Tradiční česká rodina – co to prosím je páni politici ?

Je tomu asi rok, co jsem v útulném zákoutí nejmenovaného parku blízko Prahy, potkala pana prezidenta na privátní procházce s mladou sličnou dívkou. Ano, spekuluje se o tom, že pan prezident má milenku.  Vadilo by mi to ?

ANO. Ne, že bych panu prezidentovi nechtěla dopřát trochu toho potěšení. Jde spíše o jím propagované „konzervativní“ hodnoty. To bylo řečí o tradiční rodině, když bylo na pořadu dne např. registrované partnerství homosexuálních párů.

Tradičně-česko-rodinné harakiri pánů Topolánka a Paroubka, snad nemá cenu ani komentovat.

Když tak pozoruji naše politické špičky, nemůžu se zbavit dojmu, že k tradiční české rodině neodmyslitelně patří kromě tatínka, maminky, dětí, prarodičů a psa, také mladá pohledná slečna, sloužící k potěše pána domu. Pozice maminky tak může být pouze „dočasná“ a lze ji v krátkém čase vyměnit za mladší reprezentativnější model.

Kupodivu ani postoj KDU-ČSL není jednoznačný, ač má tato strana tradiční rodinné hodnoty jako středobod svého programu. Zdá se, že zde hlavně záleží na odstínu vaší pleti. Jste-li bílá česká tradiční rodina - držte prosím pohromadě a pomáhejte si. Jste-li  romská česká tradiční rodina, platí opak - držte méně pohromadě a nepomáhejte si.

Tak nevím páni politici. Vaše nadprahově-podprahové „poselství“ veřejnosti na téma tradiční česká rodina, je značně nejasné. Zkuste tedy příště krotit svoji konzervativní „tradičně-česko-rodinnou“ rétoriku. Nedojímejte nás v kampaních fotkami svých „dočasných rodin“ a proslovy svých „dočasných“ manželek o tom jak jste slušní a spolehliví. Vaše vlastní tradičně-česko-rodinné kauzy pak budou o něco méně trapné.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Andrea Bartošová | středa 12.3.2008 7:19 | karma článku: 34,18 | přečteno: 5742x