Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

úplněk

8. 3. 2008 18:40
dokonalé

Ano milý Patriku,je to tak jak píšete,je to v nás v každém,proč když jde okolo mě parta romů hlídám si peněženku a věci?Nikdy mě žádný rom neokradl,nicméně je to asi podmíněná reakce,reakce která ale musela z něčeho vzniknout,protože vrozená jistě nebude.Vznikla s největší pravděpodobností z toho co jsem bud viděl nebo slyšel,zapnu TV nebo net nebo rádio a dříve či později narazíme na zprávu o romech kteří bud neparcují nebo ničí na co přijdou popřípadě na slovensku drancují krámy s alkoholem a cigaretami protože mají hlad,drtivá většina z nich nepracuje ne protože to je těžké najít si práci ale protože je ejdnodušší ji nemít,věřte že znám normální cigány kteří pracují a pracovali celý život,jak je možné že pracují?na to je jednoduchá odpověd-protože chtějí,můžem se tady ohánět diskriminací(jedno z mála složitějších slov jemuž většina romské populace rozumí a používá jej),ale kdo chce pracovat tak pracuje,kdo chce normálně bydlet a platit nájem a elektriku jako člověk tak klidně může a j

0 0
možnosti

Rendík

3. 3. 2008 10:08
Nedomýšlíme

Ono je velice jednuché bít se v prsa,protože jsem bílej,ale dokáže někdo se zamyslet,co kdyby se sám narodil jako Rom,černoch,Arab? Bohužel převážná většina lidí prvně zkoumá jeho barvu,pak jeho náboženství či politickou příslušnosst a až někde v poslední řadě jeho skutečné nitro.Pak se tento problém přenáší,až je z toho velký problé a končí to v naprostém začarovaném kruhu,of kud není cesta ven.

0 0
možnosti

Sodexho Pass

28. 2. 2008 8:45
VARGO-BANGO

je momentálně ve vyšetřovací vazbě, takže nemůže ragovat na vaše příspěvky.

Pokud mu státní zástupce prokáže jen 10% z toho co udělal on a jeho indičtí příbuzní, máme z toho monologblog.

0 0
možnosti

bimbo

29. 2. 2008 13:09
Re: VARGO-BANGO

Jsi blb(Y)

0 0
možnosti

Samice

24. 2. 2008 23:00
Já Vám rozumím ...

... Patriku! Vše co jste napsal je přesně tak. Dokáži se vcítit do dušičky děcka, které je naprosto stejné jako každé jiné a přesto musí vstřebávat ponížení ... já osobně jsem to jako dítě nezažila, ale moje děti jsou ze smíšeného manželství a s tímto se setkaly! A to přestože žijí ve spořádané a úplné rodině, jsou milované, nezanedbané, sebevědomé, vedené slušně a pořádně ... nakonec přece jen něco pozitivního! Právě protože vyrůstají a jsou vychovaní zrovna tak, proto si ponižování dokáží nebrat osobně. Stejně tak jako my s manželem, budou mít jednou okolo sebe jen ty "vybraný" opravdový přátelé!!! Míň je někdy víc a v tomto směru to je pravda dvojnásobná :o) R^

0 0
možnosti

palcerik

24. 2. 2008 0:29
Je fakt,

že neni cikán jako cikán. Jsou mezi nimi i slušní lidé. Ale ve většině jsem se bohužel setkala jen s těmi "neslušnými". A rodiče mi prosím nezakazovali se kamarádit s cikány, zakazovali mi kamarádit s divnými lidmi.  Takže za mojí cikánskou kamarádkou a jejím bratrem vedle z domu jsem chodila téměř denně, k jiné spolužačce jsem nesměla.

Ale jinak diskriminační ústrky si zažije každý, já mám například smůlu, že mám brýle. Vadily dokonce matce jednoho mého bývalého přítele.;-)

0 0
možnosti

zagy

15. 2. 2008 9:32
A co cekas s vasi povesti?

Vy cigosi porad jen hledate chybu u ostatnich, ale sami se menit nehodlate. Zkus pochopit, ze se gadzove k vam chovaji tak, jak si zaslouzite. A mate jedine stesti, ze existuje ta vase trapna berlicka "rasismu", protoze jinak byste dostavali pres drzku kazdou chvili. Takhle se clovek pomalu musi bat branit se, protoze prvni co spustite je ta vase "diskrymynáce". Taky jsem v zivote poznal par cigosu - ze vsech se vyklubali hajzlici, zlodejicci, lhari. Pohled na vas uz menit nehodlam - rika se tomu prirozeny stereotyp - zkusenost na zaklade hodnotis dalsi obdobne situace.

0 0
možnosti

Samice

24. 2. 2008 23:21
Re: A co cekas s vasi povesti?

Ještěže takových jako jste vy není tolik!To bych se musela stydět za to,že jsem češka!Patrik se zde nebaví o cikánech,jejíž zkušennosti s nimi máte zjevně nevratně vryté pod kůží.Patrik tu píše-nemýlím-li se-o tom,jak romské děti,ačkoliv jsou bezprostřední,nevinní a jsou čisté,vše vnímají,vidí a cítí stejně jako všechny děti na celém světě,tak je jim již preventivně křivděno,ponižují se a je jim nepřímo duševně ubližováno,což je nespravedlivé!Proč se tihle děti mají cítit již od mala"špinavě"nechtěně,negativně,infekčně...tahle společnost je zavrhuje aniž by cokoli provedly,aniž by k tomu měla důvod. Opovrhuje jimi již preventivně"co kdyby" přece!A pokud takto děcka vyrůstají ve společnosti,kde jsou"odstrkováni"odmala,není divu,že se uzavírají do své komunity,kde jsou si všichni rovni.A tak vzniká vztah,se kterým se setkáváme dnes a denně v naší republice.A proto se stát snaží integrovat romy,abychom si byli všichni rovni...

0 0
možnosti

Trebican

14. 2. 2008 19:59
Ja jsem mel v detstvi kamarada

a nastesti mi rodice nic nezakazovali. On ten kamarad pochazel ze slusne ctvrti. Jsem z Trebice, tam mame par rodin Romu ve slusne ctvrti, jsou normalni lide. Take mame ale byvale zidovske gheto, kam je vtipne nastehovali a tam ziji romove jini, a s temi by mi urcite rodice zakazali komunikovat. Ne proto, ze by byl spatny, ale pro boha nechod tam, jeste te nekdo zmlati ci okrade?? Zalezi na lidech, ne na barve pleti. Jsou i bili, kteri jsou odpad. Sorry, ale nebudes se kamaradit s timhle klukem, jehoz rodice jsou nemakacenci..

0 0
možnosti

Libor Havlík

13. 2. 2008 23:40
"Nepaušalizuji, jen popisuji vlastní zážitky"

No vidíte, my jsme se jako děti museli vyhýbat cikánským čtvrtím. Ne proto, že jsme chtěli diskriminovat, ale aby nás cikáni nezmlátili nebo neokradli. Pamatuji se, že do některých částí Žižkova nebo Smíchova jsme radši vůbec nechodili a když, tak s někým, kdo tam žil a zajistil nám tak bezpečný průchod.

Ani já nepaušalizuji, jen uvádím vlastní zážitky.

0 0
možnosti

CarolusIV

13. 2. 2008 16:57
Je to zcela prosté milý Bango

vy tu  tvrdíte, že cikáni a Češi jsou stejní, že cikáni kradou a Češi kradou, že si nemáme co vyčítat.  To je dost hloupá demagogie.

Když  cikáni mají 3% podíl na obyvatelstvu a 60% podíl vězňů. tak to něco znamená , že ? Zkuste si to promyslet.  Kdyby byla pravda co říkáte, tak by ve věznicích muselo být pouze 3% vězňů cikánského původu. Je jich ale mnohokrát víc ! 

Tvrdit, že cikánská a česká kriminalita je totéž, to je stejně pitomé jako tvrdit, že 7° pivo a 60% slivovice je totéž protože obojí je alkohol !

Nedivte se lidem, že při těch zkušenostech, které  s absolutní většinou cikánů mají, že pro jistotu generalisují a drží se (a svoje děti) dál od tohoto etnika. 

0 0
možnosti

cenzorship

13. 2. 2008 6:34
!!!

zrušte tohoto blogera, když rušíte jiné. Padni komu padni. Po zásazích cenzora pociťuji nutkání se radikalizovat! :-©;-€;-O(Y)X

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.