Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Č

čhavo

14. 11. 2008 16:56
gadžovská otázka

:-/nikoliv romská milí pánové . Vy furt dokola melete o nepřízpůsobivejch Romech. Nechcete akceptovat už tento název našeho národa.Jak jste primitivní ve svých názorech.Přeju všem - bejt v kůži černýho a hledat si práci, byt atd. Pak uvidíte a třešničku na dortu - horda fašistů a vygumovanejch mozků, jak vás honěj po čes.ulicích. Pak snad pochopíte romský národ. Snad....;-(Rv

0 0
možnosti
G

Greybeard+

10. 11. 2008 5:37
Pane Banga,

myslel jsem si o Vás, že jste inteligentní i když trpíte pocity ublíženosti co se týče cikánů. Musím svoje představy o Vás poopravit. Nemohu považovat za inteligentního člověka toho, který vypustí podobné moudro jaké jste zplodil Vy.

"Vlastně mne nezajímala politika USA, tak nějak mám pocit, že i kdyby byl prezidentem USA Michael Jackson, nebude to pro nás mít nějaký větší význam". :-/

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

9. 11. 2008 17:14
ROmove v CR.

Min fnukat, min krast a vic makat......TO ze mate vic pigmentu nikoho nezajima...A uz se na to konecne prestante vymlouvat..Je to trapne... :)

0 0
možnosti
P

pracovitacikorka

7. 11. 2008 18:07
jak je na tom Obama s rasismem a nejen on

http://www.youtube.com/watch?v=8M-kD0QdRJk

Kdo seje vitr sklidi bouri ;-)

0 0
možnosti

CO HO FOTÍŠ?

9. 11. 2008 12:42
Re: jak je na tom Obama s rasismem a nejen on

Uživatel toto video odstranil.:-©

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

7. 11. 2008 14:13
O Obamovi nic nevím,

ale jaksi z principu se mi nelíbí davová hysterie a nereálná očekávání. Připomíná mi to scény z filmu "Den díkůvzdání" před tím, než mimozemšťané začnou likvidovat města i s nadšenými "vítači" jakékoli "změny", neb vesmír je přece přátelský, stačí se mu oddat a všem "bude dáno". Je hezké,  že se běloši zbavili rasistických předsudků a volili černocha, ovšem totéž se nedá říct o černoších, kteří volili Obamu z 95% kvůli barvě pleti jako svého člověka. Takže nevím, jestli mám "vyspělost" bělochů vnímat jako klad nebo spíš jako slabomyslnost. Jako odzbrojení ve víře, že nepřítel odzbrojí též a nastane vzájemná láska. Co ale když nenastane a "nepřítel" namísto odzbrojení zaútočí a s blbci zatočí podle zákonů přírody?

0 0
možnosti

anžto

7. 11. 2008 12:15
k té žádosti o práci

Pane Banga, např. my romy zaměstnáváme a nidko s tím problém nemá, je fakt že jsou občas velmi nespolehliví a proto se s nimi musíme třeba rozloučit, ale někteří pro nás pracují už léta. Takže, jestli v blogu uvádíte: snad se toho dožiju - tak už jste se dožil:-) 

0 0
možnosti
JK

Terrurek

7. 11. 2008 13:11
Re: k té žádosti o práci

musíte tu jejich nespolehlivost asi víc respektiovat - je kulturní

0 0
možnosti
I

iruka

7. 11. 2008 11:09
Blabla

Nejsou ve finále největšími rasisty ti, kteří barvu kůže hledají ve všem a za vším (a to i v pozitivním směru)? To, že je polovina všech diskuzí zahlcena názorama několika náckoidních ubožáků, kteří sem chodí pod 30 nicky, neznamená, že by zdejší diskutující byli převážně rasisté... Ohledně Hamiltona - v reálu jsem neslyšel jediného člověka (a tím myslím, opravdu 0, žádného!) mluvit hanlivě o jeho původu... Spíš cítím, že se snažíte do jednoho všeobecného rasového soudku hodit i aktuální romské problémy - ale tyto problémy v naší republice jsou, a to, že pojítkem je příslušnost k romskému etniku není důvodem o tom mlčet - ale přesně naopak... Už přestaňte obhajovat neobhájitelné, zapomeňte na tendenční proklamace a raději navrhněte nějakou neobecnou alternativu řešení např. romské otázky...

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

7. 11. 2008 12:47
Re: Blabla

Už výraz "rómská otázka" je rasistický. Nazval bych to spíše jako "otázka nepřizpůsobivých"

0 0
možnosti
H

hawkwind

7. 11. 2008 10:40
Menšiny

Etnické menšiny volili Obamu protože je demokrat a demokrati nemají v moderní poválečné historii záznam souvislého utlačování těchto skupin a jsou v menší míře rasisty než  republikáni jejichž voličské jádro se rekrutuje z bílé evangelické populace amerického jihu a středozápadu, která nikdy nepřestala být rasistická. Ergo, když jsem černoch nebudu volit někoho o kom vím, že je otevřený rasista - jako Palinová či McCain, nebo řekněme jehož program podporuje 9 z 10 rasistů v zemi.

Republikáni mají dlouhý záznam pokusů o disenfranchisment menšin z volebního procesu - další důvod proč je etnické menšiny nevolili.

Jinak pro normální černochy je Obama jako míšenec nedostatečně černý a postrádá minulost v ghetu - důvod proč byl volen černochy je ten, že to je skupina která prostě demograficky spadá mezi voliče demokratů.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

7. 11. 2008 14:15
Re: Menšiny

nejsou demokrati původně stranou amerických jižanů, zatímco republikáni stranou seveřanů?

0 0
možnosti
H

hawkwind

7. 11. 2008 10:33
Poražení konfederáti

Ono jde o to z koho takové výrazivo vlastně během té kampaně padalo, že ano.

Kdo demograficky volí nejvíc republikány a na čí city hrají. Stačilo se podívat  na McCainovu povolební řeč, která byla slušná - ale při které jeho vlastní příznivci bučeli  v momentně kdy nazval Obamu prezidentem nebo slušným člověkem. Kdo v nich tento sentiment vyvolal? On a Palinová se samozřejmě postarali o zvednutí vášní, speciálně na jejích setkáních padalo "nigger" často, ale samozřejmě tohle cítění u té skupiny lidí existuje. Když jsem viděl ty jeho bučící voliče, uvědomil jsem si, že jde o pořád ještě o příslušníky poražené konfederace.

0 0
možnosti
MB

marbo

7. 11. 2008 10:29
nesouhlasím

nesouhlasím s tim, že obamovo víteztví znamená konec rasizmu v usa, ba právě naopak, jeho vítěztví je mimo jíné vítěztvím rasizmu. Obama totiž (mimo svůj populismus) zvítězil i tím, že ho volilo 95procent etnických menčin a to zcela jistě naprostá většina z rasových důvodů! Čímž se tito američané ukázali jako mnohem větší rasisti než majorita s evropským původem

0 0
možnosti
MB

marbo

7. 11. 2008 10:34
Re: nesouhlasím

Ještě bych rád dodal, že rozhodně nejsem rasista a že na Obamovi mě nevadí jeho původ, ale jeho politecké názory. Byt občanem USA tak bych asi nešel k volbám, Obamu bych nevolil z víše uvedených důvodů a McCaina kvůli jeho adeptce na víceprezidentku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).