Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Paroubek na Hrad!

Vážený pane Paroubku, velice si nevážím Vašich názorů a postojů, leč respektuji Vaše právo na názor a postoje, pokud jsou v rámci momentálně daných zákonů.

Je mi naprosto jasné, že pokud jde o Vaši osobu, psané i nepsané zákony jsou pro Vás pouze normy omezující Vaši osobnost a Ego. Nechci zpochybňovat Vaše seběvědomí, jakkoliv si myslíte, že je podložené Vaší inteligencí a zkušenostmi. Zcela nepochybně jste inteligentní člověk, vybavený instrukcemi PR agentur. Zcela nepochybně jste inteligentní člověk s ambicemi na nejvyšší posty, což nemohu a ani nechci komukoliv ubírat, pokud se jich člověk domáhá svou pílí, vědomostmi a tím, čím v minulosti prospěl ve jménu společného blaha, jimiž se tak často holedbáte.

Píli Vám naprosto nelze upřít, neboť v tomto státě lze jen těžko najít člověka, který vynaloží tolik úsilí, prostředků daňových poplatníků a členů vlastní strany, aby byl viděn na prvních stránkách deníků, zpravodajství leckterých TV a rádií, pokud možno několikrát denně, ne-li v hodině. A mluvíte, mluvíte  a mluvíte… Bohužel jsem si doposud nevšiml, že byste něco řekl.

Vědomostmi nepochybně též oplýváte, neboť jsme Vám platili a stále platíme inteligenční servis PR agentur, které Vás jistě vyvarují chyb typu „brojler/bojler“. Dokonce jste se naučil i přezíravému postoji typu „Klaus®“. Dokážete být „lidový“ v předvolební kampani, či na „setkáních s voliči“, což není nic jiného, než „Potěmkinovy vesnice“ ve verzi ČR-2007 (tedy jejich inverze).

Ovšem ve vztahu k Vašim zásluhám v minulosti… Jsem poněkud v rozpacích, protože do Vašeho nástupu do vrcholné politiky jsem o Vás neslyšel. Rozporuplné pochvaly a kritiky jsem poznal pouze z per „rádobybulvárních“ novinářů, pro mne tedy žádné. Soudit Vás ze svého pohledu mohu pouze z toho, co jste „dokázal“ jako premiér, předseda demokratické strany a opoziční politik následně.

Věru toho nebylo mnoho. Státní dluh narůstal ve prospěch aktiv Vaší strany, dlouhodobé vize rozvoje veškeré žádné, proto také žádné reformy financování státu (jakkoliv jste si jistě uvědomoval, že jsou nezbytné, leč na úkor podílu na moci). Nezazlívám to, protože taková je prostě politika Vaší strany a veskrze legitimní. Musím ale říci s klasikem:“Není to můj šálek čaje“.

Dnes se ještě vyskytují pojmy jako „levice“ a „pravice“, jak je stanovila první demokracie (anglická) na světě. Můj (a jen můj) názor je ten, že dnešní pohled na svět není „levicový/pravicový“, ale krátkodobý nebo dlouhodobý prospěch. Vy jste podle mého názoru zastáncem krátkodobého (pokud možno okamžitého) prospěchu na úkor toho dlouhodobého. Alespoň mne v tom utvrzují Vaše politické činy a projevy v médiích.

Z tohoto pohledu tedy vnímám i Vaše náhledy na příští volbu prezidenta ČR. Je Vám naprosto jasné, že p.prof.Václav Klaus nemá v současné době alternativu a Vaše hrátky s nevolitelnými kandidáty jsou pouze divadlem pro Vaše voliče, které Vás udrží v zájmu pozornosti. Vaše politická chyba (byla to spíše hrubka na reparát) po volbách, Vás odstavila na druhou kolej. Rozumím tomu, že se snažíte ji napravit. Smekám nad tím, s jakým „tahem na branku“ na to jdete. Entuziasmus a opojení mocí je silný motivátor. Abyste mohl být případným příštím kandidátem na prezidenta, potřebujete být stále viděn za každou cenu. Naprosto nepochybuji, že Vaší motivací je právě a pouze toto. Jenom to podle mne zdůvodňuje Vaše často nesmyslně časté se „vecpávání“ do médií a úsilí o co nejvyšší posty ve státní správě. Napadání Vašeho osobního života a financí ze strany novinářů neberu a chápu, že Vás irituje, protože Vy máte vyšší cíle. Spolu s Vámi se v duchu usmívám nad naivitou těchto „pisálků“.

Přesto, že Vás nemám rád jako člověka, ani jako politika, uznávám Vaši cílevědomost. Takových lidí se v tomto státě věru mnoho nenajde. Machiavelistický náhled na svět mi není cizí, proto nemohu, než opakovat nadpis :

Paroubek na hrad!

Autor: Zbyněk Barth | úterý 9.10.2007 18:16 | karma článku: 23,82 | přečteno: 2884x
  • Další články autora

Zbyněk Barth

Dnes i včera jsem se rozesmál vládnímu vtipu.

Dnes i včera jsem se rozesmál vládnímu vtipu. Od zítřka 15.1. se mohou starší lidé 80+ registrovat ve vládním registru na přednostní očkování. Skoro jsem se rozplakal i rozbrečel nad touto nehorázdností.

14.1.2021 v 23:12 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1573x | Diskuse| Společnost

Zbyněk Barth

Pane profesore byl jste naivní

Chtít být populárnější, než premiér se nevyplácí! Opravdu jste tak naivní, že Vám Vaše popularita projde?

23.10.2020 v 19:36 | Karma: 12,02 | Přečteno: 365x | Diskuse| Hyde park

Zbyněk Barth

Koronavirus vs chřipka

O kolik zabije tzv. pandemický virus lidí více, než "obyčejná" chřipka? Nebezpečí nebo jen mediální panika? Nebo chce jen a pouze někdo vydělat?

28.2.2020 v 17:38 | Karma: 11,90 | Přečteno: 478x | Diskuse| Hyde park

Zbyněk Barth

Elektrika nebo H2? Nebo H2 a elektrika?

Jsem asi zpátečník, ale elektromobilita v dnešním diktátu EU mi naprosto nedává smysl. Diktát EU na změnu fyzikálních zákonů je absolutní nesmysl.

31.1.2020 v 20:06 | Karma: 30,17 | Přečteno: 871x | Diskuse| Ekonomika

Zbyněk Barth

Důsledky "ochranných" opatření ČNB

Paní Šichtářová, opomněla jste některé důsledky zásahů ČNB do dnešní ekonomiky. Mám dojem. že důsledek intervence ČNB má a bude mít větší negativa, než jste naznačila...

17.11.2019 v 20:33 | Karma: 29,81 | Přečteno: 833x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2090x
Murphyho zákony platí beze zbytku ....

Seznam rubrik