Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozdíl mezi židovskou a křesťanskou verzí je šílený - byl by na samostatný článek.

Ž:1.Já jsem Hospodin Tvůj Bůh, který tě vyvedl ze země Egyptské z domu otroctví - židé se se Hospodinem napřímo potkávají a jejich Bůh je každodenní psychospirituální realitou

Kř: 1. V jednoho Boha věřiti budeš ... zkrátka vytvoříš si stejnou představu Boha, jako máme my 

Vážení křesťané, vy jste MODLOSLUŽEBNÍCI.

...

Podotýkám, že nejsem žid.

0 0
možnosti
Foto

článek je hezký až tendenční ...  řekl bych tak nějak nad realitou. Anebo mimo realitu.

Desatero Božích přikázání - to zní hezky. Bohužel však jejich obsah a význam v křesťanství určují lidé - kardinálové a papež.

Význam přikázání nesesmilníš a nezabiješ je v současnosti podle katolíků diametrálně jiný, než plyne z Tóry...

4.Cti Otce svého a matku svou abys dlouho žil a dobře Ti bylo na zemi ... Přezto katolíci používají pojmy Duchovní Otec a Matka církev. Používání obou pojmů je HRUBÝM porušením tohoto přikázání. Používání slova Otec v tomto smyslu zakazoval i Ježíš. A matka ho ani nenapadla.

¨... Jen terapeuti si umí představit, jaké zrůdnosti páchá v lidské psyché používání těchto pojmů. Bohužel je možno říci, že na této zrůdnosti stojí ř-k církev.

0 0
možnosti
JT

Tak se tu krestani mejte pekne a yase nekdz pokecame

0 0
možnosti
PS

P36e68t91r 54S34k60á81c43e30l

22. 2. 2013 23:02

Ano, do té doby můžete se začíst do "Zápasu o duši" na http://www.hcjb.cz nebo http://www.reformace.cz. Můžete jim napsat a po delší diskuzi si poopravíte názor. Ovšem pokud jste nakloněn se vzdělávat a přijímat nová fakta, informace. Nevěřte mně to, ověřte si to. Všichni ateističtí vědci, kteří se dali na cestu prokázání že Bůh není, skončili nakonec u něj, Stále platí:

"Mysl, která se otevíránové myšlence, se nikdy nevrátí ke své původní velikosti." » AlbertEinstein.

No a Vy byste určitě nechtěl porazit A.Einsteina...R^

0 0
možnosti
VS

Jenom drobná, ale podstatná oprava. Desatero není doporučení, ale závazné příkazy. Proto je to "Desatero přikázání" a ne "Desatero doporučení". Zákon je pro dobro člověka, ale zákon je platný pro všechny bez výjimky.

0 1
možnosti
JT

Pro me neplati. Nevolil jsem Mojzise ani Boha, ani neziju ve state, kde by byli pravoplatne zvoleni ve svobodnych volbach jako zakonodarci. Navic ani jeden z nich nejspis neexistoval a jsou to jen postavicky zidokrestanske mytologie.

0 0
možnosti
MR

Zde je zaděláno na malér už v počátku a to je, že náboženství v jeho rozličných formách je pro všechny a jedinou vhodnou odpovědí na vyšší vazbu. Tak to není, za staletí nejsme sto prohlédnout, že je zde jiný fenomén a v dnešní době kdy lidská osobnost se osamostatňuje jak názorově, charakterově a duševně je to velmi progresivní. Tento fenomén je ukryt v každém z nás a to že každý má jinak posunutou laťku vnímání světa a tah k vývoji své osobnosti a charakteru. Je to tah po poznání a rozvinutí duševní vazby skrz prohlédnutí dějů kolem nás ... . Lze to přirovnat ke škole, někdo potřebuje tématiku 1 třídy, učit se základům, někdo 3 třídy učit se širšímu prostředí skrz poznávání naší země a přírodovědy, někdo 6 třídy poznat vazby dějů, hmotu, fyziku ... . Je to tedy proces jež lidé ve společnosti směřuje k určitým společenským oblastem, tématům, tahům, pojetí vyššího stavu, což jsou vlastně i ony třídy :-). Někdo se cítí naplněný v přítomnosti Krista, další v lůně přírody, další pomoci jiným, nebo zvířatům, další v odhalování dějů hmoty a vesmíru, další v péči o svoji rodinu ... . Tohle nám pořád  uniká, že je zde taková to občanská skladba společnosti, která díky rozbití určitého lidského poddanství systému společnosti, jež se odehrálo v minulých staletí, bude stále viditelná a dokud nebude přenesena na duševní rovinu a v lidech rozvinuto duševenství. Jestli mně dělá dobře a jsme obklopen svoji "krevní" skupinou lidí, je to to nejlepší pro nás ale už ne tak  pro další. To že někdo třeba tápe, či je na zcestí, neznamená hned je hnát do nějakých osidel, on je ve skutečnosti na bolestivé cestě obsáhnutí tohoto tématu a vytvoření si zkušeností, tedy duševní moudrosti. Kdy konečně prohlédneme že je v pořádku že někdo má Boha, někdo UFO, někdo inklinuje k přírodě, další k poznávání vesmíru, že to vlastně společně vytváří bohatý ekosystém společnosti nutný pro její duševní vývoj, vývoj charakterů lidí, duševesntví ... .

0 0
možnosti
MP

Technická připomínka – v Desateru není „nelži“, nýbrž „nepomlouvej“:

— Nevydáš proti svému bližnímu křivé svědectví. (Ex 20,16)

— Nevydáš proti svému bližnímu falešné svědectví. (Dt 5,20)

Nechci tím říct, že je lež něco chvályhodného, ale jen to, že je v Desateru něco jiného; je to podobné, jako když se pacifisti mylně ohánějí přikázáním „nezabiješ“, přestože jde ve skutečnosti o vraždu.

0 0
možnosti

Každý si pod slovem Bůh může představit cokoli. Myslím že Jemu je to jedno. Důležitý je Váš vztak k Němu. Nikoli k církvi. Církev je jen možná cesta.

Jestli Vám stačí teorie velkého třesku, pak si pod slovem Bůh představte pojmy jako slušnost a morálka a věřte.

1 0
možnosti
JT

Slusnost, moralka, dobro a zlo jsou lidske vymysly. Nic boziho ani nadprirozeneho.

0 0
možnosti
Foto

no, ano. Víte, mně po spatření fotky ve Vašem článku (ta ruka) naskočilo desatero jako deset prstů na rukou. Zvláštní. Jako by každý prst měl jedno přikázání.

0 0
možnosti
AK

No jo, opravdu zvláštní... A proč se počítají jen prsty na rukou? ;-D;-)

0 0
možnosti
JT

A ted pozor. Kontrolni otazka : co si predstavujete pod slovem Buh ?

0 0
možnosti
BM

Víra je dar, kterého je třeba si vážit.........

0 0
možnosti
JT

nojo, ale verit kazde blbosti take neni to nejlepsi

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1115x
Jsem naivní idealista, který stále věří, že pravda a láska musí zvítězit a kterého okolnosti ještě nezlomily.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy