Greenpeace si nedají pokoj

Jen co se naše vláda dopracovala k relativně rozumnému kompromisu ohledně cen energií se ozvalo největší dobro konající hnutí Greenpeace s pláčem aby se odbrzdil rozvoj čistých a "levných" zdrojů energie. Bože chraň nás před nimi.

Přihřát si svou notně zhořklou polívčičku se pokouší tato levicově zaměřená organizace již po několikáté a pokaždé má pocit, že jsme úplně hloupí a naivní. Greenpeace nemá a nikdy neměla průhledné účetnitcví, vždy dostávala velké peníze ze zahraničí, které nebylo možné prověřit a mít stroprocentní jistotu, že není touto organizací manipulováno. Jejich výroční zprávy mají hodnotu totaletního papíru s potiskem Vladimíra Putina. Je veliká škoda, že působení těchto organizací není zakázáno jako v Indii, kde dostalo Greenpeace a další dobropáchající organizace stopku kvůli přijímaní financí ze zahraničí. Co jiného než masivní ovlivňování veřejného mínění z cizích zdrojů znamená, než manipulaci v něčím zájmu?

Položme si otázku, co dobrého a prospěšného v energetice u nás za posledních 20 let tyto organizace udělaly? Dostaly nás do kolen a závisloslti na Rusku a jeho surovinách, k nějkému snížení emisí nepřispěly ani miligramem, protože se na tvorbě norem nikdy nepodílely a nepodílejí, neboť jejich "odborníci" jsou aktivisté s humanitním vzděláním, které je v energetice tak trochu na nic.

Nyní křičí, že je třeba odbrzdit rozvoj čistých a levných zdrojů - hahaha. Nic hloupějšího v jedné větě snad ani zaznít nemůže. Solární elektrárny ruku v ruce s větrnými jsou pravým důvodem neskutečného zdražování energií v EU. Každou jedinou solární elektrárnu musí na 100% jejího výkonu vykrývat konveční tedy uhelný, jaderný a nebo plynový zdroj, protože v síti je třeba mít neustále rovnováhu mezi spotřebovanou a produkovanou elektřinou a solární a větrné elektrárny se řídit nedají. Takže máme duplicitně dva systémy, to je naprosto zbytečný luxus, který platíme všichni. Je to do nebe volající hovadina, když si ještě uvědomíme, že do sítě má předností přístup solární a větrné zdroje a jako "nejekologičtější" z těch konvenčních jsou brané plynové (nejdražší) pak jaderné a na konec uhelné.

Selský rozum se šel oběsit, protože je to celé uměle postavené na hlavu aby nejvíc vydělával dodavatel a distributor plynu a tím bylo vždy Rusko a Německo. Doufám, že se jednou dožiju doby, kdy všechny tyhle Greenpeace party budou do posledního eura, koruny, či dolaru vysvětlovat, že jejich činnost byla vždy čistá jako lilie a ani jeden z nich nebyl finančně, či ideologicky ohýbán z východu, protože jejich činnost tomu zatím více než nasvědčuje.

Autor: Barbora Vomáčková | úterý 13.9.2022 9:16 | karma článku: 37,82 | přečteno: 1161x