Je ti 40? Jsi beznadějný případ

jsi totiž zbytečný, neatraktivní a nedůležitý. Bohužel pro vás, kterým odzvonilo 40 let nastává doba, kdy neseženete práci. Jste zastaralý materiál, který je třeba skartovat a vyhodit.

 

Kdysi, ale to už je hodně dávno, byl důležitým článkem v zaměstnání člověk zralého věku a zralých názorů. Pohlíželo se na něj s náležitou úctou a respektem. Pokroky ve vědě nebyly samozřejmě tak rychlé a každý se dokázal přizpůsobit novým okolnostem. Dnes je ale doba rychlá, naši rodiče již dnes mají značné problémy s internetovým bankovnictvím, internetem samotným, digitálním vysíláním a vlastně i s jeho principem a mnoha dalšími vymoženostmi 21 století.

V mnoha společnostech se nahrazuje starý nábytek za nový a ne jinak je tomu i u lidí. Stáří vzad, mládí vpřed. Snad by bylo dobré se zamyslet nad tím, že i staré koště může dobře mést. Že i staré hodnoty je třeba v některých ohledech zachovat. Možná by bylo dobré si uvědomit, že je to právě tahle generace, která nás často zachraňuje, když si my mladí nevíme rady. Že jsou to právě oni, kteří nás vytáhnou z bryndy, když selže technika a nastupuje nouzový systém-práce rukama. Jsou lidmi ze staré školy, ale jejich znalosti jsou k nezaplacení, i když dnes již nedoceněné. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Bednářová | čtvrtek 25.10.2007 6:00 | karma článku: 19,39 | přečteno: 1136x