Každý z vás zaplatí na horníky. Na koho zaplatíte příště?

Tak to čtu černé na bílém, vláda dá 600 milionů na horníky v soukromé firmě. Z vašeho pochopitelně, ne ze svého.

Celkem veřejně se píše o privatizačním podvodu dolů na uhlí, pod pojmem uhlobaron si představuji spíše uhlozloděje. O tom, že v dole Paskov se těží obtížně je známo odjakživa. Museli to vědět i privatizátoři. Proč tedy privatizovali? Je to jednoduché, stačí si zaplatit politickou stranu, a máte postaráno. Ovčani to zaplatí. Jednak jsou blbí, „druhak“ nemají reálnou možnost se bránit.

Živíme státní úřady, které se mají starat o přírodní bohatství, to jsou všelijaké báňské úřady a podobné, ty by se přece měly starat o lepší platby za přírodní bohatství od uhlozlodějů, globalistů a jiných dobyvatelů. Těch 600 mega lze přece vybrat zvýšením poplatků za těžbu surovin, ne? Zákony lze doladit, stačí chtít. Chtít se nesmí, jak vidno.

Když nějaká babka nezaplatí 8000 za vodu, či energie, překupníkovi, pardon, distribuční společnosti, a to na písknutí, hned má na krku soudní mafii a exekutora.

Když nějací vykukové, jejichž jména jsou veřejně známá prodraží třeba Open Card o 800 milionů, justiční mafie vykuky ochrání. Soudci pohotově odsoudí někoho jiného. To jsou slepí, nebo blbí?

Když nějací vykukové okradou stát privatizací o desítky miliard, za pomocí politiků, pak jsou odměněni ochranou své investice i v budoucnosti. To je nějaká levice, nebo pravice? Co to je za ekonomiku? Co na to vzdělaní ekonomové, jak to vtěsnají do svých dogmat?

Jaký je to společenský řád? Kleptokracie? Plutokracie? Ovčanokracie? Blbokracie?

Těžko pojmenovat, ale v každém případě je to zločin a darebáctví, nic jiného. Pohrdejme těmito zmetky a ty strany, co nás poškodily, už nevolme, prosím. Potřebujeme politiky, kteří řeší konkrétní problémy lidu a státu, nikoliv problémy oligarchů. Potřebujeme politiky, kteří se neschovávají za levici a pravici, ale kteří pomohou těm, které mají zastupovat.

Blíží se „Eurovolby“, pojďme k volbám a zvolme si lidi, kteří v korupční jůniji udělají nějaký průvan. Nevolme „osvědčené“ strany, co udělají, jsme již poznali.

Autor: Vladimír Balhar | úterý 29.4.2014 15:07 | karma článku: 21,73 | přečteno: 657x