Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Narhea

20. 5. 2011 15:49
me Prazska MHD nevadi

Do prahy jezdim kazdy vsedni den uz dva roky a popravde si na prazskou MHD nemuzu stezovat. Obcas sice musim napomenout revizora, ze strkat nekomu beze slova placku pred oblicej je neslusne a obcas je metro nacpane k prasknuti, ale obecne je doprava rychla a pokud ma clovek permanentku tak i relativne levna (vezmeme li v uvahu pocet spoju, ktere lze vyuzivat)

0 0
možnosti

captain cook

18. 5. 2011 7:02
pohled navstevnika

nevrlost pasazeru prazske MHD nejspis vychazi z let, kdy se prakticky vsude zacinalo v praci v sest, v kanclech v pul sedme a na univerzite v 6.45. Prostredky MHD byly natriskane ospalymi a tudiz nevrlymi pasazery a trebaze se od tech dob pracovni doba trochu zmenila, nezmenil se celkovy pristup obcanu. Asi se vzil do narodni psyche.

Pred chvili jsem cetl blog "ČR vs. Austrálie, porovnání životního stylu, part 1", kde se autor o ceske MHD zminuje. Take pise o Australii “Tak třeba, věřte nevěřte, tady je např. zvykem, že když ráno přijdeš do busu, tak Tě řidič pozdraví. Samozřejmě Ty též, nejsi přeci buran, že... a když pak "pípneš na znamení" = tak skoro vždy, než odejdeš z busu, by jsi měla říci": "Thanks mate = Díky, kamo". To myslím, naprosto vážně, je tu prostě tak nějak zakódovaný zvyk =be nice = být milý. To Tě přeci také nic nestoji”

0 0
možnosti

captain cook

18. 5. 2011 7:05
Re: pohled navstevnika

Protoze v Australii take ziji, mohu potvrdit, ze to je naprosta pravda. Take dodavam, ze zde se vubec nepovazuje za "sockovske" jezdit do prace, na nakupy ci za zabavou v prostredcich MHD, at jsou to autobusy, tramvaje, predmestske vlaky nebo treba lodni preprava (ferry a ‘cats’). Proste kazdy jede tim, co mu nejlepe vyhovuje.

Jako navstevnici Ceska a zejmena Prahy s manzelkou vasi MHD hodne pouzivame, hlavne metro. Sice se snazime vyhnout se ranni spice kde mozne, ale v te odpoledni se casto octneme. Priznavam, ze velmi ocenujeme casta spojeni a rychlou dopravu pres celou Prahu.

Jestli to z nas v ocich nekterych snobu udela socky, na tom nam nijak nezalezi. My delame, co nam nejlepe vyhovuje.

0 0
možnosti

bojovnik2

18. 5. 2011 4:53
To musí být smutný život

vidět svět takto ublíženě, neobjektivně a s potřebou z některých ojedinělých špatných zážitků si dělat standart, je mi Vás upřímně líto.

0 0
možnosti

barbora_topinkova

18. 5. 2011 8:02
Re: To musí být smutný život

Já lituji jen jednoho - všech lidí bez smyslu pro humor. Přeji aspoň slunečný den.

0 0
možnosti

repanak

17. 5. 2011 22:07
Na Vašem článku nevidím nic úsměvného

či satirického. Jezdím MHD a hodně už více jak 60 let a myslím si, že úroveň není špatná. Bohužel ji nejvíce kazí sami lidé a s tím podnik mnoho nenadělá. Tak např. švagra z Kalifornie nejvíc překvapuje jak jsou zde v tramvajích lidé smutní, naštvaní.

Když spolucestující slušně pozdravil - odpověděla kysele - my se známe? Proti minulosti slyšíte nepoměrně více vulgarity, především od mladých lidí, často od dívek jako obrázek. Jestliže Praha je plná lidí z Východu, tak je to jiná kultura, úroveň. Zatočte s bezdomovci, vyházejte je násilím, do každé tramvaje ochranku - není to tak jednoduché. A přeplněnost? Zkuste se svézt třeba novou linkou v Dublinu (Lues?)

0 0
možnosti

repanak

17. 5. 2011 22:11
Re: Na Vašem článku nevidím nic úsměvného

omlouváse za překlep - správně LUAS

0 0
možnosti

vver440 1@klikni.cz

17. 5. 2011 19:30
karma-ač pražák, tohle hodnotím

za jedna. možná je to i tím, že mně po praze už 15 let nevozí holota, nýbrž můj pohodlný vůz, nebo motorka. je to trošku zadostučinění vidět v létě kaštany, koulející se z rozpálených tramvají a busů okýnkem klimatizovanýho vozu. je i hezký se podívat, když švec, nebo busák rovná kaštany, což spočívá v prudkým rozjetí a brždění, u busů navíc doplněný rozhoupáním vozidla do stran. ani takovej freeout není k nezasmání-dveře se prostě zavřou těsně před kaštanem. a takových legračních věcí skoro zadarmo je vidět v pražský mhd hafo. díky za ně-život je pak veselejší.;-D;-DR^

0 0
možnosti

barbora_topinkova

17. 5. 2011 20:20
Re: karma-ač pražák, tohle hodnotím

kaštani - to je krásný! teď jste rozesmál zase vy mě - díkyR^.

0 0
možnosti

Aretta

17. 5. 2011 18:48
Hm, vypadá to,

že opuštění a nevrlí dorazili do opuštěných a nevrlých domovů.... Co bychom tam dělali? Samï? No, budeme prudit na blogu... Hele, tady je milo a veselo! NO TAK TO TEDA NE!!

Barboro, blog výbornej, vtipnej, Vaše příspěvky mi proslunily (a lehce převoraly:-))) pracovní den, teď jdu pryč, na tohle je můj čas vzácnej.

Skoro bych radila, vykašlete se na ty poslední diskutéry, někdo je zlej furt, někdo se z toho vyspí....

R^R^R^V

0 0
možnosti

barbora_topinkova

17. 5. 2011 20:21
Re: Hm, vypadá to,

aretto, moc díky za uznání, já tam dolů radši ani nekoukám, musela bych tam hodit granát;-D...krásnej večer i Vám!

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

17. 5. 2011 16:48
chápu, že to mělo být vtipné,

i je to pěkně a svižně napsané... ale nemůžu si pomoct, pořád mi (vzhledem k obsahu) přijde ten nadhled slabší. Takže mi to trochu vyznívá, jako když zapšklá, nenávistná stará panna (což dle fotky zjevně nejste... pokud ta fotka není tak 35 let stará) zkouší své výlevy maskovat jakobyvtipem.

Ale je to asi jen můj subjektivní a menšinový dojem, jak tak koukám do diskuze.

JInak mám proti vám asi větší štěstí, já to mám v MHD vcelku v klidu. Nezřídka si pohodlně sednu, když se mi místo nelíbí (jsem mlsný, neber hned tak kaaždé), tak si v klidu postojí a tlačenici nechytám.

0 0
možnosti

barbora_topinkova

17. 5. 2011 16:54
Re: chápu, že to mělo být vtipné,

pane hájku, silná slova, takhle k odpolednímu;-)..ale nevadí, nejlépe pro sebe  uděláme, pokud si tu navzájem svatosvatě slíbíme, že se navzájem nebudeme číst.

0 0
možnosti

Glock Mark XV

17. 5. 2011 14:31
Víte jak hřmí startující stíhačka?

Tak, že neslyšíte ani vlastní myšlenky. A pokud 150 metrů vedle vás startuje Airbus A-380, tak vás z toho bolí uši (doslova). :-)

0 0
možnosti

barbora_topinkova

17. 5. 2011 14:33
Re: Víte jak hřmí startující stíhačka?

víte, jak řvou dvojčata a rapující dvanáctiletej hajzlík dohromady? těžká konkurence, to je jasný, ale já bydlím u letiště a tak mám srovnání:-)

0 0
možnosti

medvěd brtník

17. 5. 2011 14:30
A já jsem pro zavedení vstupného do Prahy.

A každý přivandrovalec (zejména z Moravy, těch je tady asi tak polovina všech obyvatel) bude platit dvojnásobné daně. U dálnice zvláštní příplatek za vozy z venkova. Kdo se má vyhýbat nějakému vidlákovi. A na Hradčana jen na zvláštní povolení po odpracování 100 hodin na zkrášlení hl. města.

0 0
možnosti

barbora_topinkova

17. 5. 2011 14:35
Re: A já jsem pro zavedení vstupného do Prahy.

jo, vidláci jsou nebezpečný, nesmyslně dlouho například otálej na červený...měli by před vjezdem do matičky absolvovat workshop na téma drzá jízda:-)

0 0
možnosti

trudoch

17. 5. 2011 14:20
Pozerám sa, pekne vás berú Havlovi pohrobkovia

Ako by sa vám Česi jazdilo, ako nám za 50 centov, základné cestovné? Lenže vy ani tie eura nemáte.

0 0
možnosti

barbora_topinkova

17. 5. 2011 14:26
Re: Pozerám sa, pekne vás berú Havlovi pohrobkovia

mno, 50c dělá v přepočtu 14 Kč, to bychom asi brali, ale Blava nejni Praha, žeyu...eurům se bráníme hlavanehlava, špatný příklad z východní strany nás děsí, ale wono na nás taky dojde...mnoho pozdravů na Slovač! 

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4257x
Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz