Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Ghost78

9. 12. 2008 7:55
Romove vs.cikani

/redem chci napsat ze nejsem clenem DS ani jineho uskupeni.

Ja delim nase tmavsi spoluobcany na romy(ti slusni) a cikany. Casto se pouziva slovo rasismusnebo diskriminace, ale u cikanu se toto slovo spise zneuziva a je jejich duvod k stezovani si nebo dokonce k emigraci. Casto se ale stava ze emigrace z techto duvodu je jen zaminka a pravy duvod je ten ze se jim nechce delat a chtej si tak dopomct k socialnim davkam cizich zemi. Nekde jsem cetl ze v Kanade dostanou mesicne 20000kc a ubytovani zdarma. Po pul roce se vrati a zadaji socialni davky z doby sve nepritomnosti a dostanou je.

Proste kdo chce, tak si praci najde a klidne to muze byt rom. Jenze proc by se mel cikan stat pracujicim romem, kdyz ma od statu socialni davky bez prace. S timhle bohuzel nikdo nic neudela, protoze kazdy chodi okolo cikanu po spickach aby ho nahodou neobvnili z rasizmu a nebyl odsouzen. Uz i Cunek neni to co byval...

0 0
možnosti
T

totalkeks

27. 10. 2008 2:45
Pane Bango

Uvazoval jste jiz nekdy o zruseni diskuzi pod svymi clanky? On pohled na ty blitky dole trosku kazi celkovy dojem a stejne se vam zde defiluje jen tech 2711 volicu Narodni strany, protoze to dostali rozkazem od Fuhrera (nastesti pro Vas, volici Delnicke strany nedokazi cist ani psat...).

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

27. 10. 2008 7:19
Re: Pane Bango

Ujišťuji Tě, že voliči DS umějí číst a psát. Dokonce objevili i způsob, jak napsat háčky a čárky. :-P

0 0
možnosti
DK

Sunny29

19. 10. 2008 14:24
Pane Bango,

nechápu, proč se neustále zastáváte svých spoluobčanů. Vyberte si jiná témata, většina lidí má především velmi špatné zkušenosti s těmito lidmi. A to doslova. A těch výjimek je i přes všechny rómské aktivity, včetně té, ve které jste aktivní vy, tak žalostně málo...

0 0
možnosti
T

Tamuno

12. 10. 2008 2:06
V USA je tzv. racial profiling veliky business, tak

proc by nekdo nemohl udelat to samy v Cesku? Hmmm? Je to sice humbuk, ale to je ostatne vetsina ceske politicke sceny v cele s Dzamilou. Ta zenska je k neuvereni. :-/

0 0
možnosti
MC

joule

10. 10. 2008 9:32
Cikání, nebo romové

dobrý den mám dotaz na autore: jako malej sem jezdin na tábor kde bylo spoustu cikánů a všichni si s většinou rozuměli. třeba jeden z nich pořišel a řekl: jdete hrát fočus bílý proti černejm, nebo češi proti cikánům..atd..byly třeba 2 petrové a při volbě koho do týmy se mohlo říct cikánskej petr..ted je všude slyšet jenom o romech a když cikánovi řeknete že je cikán tak to je o držku nebo o nějakou stížnost na rasismus, tak kde to jsme, když cikáni jsou prostě cikáni ale jkdyž jim tak řeknete tak jim to vadí. já jsem čech a když mě tak někdo řekne tak mě to přece taky neuráží.. takkde to jsme??

0 0
možnosti
MC

joule

10. 10. 2008 9:33
Re: Cikání, nebo romové

omluvte chyby pls. píšu ve spěchu :-(

0 0
možnosti
I

icko-01

9. 10. 2008 15:20
romska otazka a politika

Priznam sa ze ani ja niesom bez predsudkov voci romom. Mam par kamosov z detstva ktorych stretam doteraz a mam aj jazvu od ciganskej britvy na ruke. A verte mi, ta jazva pri pohlade na romov je silnejsia ako romsky priatelia.

Osobne ma nezaujima kto ako vytzera ale ako sa sprava a zije. A tu ma serie nerovnaky meter. Ked je nejaky rom uspesny vo svojom povolani tak sa na neho pozera ako na zazrak, u bielych ako nieco normalne. Ked je biely asocial, vystraja a kradne, tiez na neho pozrieme zo zacudovanim a spolocnost mu napary zasluzeny trest. Ked takto vystraja rom je to obet svojho etnika a vychovy a co ja viem coho este takze je to normalne a treba ho prevychovat. Alebo mavnut rukou ze oni uz ini nebudu. ( absolutny extrem nahovorit ludom ze ich odstahuju do indie)

Ked niekto kradne a lupi patri do basy, ked si to zopakuje tak 4 krat tak uz by s tej basy nemal ani vyliest .

A naopak ak je slusny pracovity a tak aj vychovava svoje deti treba si ho vazit a chranit.

Jedno aku ma farbu

0 0
možnosti
R

Ranito

8. 10. 2008 9:19
Cikani jako cesta k politicke moci

Staci se podivat na Dzamilu a dalsi lidi a instituce tezici ze soucasnych "korektnich" pomeru... :-©

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

8. 10. 2008 9:42
Re: Cikani jako cesta k politicke moci

R^

0 0
možnosti

Zirkon

6. 10. 2008 18:30
snadno vzít vítr z plachet

Vzít  vítr  z plachet  ošklivým  nacionalistům  mohou snadno  sami Romové.  A to když se  budou chovat  tak, aby  nikdo  nepochopil  "vtip"  takového   sloganu !

Je to stejné jako s  Muslimy: kdyby  si Západní veřejnost nespojovala  ( oprávněně )  islám a    bombové  útoky, tak  by nikdo  nepochopil  vtípek  s  bombou  a  turbanem.

 A o tom to  je  vážený  autore !

 

0 0
možnosti
DP

nocnizvire

12. 10. 2008 3:19
Re: snadno vzít vítr z plachet

Průšvih je ten, že pan autor je trošku natvrdlej....

0 0
možnosti
KD

szagi

6. 10. 2008 7:17
to jsou kecy...

Tak jsem si početl..... tady je ale hrdinů. Nejlepší na tom je, že cikáni, díky provázanosti rodin a jejich tradici drží při sobě. Takže i kdyby mělo jít do tuhého, oni budou stát při sobě, tak jako vždycky a stejně z toho vyjde cikánská férovka 3 na 1. A navíc to už ani nemusí platit. Nevšimli jste si, jak za poslední roky změnili postavičky? Žádná práce, hodně peněz, fitko a pořádné žrádlo, to je prostě znát. Takže aby to nedopadlo tak, že bude ještě hůř. Už teď se jich cšichni bojíte. A že by se "gádžové" zapojili v dostatečném počtu? Neuvěřitelné....

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.