Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

haloradio

15. 3. 2008 22:27
Stát

No jo, takový je buržoaní stát, který podvodníky chrání, zločince nestíhá ale normální občany buzeruje, aby vykázal alespoň nějakou aktivitu. Rv

0 0
možnosti

Iva

8. 3. 2008 7:45
Džamilo jdi k čertu.

Teď bude trestné to, že potomkovi občas plesknu lepanec, případně když malé dítě plesknu přes pazourku, když udělá něco, co mu prostě verbálně můžete vysvětlovat jak chcete a ono to ještě nemůže pochopit.

Pak budou chtít trestat i duševní újmu, když potomkovi zakážeme televizi, když by se měl učit.

Stejně nezabránili excesům.

To je jako s těmi fotkami malých dětí a pošahanci v U.S. Stejně porno nebývale bují, ale člověk nesmí malé děcko nechat běhat nahaté, protože ho jinak zavřou. Divnej svět. Kdejaký hovado žvaní do všeho, na to brzo dojedeme.

0 0
možnosti

Kirk

8. 3. 2008 1:23
copak pokuta nebo vězení

horší je, že Vám děcko seberou a dají ho úchylákům, aby nebylo dotčeno jejich "právo na reprodukci a východu" :-©

0 0
možnosti

eM

7. 3. 2008 22:20
Ha

Ha, už i multikulti pomatenci jsou proti multikulti Džamile, ano ano to nám to začíná ;-D

0 0
možnosti

sith

7. 3. 2008 21:43
Amerických zkušeností nám třeba!

V USA se údajně děti fyzicky netrestají už roky - a každý stý američan bručí v báni. Vězeňství dokonce některým státům unie dokonale ruinuje rozpočty. Tedy rozhodně příklad hodný následování...

0 0
možnosti
PO

POToole

7. 3. 2008 21:54
Re: Amerických zkušeností nám třeba!

To je velke zjednoduseni situace. Telesne tresty deti se sice "zrusily", ale to se tech dnesnich veznu jeste netykalo. Naopak, zrusily se proto, ze nadmerne telesne tresty se ukazaly byti pricinou pozdejsiho agresivniho chovani. Temer vsichni, kdo pozdeji bili sve partnery i deti byli biti v detstvi.

Pocet veznu je ale uplne o necem jinem - prisnosti trestu a jejich delka. Asi 70% veznu jsou zavreni za drzeni marihuany, dopravni prestupky, neplaceni pokut a neplaceni alimentu, ne za tezke nebo nasilne zlociny.

0 0
možnosti
PO

POToole

7. 3. 2008 20:41
Trestat se da i jinak,

a lepe. Z vlastni zkusenosti vim, ze nejaka ta rana rukou me za prve boli skoro stejne jako je, a za druhe nema trvaly ucinek. Kdyz jim ale napriklad zakazete jejich oblibene cinnosti (televizi, videohry, jit za kamaradkou) a volny cas jim vyplnite prospesnou domaci praci nebo jinou uzitecnou cinnosti, budou o tu facku zebrat, aby to meli za sebou, ale pouci se vice z toho druheho...

"Vychovny" pohlavek je sice rychly a pohodlny, ale v dusledcich celkem k nicemu. V jakemkoli veku.

:-)

0 0
možnosti

sims

7. 3. 2008 21:09
Re: Trestat se da i jinak,

V určitém dětském věku, v období negace, lze dítě často srovnat právě oním plácnutím na zadek, protože domluvy nejsou z důvodu mentální úrovně předškolního dítěte účinné, zákazy vyvolávají spíše stupňování problému, plácnutí pak zafunguje něco jako studená sprcha. Paní Džamíla má opravdu recept na vylomeniny. Asi se všem stýská po problémech, které mají např. v USA, kde se neustále řeší střelba a násilí ve školách. Tam je to s tím plácnutím na zadek v souladu s návrhem paní ministryně.

0 0
možnosti

nany

7. 3. 2008 20:35
Patriku karma

 dneska totální souhlas R^

0 0
možnosti

zdeněk

7. 3. 2008 20:32
to všechno je součástí jedné ideologie

zvané dnes lidská práva. tisícileté zkušenosti byly odhozeny, vše dneska musí být v souladu s "lidskými právy" - mezi něž svoboda projevu nepatří

0 0
možnosti
PS

xlb2

7. 3. 2008 20:14
souhlasim

cilem zadneho normalniho rodice urcite neni sve dite mlatit hlava nehlava

ale pokud dite prekroci urcite meze, musi vedet, ze prijde trest. je to pro nej take pouceni do budoucna. pokud v dospelosti prekroci spolecnosti dani hranice, bude nasledovat trest, treba ve forme vezeni. pokud si dite mysli, ze mu vsechno projde a nic se mu nemuze stat, je pravdepodobne, ze si stejny postoj udrzi i v dospelosti.

jeden pohlavek ve spravnou chvili tak muze mit vetsi prinos, nez 1000 dobre minenych slov.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).