Chytne se pirát a primátor Prahy pan Hřib za nos a udělá něco pro občany Prahy 8?

Abych byla upřímná politikům nevěřím pověstný nos mezi očima. K pirátům zatím přistupuji dvakrát rezervovaně. Ničím extra mne jako občanku Prahy 8 neoslnili. Vypadá to ovšem, že by se mohly hnout ony pověstné ledy.

 

Na osmičce jsem se narodila a vyrostla. Každá městská čtvrť je svým způsobem v Praze krásná a jedinečná. Každá městská část má své kouzlo a místa kam se mimo místních zbytek pražanů nikdy nepodívá. 

Čimický nebo Ďáblický háj, větrolam z Čimic do Draháňského údolí jsou třeba ona místa, kde mimoosmičkáře téměř nepotkáte. Naopak má však osmička i místa, která jsou zbytkem pražanů pravidelně obsazována. Třeba Zoo nebo Botanická zaharada a po neuvěřitelných 25 letech dostavěný bazén na Šutce. Ten se povedl, to musím uznat. Jenomže když se z toho bazénu zahledíte ne do dálky, ale kousíček od něj narazíte na místní hrůzu kdysi zvanou zahrádkářská kolonie.

V současné době je to ostuda a hnus prvního řádu a místo kam bych nešla ani za bílého dne. Čirou náhodu jsem narazila při hledání něčeho úplně jiného na to, že zastupitelstvo Prahy 8 schválilo změnu územního plánu a rozhodlo se s touto příšerností něco udělat.

Třikrát sláva, protože pokud se vše podaří jak je zamýšleno, vzniknou zde lesoparky, dětská hřiště, rybníčky, zahrady. altán a xyz dalších věcí. Prostě místo pro lidi a ne pro homelesáky, fetky a podobnou chátru, která tam v současné době bydlí.

Chtěla bych věřit, že pirát Hřib nepošle na velkém magistrátu tuto báječnou myšlenku k ledu kvůli nějakým politickým hrátkám , kterou potažmo jak jsem zjistila na osmičce prohlasovali jeho pirátští kolegové.

 

Autor: Barbora Vomáčková | sobota 8.5.2021 19:19 | karma článku: 18,55 | přečteno: 707x