Síkelovo tmářství

Ministr průmyslu a obchodu je jedním z nejagresivnějších členů naší vlády – důvodem je nejspíš fakt, že má také z celé vlády na hlavě nejvíc másla

Ministr průmyslu a obchodu je jedním z nejagresivnějších členů naší vlády – důvodem je nejspíš fakt, že má také z celé vlády na hlavě nejvíc másla. Chlubí se, že má v zásobnících plynu 80 % jejich kapacity, ale už neříká, že to není plyn, který by české republice patřil. Patří obchodníkům, kteří jej budou prodávat za aktuální, tedy hromsky vysoké ceny. Dále nám tvrdí, že je schopen pokrýt třetinu roční spotřeby zkapalněným plynem z Holandska. Jenomže tento plyn zatím nikdo nenakoupil! Nejsilnější podnikatelé v zemi nabízejí pomoc, například Pavel Tykač nebo Pavel Juříček, ale vláda to odmítá. Plyn pro tuto zemi nemají, chystají tedy regulaci spotřeby. Jak to dopadne? Nemocnice, školy a domovy důchodců budou mít absolutní přednost. Domácnosti budou pod tlakem šílených cen šetřit a některé podniky se prostě vypnou. Doufejme, že mezi prvními bude paroplynová jednotka v Počeradech, kterou vlastní ČEZ a která umí spotřebovat tolik plynu, kolik potřebuje většina ostatního průmyslu včetně pekáren a skláren.

Za minulé vlády v době covidu byly k dispozici přehledné informace o počtech pozitivních testů, hospitalizovaných pacientech a těžkém průběhu této choroby. Minulá vláda před veřejností nic neskrývala a nelhala. Tato vláda nám nic neříká o tom, kolik plynu vlastně má země k dispozici, kde jsou další zdroje, za jaké ceny a za jaké náklady je budeme opatřovat a jak budeme v této zimě spotřebu plynu regulovat. Nic – jenom šarlatán Síkela se pořád chlubí, jak má všechno pod kontrolou. Docela nebezpečná situace, co říkáte?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Margit Balaštíková | čtvrtek 18.8.2022 11:05 | karma článku: 0 | přečteno: 7x
  • Další články autora

Margit Balaštíková

Ústavní zamyšlení

14.3.2024 v 11:28 | Karma: 30,18

Margit Balaštíková

Potravinová suverenita

14.3.2024 v 10:09 | Karma: 17,67

Margit Balaštíková

Eurošaškárna

13.3.2024 v 11:05 | Karma: 8,61