Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Profhate

24. 8. 2008 21:52
At zije obyvatelstvo Drahomiry

Karlovarskou ubytovnu Drahomira znam bohuzel az moc dobre a troufam si tvrdit, ze tenhle pohodlny pisalek vubec nevi, co se u nedaleke zakladni skoly uz mesice pred zasahem delo.

0 0
možnosti
DK

Sunny29

23. 8. 2008 7:18
Pane Bango, vy jste vlastně nešťastný člověk.

Neustále se cítíte být ublíženým, a na tom stavíte v podstatě své články i své další aktivity. Možná je na čase přestat neustále psát o Rómech, když se cítíte být normálním, obyčejným člověkem, ale mám pocit, že Vám to takhle vyhovuje. Vy se ttiž takto zviditelňujete.

0 0
možnosti
D

Déžo

10. 7. 2008 22:27
to Banga:

jistě, že je to záležitost jenom jedné rodiny, tak jak ostatně vždy. jenom jde o to, že my razýzty si myslíme, že ta jedna jedniná rodina má asi tak 500 000 členů a všichni jsou opálení, dělat se jim nechce, ale čórkovat, to jo, to jim jde.Rv

0 0
možnosti
RH

Kruton

9. 7. 2008 0:31
Konkrétně

Pokud se na to díváte jako na konkrétní problémy s několika konkrétními lidmi, pak vlastně ani neexistuje romská problematika, ale problematika různých konkrétních Romů. Tudíž by neměli existovat žádné komise a romští pověřenci a asistenti. Bohužel je to naopak, pokud mají Romové problémy (školství, zaměstnanost, bydlení atd.) hovoří se o problémech Romů. Takže pokud se děje něco špatného Romům, tak jde o Romskou otázku (a ne třeba konkrétní problém konkrétního Roma sehnat práci nebo bydlení), ale pokud se děje něco špatného ze strany Romů, pak jde o konkrétní Romy. Stát investuje mnoho času a financí na řešení romských problémů, které tímto způsobem vidění věcí vlastně ani neexistují.

0 0
možnosti
1A

1049an

7. 7. 2008 21:03
Hezky napsáno.

Bez chyb, stylisticky čtivě. Bohužel nepravdivě. Vietnamec v druhé generaci maká jako šroub, jeho čeština je stylisticky bezchybná, na univerzitě má průměr 1,00 a stánek s digitálkami nechal daleko za sebou. Romové? No, nechme toho. Za jejich nedaptabilitu přece můžeme my majoritní - "to je rasýzmus".

0 0
možnosti
L

l.z.l.z.l.z

3. 7. 2008 19:36
My nic!

Už si pane Banga chystejte další článek "My nic to ti rasisti napadají vaše děti"!R^

0 0
možnosti
K

KubinoH8

2. 7. 2008 1:10
návštěva???

co je to za kravinu-slyšel jsem o návštěvách na víkend maximálně na týden...ale tahle návštěva tam byla přes měsíc:-/

tak to asi bylo trochu jinak-asi se sem chtěli nastěhovat ze Slovenska a pak je varácký romové vyhnali do Mostu kam ty méně přizpůsobivý patříR^

asi to tak nebylo ale je to stejná kravina jako ta vaše!!!

0 0
možnosti
C

Cigoušek

1. 7. 2008 22:49
neni to jen záležitost jedné rodiny

a víte proč? Tu rodinu někdo pozval nebo alespoň ubytoval - a jestliže tedy moje návštěva mi bude dělat ostudu, po městě tak se s ní vypořádám. Když to neudělám, tak je to problém už dvou rodin. A pokud náhodou jsem středem pozornosti - nebo jaksi více viditelný, kvůli čemukoliv, tak holt musím být o to lepší. To není rasismus - to je normální. Kdo jakkoliv vyčnívá tak to má vždycky těžší - tlustší, hubenější, vyšší, brejlatější, bloňďatější, pihovatější, hlpoupější, chytřejší, cizejší... a i barevnější... Zkrátka to tak je.

Takže ostatní rodiny se měly s přivandrovalci co kradou a přepadávají  vypořádat. Oni by to totiž ocenili i "bílí", kdyby to viděli, že místní cikáni se umějí vypořádat s těmi co jim dělají ostudu.

Co si řeknou, když se jich ještě místní zastávají? To je snad jasné...

Takže zkrátka mě vadí všichni co kradou a dělají bordel. A hlavně ti, kteří nějakým způsobem patří ke mně a vrhají tedy určité světlo i na mě.

0 0
možnosti

kakadu33

30. 6. 2008 3:42
Proč?

Může mi tu někdo vysvětlit,proč je-li to záležitost jedné rodiny,neexistuje jediná Evropská země,která by neměla problém s tímto etnikem?...:-/

0 0
možnosti
JP

EasyR

14. 7. 2008 10:05
Re: Proč?

Zřejmě ta "návštěva" cestuje po celé Evropě... :-/

0 0
možnosti
L

l.z.l.z.l.z

27. 6. 2008 21:22
Pane Banga:

vidím že mé dobře myšlené rady bez jediné urážky se vám nehodí do krámu! Necháte tu nenávistné rasistické příspěvky ale můj kde vás upozorňuji že by jste jako romové sami měli něco dělat a ne jen se vymlouvat na bílé a vše překrucovat  proto aby jste ze sebe sejmuli nálepku zlodějů,darebáků a nefachčenků se zkrátka nehodí a tak je smažete!

Myslel jsem že Vy patříte k té vzdělanější myslící části vaší populace a že máte zájem něco pro ní udělat ale jak je vidno jste jen další róm co chce jen vše svádět na bílé a nechce vidět že i u vás je problém který je potřeba řešit!Takže si tu dál brečte jací jste chudáci a jak vám všichni ubližují!

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).