Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rýpal

29. 1. 2008 7:18
...

no jo, ale kdyby vymřeli všichni gádžové, kdo bude pak na vás dělat? To jste nedomyslel....I když jako vtip dobrý...no,musím makat, abyste měli na víno, ženy a zpěv.

0 0
možnosti

www Kam Po Maturite cz

24. 1. 2008 11:53
Smska je to hloupá

Smska je to hloupá, ale bohužel takových je. Mezi rasisty jsou většinou hlupáci a nevzdělanci, takže se nemá cenu rozčilovat, že si posílají tyto hloupé smsky. Myslím, že většině lidí ta smska nestojí za to ji přeposlat. Jen by mne zajímalo, kdo ji poslal Vám. Nějaký dobrý kamarád ?

0 0
možnosti
S

Samice

13. 1. 2008 20:58
Patrikovi

Patriku, obdivuji vás že máte ještě sílu tady číst ty rasistické reakce a vštěpené názory, případně diskutovat stále dokola v podstatě o tom samém. Pozitivní je snad jen to, že tu příspěvky píší především v anonymitě zjevně ti samý rasisti a že tím je stále naděje, že český národ není celý postižený rasizmem ...

0 0
možnosti

P.Banga

14. 1. 2008 22:24
Re: Patrikovi

Díky Vám za podporu..... přemýšlím, jestli nejste náhodou osoba, kterou znám :-) ta samice by mi k tomu seděla..... heslo "Franta byl nejlepší". R^

0 0
možnosti
S

Samice

13. 1. 2008 20:44
SMS

Ahoj všichni a především bych chtěla podpořit Patrika! Myslím si, že nejde o to, zda máme špatné zkušennosti s romy, ale o to, že přát komukoli smrt a tím spíš pokud to není nikdo konkrétní, tedy přát smrt celému etniku - je rasizmus!!! O to smutnější je, pokud tuto ubohost šíříme tímto způsobem, kdy zneužijeme mobilní služby k rasizmu a ještě o Vánocích!!! Můj manžel rom tuto sms dostal od kolegy z práce a bral to jako vtip. Jenže já ne, mě zamrazilo a ihned jsem zareagovala negativně. Přestože nejsem romka, dotklo se mě to a vadilo mi to. Tady přece nejde jen o romy, ale o globalitu ... charakter, který tohle dokáže vymyslet a ještě si myslet, jak je vtipný! Přitom je ubohý a trapný. Svědčí to o jeho IQ. Kdybych znala autora dané sms, neváhala bych učinit kroky vedoucí k jeho potrestání!A u těchto jednoduchých lidí neuvědomujících si jejich zvrácenost, by bylo moudré poskytnout jim základy morální výchovy.Pokud dokáží poukazovat na chování romů,musí mít přece sami rohožku čistou!!!

0 0
možnosti

Aladin

6. 1. 2008 16:54
Ta esemeska mi nepřišla,

ale bílé vánoce bych si moc přál. Kdo by taky chtěl slavit takové svátky ve špíně, že?

0 0
možnosti
Z

Zdenek_

6. 1. 2008 4:12
Normalita

Na první pohled mi ten vtip přišel normální, na pohled druhý už ne. Ale to až poté, co jsem si za slovo "cikán" dosadil jiná slova ("žid", "blondýnka", "učitelka", "policajt"). Asi jsem v něčem trošku otupělý. Nepovažuji se ale za rasistu, spíš za člověka něčím znechuceného a také se bojícího při potkání větší skupiny cikánů (a to častěji než u skupin jiných). Cikánů jsem letmo poznal několik, skutečně hodně dobře žádného, u některých bohužel, přisli mi fajn, u některých bohudík, to krátké poznání mi u nich bohatě stačilo.

Je mi jedno, jestli je člověk fialovej nebo zelenej, záleží na tom, jaký je on sám. Přesto jsem u jedinců z některých skupin z jistých důvodů zpočátku nedůvěřivější. Myslím, že někteří jedinci z některých skupin těží z výhod umožňujících omlouvat jejich nezodpovědnost, zatímco zodpovědní lidé z těchto skupin mají i kvůli nim (a reakcím na ně) život mnohem těžší. Soustavně se jim děje velká křivda, vůbec jim to nezávidím. Na druhou stranu se bohužel asi nelze divit,

0 0
možnosti
Z

Zdenek_

6. 1. 2008 4:17
Re: Normalita

...že někteří členové majoritní komunity jsou na některé odstíny kůže poněkud alergičtější. Největší vinu na tom ale podle mě mají slovíčkařící profesionálové (politici, či různí pracovníci zabývající se "lidskými právy", skutečná práva tím ale moc nevyřeší), kteří z této situace těží dobrá korýtka bez ohledu na to, že tím poškozují všechny strany. Málokdo (podle mého názoru) říká stejnou silou hlasu "stejná práva" a "stejné povinnosti", většinou klade důraz jen na jednu stranu.

Co se týká toho vtipu, já sám bych ho dál neposílal, ale ani nekriminalizoval. A kdyby chtěl někdo cikány posílat do plynu nebo něco takového, tak bych je rozhodně bránil...a myslím, že většina naší "rasistické" společnosti. A menšina? Blbci jsou holt všude, s tím bohužel nic nenaděláme.

Rád vás čtu, pane Patriku, někdy souhlasím, někdy ne, přijde mi, že někdy nejste nad věcí, což ale vlastně být nemůžete, na vašem místě by mě některé věci také štvaly výrazně více než teď.

0 0
možnosti
PB

P.Banga

4. 1. 2008 19:14
reakce

Už jsem to pochopil :-) nesmím být sprostý. No nic, ještě jednou... Pokud Vás někdo nazývá gádžem z**rvenym, tak je rasista a měl by se jít léčit. No a protože mne nazývá část národa č**nou hubou, ludrou, zmetkem, špínou a podobně, tak říkám ANO část národa jsou rasisté. No a jestli Vám přeji to nejlepší? Co myslíte? Moje žena je bílá, můj syn je napůl.... mám jim snad přát něco špatného?

0 0
možnosti

alg

3. 1. 2008 14:54
hmm

Kolikrát jsem už zaslech nadávky na mou osobu jen proto, že jsem "gadža". Ve snu by mne nenapadlo dotyčné cikány žalovat. Zůstalo ( díky za to ) jen u těch nadávek.

Byly doby, kdy jsem byl mírumilovný humanista. Stačilo pár let dospělého života a "soužití" s jistými menšinami a je ze mne rasista a xenofob.

Jak je toto vůbec možné???

 

0 0
možnosti

inedible

3. 1. 2008 16:00
Re: hmm

R^ jj "gadzo zgurveny" je na cejlu velmi caste a velmi hezke osloveni od nasich indoceskych spoluobcanu. co vy na to, pane banga? vy nam prejete jen to nejlepsi? jsou bili opravdu rasisti?

0 0
možnosti
WD

wildge

3. 1. 2008 10:07
Jeste neco:

Ze Vas ta SMSka urazila, nejspis znamena, ze se povazujete za jeji terc. Ale proc? Mne by SMSka s gadzi neurazila. Myslel bych si o ni sve. Pri nejhorsim bych si povzdechnul: "to by bylo revu, kdyby misto gadza tam byl cikan".

0 0
možnosti
WD

wildge

3. 1. 2008 10:03
Patriku,

vadila by vam SMSka, kde by byli misto Cikanu poslanci? Mne ne...

Chtelo by to zustat v klidu, k prizemnimu vtipu se postavit s nadhledem a udelat si z toho taky legraci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).