Centrální banky – rozdávejte peníze!

Před časem jsem zde uveřejnil blog, „Centrální banko, udělej něco pro lidi“. Můžete si jej dodatečně přečíst, kdy formou blogu upozorňuji na možnost, jak pomoci ekonomice. Krok centrální banky, kdy se banka spekulativně zabývá změnou kurzu vlastní měny považuji stále za zhovadilost, či kravinizmus, nadiktovaný vnějšími kruhy.

Doporučuji k přečtení článek:

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=802394#utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_campaign=B&utm_term=position-4

Tam se praví totéž. Ovšem, autorem výroku není nepatrný blogger. Ne, že bych byl ješitný, ale upozorňuji, že ekonomická věda dnešní světovou situaci analyzovat neumí, ani nemůže. To co se dnes odehrává, např. na Ukrajině, je pouhé násilí, které není v zájmu Ukrajinců. Obávám se, že Ukrajina pouze naletěla světovládným kruhům v USA. Myslím si, že Ukrajinci jsou dostatečně chytří a nezahájí bratrovražednou občanskou válku, kdy se dva perou a světoví finančníci se smějí.

Přátelé, peněz je na světě asi 6x tolik, než veškerého světového majetku. Množství peněz se každých deset let zdvojnásobí. Tyto peníze vlastní pár lidí. Přivykejme myšlence, že tito lidé pouze bojují o to, aby jejich peníze měly takovou hodnotu, jakou jejich majitelé sami určí.

Poslední desetiletí sledujeme obrovskou snahu zakoupit celé státy, všechny větší firmy, zdroje nerostného bohatství, patenty, autorská práva na cokoliv, právo na vodu. Vždyť to sami vidíme i u nás.

Nejde o volný trh, ten již dávno neexistuje, nejde o kapitalizmus, ten již dávno umřel, nejde o levici, ani pravici, to jsou pseudo pojmy ke zmatení voličů. Nejde o myšlenky světových ekonomů, to je pouze žrádlo pro studenty.

Jde pouze o rozšíření impéria vlastnictví. O zakoupení zbytku světa za dolary tisknuté z ničeho.

„Vono se s tím v podstatě nic jiného dělat nedá“, jak by možná řekl Jan Werich.

Autor: Vladimír Balhar | pátek 28.2.2014 8:05 | karma článku: 17,31 | přečteno: 546x