Pokuta pro všechny potravinové řetězce!!!

už toho mám tak nějak dost. Když se ohlédnu jen pár dní zpět mám pocit, že si z nás snad dělají legraci. Je normální, abychom kupovali prošlé potraviny a do našich dětí se zabodávaly hřeby a dráty?

Prošlý sunar, který může způsobit vysoké horečky v Intersparu, červy prolezlé potraviny v Kauflandu, dráty a šrouby v Tescu a mohla bych pokračovat, ale to bych mluvila jen o tom.

Ano každý by se měl podívat na datum spotřeby, než produkt zaplatí u pokladny, ale jde to vlastně dnes všechno stíhat v hektické době, kdy máme pocit, že den by měl mít 36 hodin a stejně bychom vše nestihli? Naší povinností je znát zákony, paragrafy, pravidla, kontrolovat obchodníky co prodávají atd., atd. Je-li to tedy naší povinností, jaké mají ti ostatní nahoře co nám své služby nabízí a poskytují?

Mám dojem, že si z nás náš stát dělá srandu. Neměl by snad nastat konečně pořádek, aby konečně nedocházelo k tomu k čemu dochází v poslední době? Jen pokud se ČOI konečně zamyslí nad pokutami, které obchodním řetězcům uděluje nastane snad pořádek a nikdo si nedovolí brát nás lidi jako sprominutím prasata, kteří si koupí všechno a kusem žvance jim zavřou ústa. Nahradit špatné balení novým je sice fajn, ale vlastně nic to neřeší, protože problém je tu stále a dokonce jich přibývá.

Pokud si tedy my řadový občané máme uhlídat své povinnosti a závazky je namístě, aby i obchodní řetězce někdo konečně ohlídal, aby se takové věci již neopakovaly. Aby ČOI udělovaly takové pokuty, které dokáží tyto společnosti i zruinovat. Jedině tak si ostatní uvědomí, že mají svoji práci dělat pořádně.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Bednářová | středa 5.12.2007 7:00 | karma článku: 18,04 | přečteno: 1777x