Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

johnny.w

30. 1. 2008 13:38
v.k. a CEZ

Rad bych si myslel, ze nazor VK na znecistovani naseho prostredi k zivotu je jeho vlastni nazor. Ale nezlobte se, vzhledem k intimni provazanosti vsech jeho 3 nejblizsich pribuznych s firmou CEZ (manzelka, mladsi syn primo, starsi je "pouze" prijemcem spomzorskych "daru"). Jen pripominam, ze firma CEZ je s velkym naskokem nejvetsim znecistovatalem v nasi republice a jeste mnoho takto vyrobeneho zbozi s velkym ziskem vyvazi. Ne, opravdu, opravdu nejsem volic levic, ale myslim, ze jen trochu deni sledujici clovek nemuze nemit PODEZRENI na ovlivneni p. Klause nazory pripradne potrbami firmy CEZ. Mate-li lespi nazor, rad si ho prectu. Dekuji.

0 0
možnosti
EB

Eva Bednářová

30. 1. 2008 18:12
Re: v.k. a CEZ

Lepší názor mít ani nemohu. Vše je otázka informovanosti. Pokud člověk ví a je si jistý, že někdo veřejně prohlašuje názory dle toho, jak se mu to hodí je to jistě špatně. Takto to fungovat rozhodně nemá. Všeobecně však stojím za tm, že ani hlava státu by nikdy neměla jít s davem.

0 0
možnosti
PS

johnny.w

30. 1. 2008 13:31
v.k. a CEZ

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

30. 1. 2008 13:06
Ještě jednou.

Všechny uvedené názory jsou sypatické. Myslím, že nikdo nepopírá, že ke změnám dochází a to je moc dobře. Je škoda, že nemáme takovou reprezentaci, která by profesionálním způsobem uměla něco podniknout a třeba i iniciovat. Lidí je na Zemi prostě moc je jasné a že tím pádem planetu prostě vybydlují. Prostoru ubývá všem a doplácet na to budou nejdřív ti co se neumí bránit  - tedy fauna a flóra. Tím pádem skončí i lidský druh protože například (údajně) pokud zmizí včely, tak do 5ti let bude hladomor (včely údajně opylují 90% všech plodin). Poslední zprávy o tomto tvorečkovi jsou mluví přesně o jejich hromadném vymírání na nějakou nemoc. Nechci strašit ale hodiny tikají a my o tom nechceme nic vědět. Máme přece svoje potřeby a právo a demokracii - a chceme si to užít, vžyť život je tak krátký.

0 0
možnosti

tomtnt36

30. 1. 2008 11:39
gratuluji...

dobrý den, Váš článek o Eurosongu se mi nelíbil vůbec, s dnešním názorem se plně ztotožňuji. Prostě i kdyby byl pouze jeden člověk, který má názor jiný než zbytek světa, je to prostě jeho věcí a má na tento názor právo.....

0 0
možnosti

ABCD

30. 1. 2008 12:15
Re: gratuluji...

No, ono by zase vypadalo hloupě, kdyby prezident tvrdil, že náckové jsou kámoši a bolševici rudá svoloč. Čili určitou rozumnou míru snesitelnosti svých názorů by zjevně udržet měl. Jako Vašík, ať si říká co chce, jako prezident by se měl kontrolovat a chovat diplomaticky. Výkřiky do tmy nevadí u potrhlého staříka někde na ulici...

0 0
možnosti
KD

divilek

30. 1. 2008 11:28
I já si myslím, že...

... prezident je pouhý státní úředník (bohužel dost dobře honorovaný pro kariéristy a politické trafiky), kterého může dělat každý, kdo má dost čistý morální štít. O čemž lze s úspěchem u délesloužících politiků pochybovat Rv.

0 0
možnosti

Jiří

30. 1. 2008 11:21
Zajímavá úvaha

Klaus mi v něčem sedne, v něčem ne. Pokud jde o jeho neústupnost v názorech, tak to není ani z ryzího charakteru, jak u M. Jana Husa, ani z věděcké odbornosti. Ve vědě se názory liší, jsou různé školy, proč ne. Ale Klaus není vědec - určitě ne v oboru, kde polemizuje.

Já taky slepě nepřejímám každou radu od lékařů, ale uznávám, že oni jsou odborníci, někteří vědci, já laik, živící se něčím zcela jiným. Nemusím kvůli tomu zcela odložit zdravý rozum, to jistě ne.

Klaus má určitě pravdu, pokud jde o výtku, jak jsou témata zneužívaná k jiným cílům, něktkeré poznatky či teorie se vydávají za absolutní pravdu atd. To je ve vědě běžné. Skutečná věda, to není čistý rozum - to jsou i různé intriky, setkání lidí, různé manipulace. Byla sovětská věda, ale nejen ta byla poplatná ideologiím. Např. katoličtí vědci v oblasti antikoncepce či asistované reprodukce mají jiné názory, než zbytek vědců. Přitom to jsou lékaři, někteří univ. profesoři...

0 0
možnosti

Jiří

30. 1. 2008 11:28
Re: Zajímavá úvaha

Klaus je člověk s širokými znalostmi. Takže zná i pozadí vědy, i když nemusí jít o ekonomii. Takže řada jeho výtek má racionální jádro.

Dopouští se, dle mého soudu, stejného extrému jak protistrana. Ze svých tvrzení dělá absolutní pravdy. A je-li nesouhlas mezi vědci brán za tmářství, tak nesouhlas s Klausem se bere taky velmi zle - někdy jako zrada apod.

Změny v klimatu jsou - to bez pochyby. Teplotní rekordy se měří necelých 300 let a řada jich padlo - každý rok v posledních letech jich padne několik. I nedávné povodně - to byly stoleté či pětisetleté vody. Než oteplování, mám spíš dojem, že jde o rozkolísání, ztráta stability.

Klima se ale měnilo - jenž z delší doby jsou jen zápisy z kronik, ne přesná měření. Nebo nálezy typu sub/tropické vegetace na Sibiři apod. Jenže tou neomylností, tou netrpí jen Klaus, protistrana má taky ten pocit, navíc zaštítěný pozicí oficiální vědy.

Jinak, přes své výtky, naní - za prezidenta radši Klause. Ale to by bylo na delší psaní.

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

30. 1. 2008 10:49
Já myslím ...

že pan president jako hlava státu asi nemůže prezentovat svůj osobní názor tak jak to učinil pan Klaus. To že se planete otepluje je fakt a že to způsobí nám zatím ani netušené potíže je taky fakt. Ty to informace mají za následek, že mnoho lidí bude motivováno aby svým potomkům udělali co nejméně potíží a alespoň trochu budou šetřit, třídit, atd. Není to moc ale vynásobte si to stamiliony. Pak příjde autorita jejíž přesný názor někdo interpretuje tak, že "oteplování je blbost". I stane se, že mnoho lidí si řekne "když je to blbost tak to přestanu dělat".

Co myslíte, je to nereálná představa v našem Kocourkově ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1931x
mám svůj názor,ale ráda si ho nechám vymluvit, když mi dáte pádný argument,jinak jsem grafička,básnířka a poradce v oblasti přírodní medicíny.
www.naturessunshine.cz