Elektrika nebo H2? Nebo H2 a elektrika?

Jsem asi zpátečník, ale elektromobilita v dnešním diktátu EU mi naprosto nedává smysl. Diktát EU na změnu fyzikálních zákonů je absolutní nesmysl.

Vážím si názorů bloggerů propagujících elektromobilitu.. Mám ale trochu odlišný názor.

Zdroje na elektromobilitu nejsou nyní a nikdy nebudou ani v budoucnu. Infrastruktura pro nabití auta alespoň na 300km/30min je sci-fi v takových cenových relacích, že by je ani dvojnásobek dnešních provozních nákladů na provoz fosilních aut nezaplatil.

Jen je mi líto, že je v diskusích zcela odmítán H2. Naprosto nechápu proč. Může se vyrábět přímo na místě produkce el.energie (v moři), může se vyrábět v době, kdy je přebytek el.energie (to je realita, viz větrné elektrárny v německém Severním moři, které se odstavují, aby nezpůsobily blackout třeba i u nás). H2 se dá dlouhodobě skladovat a jednoduše distribuovat na jakoukoliv vzdálenost "wirefree"! Tankování v řádu sekund proti desítkám minut a zbytečným útratám za předražené kafe a bagety na "benzínce" při čekání na šťávu.

Technologie pohonu je vyvinutá a troufám si tvrdit, že levnější, než ta rádobyekologická elektrická. Navíc jsou takováto auta podstatně lehčí, tedy spotřebují méně energie na km, než ta dnes EUteroristy protežovaná.

Máte prostor, včíl do mě...

Autor: Zbyněk Barth | pátek 31.1.2020 20:06 | karma článku: 30,17 | přečteno: 871x
  • Další články autora

Zbyněk Barth

Pane profesore byl jste naivní

23.10.2020 v 19:36 | Karma: 12,02

Zbyněk Barth

Koronavirus vs chřipka

28.2.2020 v 17:38 | Karma: 11,90