Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Nenapsala jste tam , jaký je názor Vašeho partnera.

Protože podobná dilema dost často končí tím , že jeden partner po dítěti touží a dá druhému partnerovi nůž na krk....tak jako to bylo u mne..Stalo se tak před dvaceti lety a nelituji. On totiž život ve dvojici bez dětí po čase stejně někdy přejde do stereotypu a není nic horšího než když žena začne toužit po dítěti v okamžiku , kdy díky věku pravděpodobnost  otěhotnění klesá a klesá....

0 0
možnosti
BH

Naprosto s Vámi souhlasím. Zatím je život ve dvojici fajn a myslím, že když se to dlouho nechá jen takhle, tak si na to ti dva tak zvyknou, že je to těžší a těžší rozhodnout se pro tak velkou změnu. Díky za Váš názor!

0 0
možnosti
JH

Nečetla jsem diskuzi, takže možná napíšu to, co někteří přede mnou...

Nemusíte čekat na stáří, abyste zjistila, že je fajn mít děti...

Pokrevní soudržnost se hodí v každým věku...

0 0
možnosti
AJ

A jen k diskusi dodám, že v životě mohou přijít časy, kdy je člověk na rodině závislý - např. když onemocní, taky když zestárne. Prosím, nechci příspěvkem dělat těžkou hlavu těm ženám, které děti mít z různých důvodů nemohou, píši k ženám, které mudrují o tom, zda děti mít či ne, odkládají rozhodnutí...

Mít dítě je běh na dlouhou trať. Vždy se mi vybaví situace z románu Silintoa V sobotu večer, v neděli ráno (většina lidí zná název jen ze skeče s Janžurovou a Holzmanem), tam vdaná žena zjistí, že je těhotná s milencem a snaží se o potrat. Hoch jí říká, o co jde, vždyť už děti má, tak bude mít jedno navíc, no a co? Ona na to - dítě,to není jen devět měsíců těhotenství, ale je to závazek a starost na dalších dvacet let!

Jenže příroda to tak nějak dovede zařídit, dítě se na vás zazubí bezzubou hubičkou a máte ho v srdci, navždy, nepřemýšlíte, zda je to náročné, drahé či co - je to vaše pokračování, vaše budoucnost, krev vaší krve - doslova.

A nemáte žádnou jistotu, že vám to někdy oplatí, ne, ale přesto, když pak  člověk zestárne a dojdou mu síly, jsou děti jediná naděje. Rodiče ne, ti už vám dávno umřeli...:-/

Ale začít by se mělo včas, aby člověk stihl děti vychovat ještě zdravý, v plné síle, po čtyřicítce už to není ono a v šedesáti zápasit s pubertou - no na to se může jeden vykašlat, ne? ;-)

3 0
možnosti
TS

Nelamte si hlavinku, stejně to nevymyslíte. Hlavně nic nepodnikejte jen pod tlakem okolí - oni za vás váš život žít nebudou ;-)

Jediný, kdo vám s tím může poradit a pomoct, je váš milý - o jeho názoru jste nic nepsala, takže... Co on na to? Držím palce :-)

6 0
možnosti
PR

P89a80v88e10l 58R21y20s

17. 9. 2013 18:10

Z toho mála, co píšete, je jasné, že dítě nechcete. Nelamte si s tím hlavu a místo porodu užívejte života.

Osobní zkušenost: když mi bylo 36, rozhodli jsme se s ženou pro třetí dítě, dlouho to ze zdravotních důvodů nešlo, nakonec jsem se stal ve 40 letech potřetí otcem. Bohužel nejmladší syn je autistický, nemluvící s častými záchvaty a dnes si uvědomuji, že v jeho 30 letech mi bude 70 a starost přejde na naše dvě zdravé děti. Možná...

Uvažovala jste, že tahle komplikace se může přihodit i vám? S tím rozdílem, že vy ty dvě zdravé děti nemáte.

2 0
možnosti
LJ

Na vysoké jsem měl spolužáka. Měl jenom maminku ve věku asi 55 let, otce ani sourozence neměl. Maminka onemocněla se srdcem a skončila v nemocnici. Po nějaké době ji poslali do domácího ošetřování. Rychle odjel z kolejí domů, měl to asi 100 km, nebylo to na denní dojíždění. Za několk dnů se vrátil, maminku se mu podařilo upíchnout v jiné nemocnici. Asi za 10 dnů byla zase v domácím ošetřování, přičemž nebyla schopna si zajít do obchodu. Spolužák nějakou dobu studoval a stále jezdil domů a ošetřoval. Brzy však to studium vzdal a konec příběhu tedy neznám.

Při rozhodování vezměte v úvahu: Dítě potřebuje, abyste ho do 25 let živila, prala a dělala mu zázemí. Pak potřebuje dalších deset let občasnou výpomoc. Dále vezměte v úvahu, že v určitém věku budete od dítěte naopak potřebovat pomoc vy. Matka mého spolužáka ji potřbovala již v 55 letech. Tak si teď spočítejte vhodný věk pro porod.

3 0
možnosti
Foto

Těch 25 let je trochu přehnaných a tu výpomoc do pětatřiceti taky:) Zkrouhla bych to na 18 let:) Ale jinak souhlasím.

1 0
možnosti
Foto

U ženský je tohle instinktivní záležitost:) Nemá cenu nad tím přemýšlet.Jasně, že existujou určitý rizika. Jako to, že se instinkt ozve dost pozdě:) Není problém počít dítě okolo čtyřicítky. Ale pak je potřeba si uvědomit pár věcí, že těhotenství může být komplikovanější, že budete mít potíže s klimakteriem a zrovna v tu dobu budete mít navíc doma puberťáka, že můžete mít různé seniorské problémy třeba už ve věku okolo 60 a v té době si nebude váš potomek moci tolik hrát na Bridget Jones, protože bude vozit rodiče po doktorech:) Osobní zkušenost:) Moje mamka měla mně i sestru na tehdejší dobu poměrně pozdě a všechno tohle jsme začaly řešit dřív, než naši vrstevníci:) Ale jak říkám, u ženský je tohle prostě instinktivní záležitost a pokud biologické hodiny nic, tak nic:)

1 1
možnosti
JJ

J15a48n 21J47o13š44t

17. 9. 2013 18:37

Není problém počít dítě okolo čtyřicítky ???

Madam, kdyby hloupost nadnášela .... !

P.S. Navštivte jakoukoliv biochemickou laboratoř a optejte personálu se v jaké zdravotní formě bývají tyto těhotné "babičky". A to měly velké štěstí že vůbec otěhotněly.

3 0
možnosti

Jestli s Vámi necloumají mateřské pudy a biologické hodiny netlučou na poplach - a hlavně, když přítel otázky potomstva taky neřeší, tak to nechte plavat.

Jestli Vás něco z toho trápí, nechte si od někoho nestranného poradit, a spolu s partnerem se rozhodněte.

Hodně štěstí přeji.

3 0
možnosti
BM

Nechte to osudu, přírodě, Bohu (vyberte si) a hlavně o tom nedumejte. Dejte si to vínko a buďte v pohodě.......:-)

6 0
možnosti
AF

Zkuste někdy vysadit antikoncepci a budete mít po rozhodování.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2493x
Je mi 30 let a kamarádi mi s oblibou říkají Bridget. Asi stačí napsat, že jsem blonďatá.

Seznam rubrik