Prezident České republiky zastává špatné místo na šachovnici

Ono je vlastně úplně jedno, jestli váš názor je správny a nebo není. Důležité je, že prezident na celém světě je skutečně jen figurkou na šachovnici, se kterou hýbe každý stát dle libosti. Ovšem pouze jeden král se vzepřel a to Václav Klaus. Že by nebyl tím pěšákem?

wallpapers

Je jedno jestli je Klaus oblíbeným prezidentem. Člověkem, který je známý svým postojem ke globálnímu oteplování, euru a čím vším ještě.

Co je však zarážející? Slova některých novinářů, kteří obviňují Klause z toho, že jako jediný prezident zastává radikálně opačný názor na oteplování planety. Jak již bylo mnohokrát řečeno, zastáváte jiný názor než ostatní hlavy státu. A já se ptám-proč to všem tolik leží v žaludku. Proč je špatné to, když se jeden postaví proti názorům všech, kteří skutečně působí jen jako pěšáci na šachovnici. Půjdu s davem a nic se mi nestane. To je však špatně.

Nezáleží na tom, jestli má pravdu, ale respekt názoru je jistě namístě- i přes možnost, že s ním řada nebude souhlasit.

Volila jsem stranu zelených z důvodu, že se nám možná bude zelenat na lepší časy.

Místo toho vyplul na povrch další plejboj v podobě pana Bursíka, který trpí neustálým dojmem, že musí všude počítat úsporné žárovky, množství plýtvané energie a počet zkonzumovaných bio potravin v poslanecké kantýně. Občas mám dojem, že si hojí své komplexy pomalého vzestupu právě na hlavě státu. Zastávají totiž téměř na vše naprosto opačný názor. To může být v pořádku, ale politiky přece volíme i proto, aby ve slušnosti a úctě zastávali svoji práci. A hádat se neustále jak babky na trhu mi přijde mnohem víc neslušné, než názor hlavy státu na globální oteplování.

Možná by měli všichni poslanci dostat lekci slušného chování na veřejnosti.

A Bursík jim bude přednášek v ekologickém saku...

Autor: Eva Bednářová | středa 30.1.2008 10:35 | karma článku: 26,99 | přečteno: 1658x