Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

parnassius

24. 5. 2008 21:58
Musím se přiznat, že mně diagnózy

zdravotnického personálu "mezi dveřmi" dokáží rozpálit do běla, zejména od té doby, kdy jsem přišel na ambulanci Thomayerky se svou malou dcerou, kterou trápila bolest břicha, ze které se později vyklubal slepák. Teď bývám mnohem razatnější a po podobných sestrách vyžaduji, aby mi ukázaly lékařský diplom nebo ať si nechají své rozumy pro sebe.......

0 0
možnosti
P

philipe

12. 4. 2008 9:30
české zdravotnoctví ...

to autor) ... je kapitola sama pro sebe. Podle reakcí glosářů ale vidíte, že Češi slušné chování od lékařů neočekávají a tudíž ani nezaslouží. Přístup čs. lékařů a zdravotnického personálu k pacientovi je také důvod, proč čeští lékaři až na několik vyjímek nejsou v zahraničí výtáni. Jistě se najdou mladí, čs.zdravotnictvím nezkažení lékaři, kteří najdou uplatnění i v zahraničí, na př.ve V.Britanii, kde velká část promovaných angl.lékařů odchází do USA,Australie,New Zealand a pod. za lepším výdělkem. Ovšem jsou dosazováni na místa, která nejsou lukrativní.Specielně Angličané jsou držgrešle a platí čs.mladým lékařům tak polovinu toho, co by dali angl.lékaři. Nejen privátní ale ani státní nemocnice nejsou vázány na nějaké tarifní smlouvy a platí své zaměstnance jak se jim zamane.Ale přístup k pacientovi se tam diametrálně liší od čs.způsobu.V Německu,Švýcarsku a v Rakousku, zdravotní systémy,které znám a mohu posoudit, by se hulvát v bílém plášti,90% čs.doktorů, neudržel ani 1 týden.

0 0
možnosti
RG

gasparru

24. 5. 2008 21:42
Re: české zdravotnoctví ...

Chahahaha , nezbývá mi než parafrázovat jeden film : Neznáte mapu pane, lékaři  z Česka mohou pracovat všude a také pracují. Fakt se mi libí, když pacient hulvát poučuje zdravotnický personál, pač co si dovolí lidě tady, si také jinde nedovolí.

0 0
možnosti
11

177156

8. 4. 2008 15:34
jakej lepší přístup?

Tak už je to tu zase. Některý MOZEK vymyslel, že když teda poplatky, tak by ti zdravotníci měli mít za á lepší přístup, za bé slušnější chování, za cé kvalitnější péči, za dé jánevímjakouještěblbost. Musím spolu s klasikem pronést: Švejku, mně už to začíná nudit. Řekněte tomu pánovi. "Pan feldkurát vám nic nedá!".

Copak se to opravdu nedá pochopit? Poplatek není o kvalitě, a o ostatních zde zmiňovaných nesmyslech, ale o pouhopouhé regulaci simulantů a vykecávačů. Kvalitu ani slušnost si nezaplatíte, to musí mít sestra i doktor v sobě.

0 0
možnosti
MJ

Marek _Mental

30. 3. 2008 20:32
....

Co si stěžuješ, kofolo ? Na cikána byla ta sestra ještě až zbytečně příjemná..Rv

0 0
možnosti
PB

P.Banga

31. 3. 2008 12:48
Re: ....

Už Vás napadlo, že máte celkem výstižný NICK?

0 0
možnosti
ZZ

ZyklonB

28. 3. 2008 23:09
Za co sakra chceš prachy ty

a horda tvejch soukmenovců?:-©

0 0
možnosti
H

halohalo

28. 3. 2008 10:14
Rozmazlenče.

Přijďte se ukázat až po smrti. ;-D

0 0
možnosti
YY

Yeback

27. 3. 2008 15:43
IMHO je to vaše blbost, milej pane...

Měl ste být důraznější, tak si nestěžujte...;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 3. 2008 14:42
No jo

Že já taky nepíšu blogy. Hned bych napsal, že přestože platím třicet (no, někde řekli: ta dobnost není vyšetření, nic nechcem) - tedy přestože platím třicet, všude jsem se i letos jsem se s personálem lékařů i nemocnic, jakož i s lékaři samými dobře domluvil, byl vyšetřen či ošetřen ("zalékován") k mé spokojenosti. Stejně jako loni či předloni.

Oni se totiž lidé nezmění. Ničím. Tím méně třiceti kačkama (souhlasím, že nasčítáno ...).

0 0
možnosti
H

hella.k

27. 3. 2008 13:40
Obchodník

Taky jsem někdy zašla k svému obvoďákovi. Při vstupu do ordinace lékař vyštěkl jednu větu: "Cosi přejete". Nedalo mě  to a odpověděla: "Kilo mouky a jeden chleba, vejražku prosím pěkně."

To jsem si dala. Byla jsem vlastně předem odsouzena k tomu, že jsem simulant. Dnes chodím k jinému obvoďákovi a jsem spokojená. Jeho přivítání pacienta je trochu odlišné. Tento řekne: "Dobrý den, co vás trápí a jak vám mohu pomoci." Takže vše je o lidech, jejich přístupu k pacientovi a především nebrat sprosťáky a neurvalce. Na hrubý pytel, hrubá záplata.;-D

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

27. 3. 2008 15:01
Re: Obchodník

Kdesi jsem četl závěry jakési americké studie, ve které zjišťovali, kteří doktoři jsou nejčastěji terčem soudních žalob (v USA). No a vyšlo jim, že vůbec nezáleží na odbornosti lékaře, jeho umění, jeho chybách, ale převážně na jeho schopnosti jednat s pacienty a vysvětlovat svůj postup, tj. hulváti byli žalováni daleko častěji než "slušňáci", kteří se dopouštěli chyb při léčbě.

0 0
možnosti
C

chodovar

27. 3. 2008 12:52
aa

Je zajímavé, že často sestry jsou mnohem nepříjemnější než lékaři.

Co se má sestra mezi dveřmi co ptát, co mě je, to je přece věc lékaře.

Škoda, že lékaři si svoje sestry neumějí umravnit, aby se chovaly slušně.

0 0
možnosti
JB

Josefaprav

27. 3. 2008 22:22
Re: aa

Ona je pane pivo sestra bodygard svého lékaře. Co kdyby jste byl ten instalater co přišel opravit záchod?

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).