Diskuse

Srdce v aukci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

7. 6. 2011 13:40
tentokrate souhlas

ten na ulici (az na vyjimky) nedavam nic. kdyz chci prispet, poslu na konkretni ucet k organizaci, kde mam pocit, ze to skutecne dojde kam ma (alespon z vetsi casti).

A slysel jsem o mikropujckach - pomoct lidem v podnikani. pry je to i dobry kseft, ja bych samozrejme dal pujcky bezurocne, po navratu penez je dal pujcil dal. Jen jsem jeste nezjistil, jak to chodi. Kazdopadne se mi libi varianta pomoct nekomu, co se chce sam pricinit o svou situaci a neco delat, nez nekomu, kdo je ceka, co mu spadne z nebe. Nakonec - to, co elate vy (utraceni na dovolene a cestach) je vlastne neco podobneho.

0 0
možnosti

barbora_topinkova

7. 6. 2011 20:00
Re: tentokrate souhlas

O fondu poskytujicim mikropujcky nic presne nevim, ale napad je to super. Na ulici, napr. pred Hlavnim nadrazim, vybira porad nekdo na neco a puvod toho vyberciho (napr. pred Hlavnim nadrazim:-P) se mi zda byt pochybny.

Takze jsem se vazne naucila rikat - ja uz dneska prispela.

Vzdycky si vzpomenu na ten uzasnej for, jak Kohna ve Svycarsku smete lavina. Tak lezi pod tim snehem, modli se a najednou nekdo shora vola: " Halo, pane Kohn, jste tam? Ozvete se, tady je Cerveny kriz!"

A pan Kohn jen slabouckym hlaskem zaseveli :

"Ja uz prispel..." 

0 0
možnosti

Ježikača

7. 6. 2011 11:21
bravo.

trošku podobně to dělám i já. dobře se čtete, mmch.

0 0
možnosti

barbora_topinkova

7. 6. 2011 20:00
Re: bravo.

kuju...priste to bude vic naveselo:-)

0 0
možnosti

Bouše

7. 6. 2011 9:21
Léta jsem jako OSVČ "slyšel"na složenky

různých charitativních organizací a posílal tu větší, tu menší obnos. Ovšem jak se říká, pro dobrotu na žebrotu. Oni si to potvory mezi sebou nějak řeknou, že jste "dajný" a než se nadějete, máte ve schránce každou chvíli něco. Tak jsem to šmahem všechno zavrhl a dnes už neposílám nic. :-/

0 0
možnosti

Ježikača

7. 6. 2011 11:22
Re: Léta jsem jako OSVČ "slyšel"na složenky

jo. přešla jsem na přímou pomoc, kde mám taky kontrolu, jak to je dál a žebravé dopisy hážu do koše.

0 0
možnosti

ted61

7. 6. 2011 9:12
můj pohled

Jsem vyléčený z charity. Ano pošlu sms na Kuře nebo si koupím tu kytičku ale jinak nic. abych se pak za měsíc nebo dva dozvěděl, že to byl podvod tak to děkuji nechci. a taky jak vidím charitativní akce, kdy jedna celebrita draží pro druhé celebrity. Akce stojí 3 miliony a oni na okci předávají šek na 100 000 tak je to dle mého mínění velice trapné. Nebo když jsou charitativní koncerty nebo před vánoci taky něco takového ale účinkující dostanou peníze (jen málo řekne děkuji nechci) takže jediná charita je zakoupená vstupenka nebo poslána sms tak se mi to zdá , no je jedno slovo ale to nemohu psát byl bych vyškrtnut, takže jen slušně zdá se mi to divné a sprosté.

0 0
možnosti

barbora_topinkova

7. 6. 2011 20:01
Re: můj pohled

Uplne s Vami souhlasi! U nas v golfovem klubu se jednou poradal charitativni turnaj a vybralo se min, nez my v aukci na tu operaci. Brrr. A ty radobytisicovy seky vedle satu, ktery stojej stejne, ty me teda pijou kreffff. .

0 0
možnosti

OrignalTrotl

7. 6. 2011 8:05
Možná to bude znít až příliš sobecky

, ale já v tomto případě vždycky říkám, že svět nespasím. A ani to nehodlám dělat. Každý den bojuji o přežití a o některých rozmarech "luxusu" si můžu nechat do smrti pouze zdát. A jak říká jeden můj kamarád: "Vážení, já jsem charita".

0 0
možnosti

ladyevil_cz

7. 6. 2011 7:38
DMS :)

VR^

0 0
možnosti

barbora_topinkova

7. 6. 2011 20:02
Re: DMS :)

:-)

0 0
možnosti

barbora_topinkova

7. 6. 2011 20:03
Re: "A jak to děláte Vy?"

nebo zviratka...nalomit, aby si clovek pripadal jak ten nejvetsi supak, pokud odmitne. moje mamka neumi rict ne, asi ji budu muset najit nejaky kurz financni asertivity. 

0 0
možnosti

Bogarová

7. 6. 2011 1:30
Pokud máme potřebu se dělit,

Není nutné pomoci někomu na druhé polokouli. Nemůžeme zmírnit všechny křivdy světa, můžeme však účinně pomoci tomu, kterého vidíme vlastníma očima a nahmátneme vlastní rukouV. Anonymní charita na dálku funguje na principu korupce vlastního svědomí...  Takže je to vlastně u nás v pořádku, nebo ne?

0 0
možnosti

fenek001

6. 6. 2011 23:16
Takzvaná "charita" na ulici

je v drtivé většině případů v podstatě podvod. Z dvacetikoruny "na charitu" dostane (malý) dílek ta mladá holčina na ulici, co to dělá plná ideálů, velikánský díl ukousne hlavní organizátor - obvykle na "nutné výdaje spojené s organizací" - rozuměj "jeho zisk" a pokud v organizátorovi zbyl alespoň zbytek cti, dá z té dvacky padesát halířů na tu charitu. Já přispívám zásadně cíleně - než dát stokrát dvacku podvodníkům (těch pár poctivců laskavě promine), pošlu raději deset tisíc zavedené neziskovce rovnou.

0 0
možnosti

fenek001

6. 6. 2011 23:18
Re: Takzvaná "charita" na ulici

... dodatek: za blg samozřejmě: R^

0 0
možnosti

eskimo

6. 6. 2011 22:39
guide dog

Nahodou ja jsem koupil dneska na křižovatce za 3E plyšovího psa je to guide dog už mám přilepený dva na palubovce , prodavají to paradí kočky se zapečeťeným kyblem doufam že aspon eurovka jde na ty psyska.

0 0
možnosti

barbora_topinkova

7. 6. 2011 20:04
Re: guide dog

hele dyž kočky prodávaji charitu na psiska, není to vyhlášení válečnýho stavu;-D?

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4257x
Geoložka, běžkyně, triatlonistka a tanečnice flamenka s rozvinutým smyslem pro hédonismus.

Autorka knih "Z lehu k běhu" a "Vánoce na sádle a jiné trable". Redaktorka časopisu Cosmopolitan.

Principiální odpůrkyně pitomců všeho druhu a propagátorka užívání zdravého rozumu ve všech aspektech lidského života.

www.pivaruvpruvodcegalaxii.cz

https://www.facebook.com/barboratopinkovaspisovatelka/

http://www.vecizpolicky.cz