ZH

Lžete. Kdyby vám šlo o budoucí důchodce a reformu, něco byste s tím udělali už za vaší vlády. Ostatně reformu jste měli v programu. Výsledek? Jakási studie, jinak velká NULA. A teď se z rozkazu majitele nesmyslně a dezolátsky šprajcujete, tedy další velká NULA.

PN

A to si koblihy najaly jednu z nejschopnějších žen, aby jim vedla skupinu pracující na důchodech.

Proč by se měly koblihy trápit s reformou? Důchodový účet v přebytku, poměr výše důchodů a mezd v ideálním poměru, kupní síla důchodců v naprostém pořádku....

Uznávám, některé koblihářské výmluvy o Hradním jednání jsou zábavné. Stejně jako vyzvání koalice ke spolupráci, tedy ke spolupachatelství, protože možná sami tuší, že jejich úpravy jsou jen takové, aby jim to matematicky a teoreticky vycházelo.

AT

Četl jsem to dvakrát po sobě. Vaše cíle jsou jasné, jen by mě zajímala cesta, jak k nim dojít. Výzva "pojďme hledat" totiž signalizuje, že namáte ani šajn, jak na to.

JZ

Výmluvy ANO k schůzce na Hradě byly k popukání.

Foto

Vám nevadí psát tak okaté lži? To už máte opravdu všichni a ANO hroší Babišovu kůži???

Foto

J53a16n 42Š46i69k

7. 5. 2024 15:28

Přesně tak. Je to trocha matematiky, a to dokonce ze základní školy, kterou bohužel neovládáte Vy, ani Vaše svatá Trojice. Hezký den

PK

A jaká je tedy ta cesta, jak peníze obstarat? Ony jsou totiž jen dvě: půjčit si (zadlužit se), nebo ty peníze sebrat lidem (zvýšit zdanění).

ZH

Nebo seškrtat zbytečné výdaje, jako třeba mnohé dotace (minimálně agrárním baronům, solárním baronům, atp.). Jenže to v ANO neprojde.

PB

pětikoalice není ochotná a zřejmě ani schopná obráceného pohledu: říci si, že povinnost pracovat se prodlužovat nebude a penze se snižovat nebudou - tak hledejme cestu, jak ty peníze obstarat.

Pojďme se tedy podívat na to, jaké diametrálně jiné řešení našlo ANO, tehdy ve vládě s ČSSD: Český důchodový systém je podle nové vládní studie do budoucna udržitelný...červenec 2017

Za klíčovou proměnnou autoři označují náhradový poměr, tedy poměr mezi penzí a platem. Ten bude ale podle propočtů beze změn soustavy postupně klesat. Mezi další parametry patří odvody či věk odchodu do penze. Ten se postupně zvedá, brzdí se tak růst výdajů. Vláda nyní věkovou hranici zastropovala na 65 letech, každých pět let by ji měla s ohledem na prodlužování života přehodnocovat.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/analyza-studie-vlada-penze-duchody-system.A170720_171746_ekonomika_hm1

Já vám to paní Balaštíková přeložím do češtiny: v tom návrhu se říká, že v budoucnu bude třeba SNIŽOVAT důchody a ZVEDAT věk odchodu do důchodu. Přepočítávat by se to mělo po každých pět let. 2018 + 5 = 2023. Není zač.

No ale potom hnutí ANO usilovně přemýšlelo a našlo jiné řešení: Důchodový systém je dlouhodobě neudržitelný... září 2019

K dosažení rovnováhy by se dle materiálu musela zvýšit sazba pojistného ze současných osmadvaceti na čtyřicet procent, nebo revidovat hranice odchodu do důchodu..

A opět vám to přeložím do češtiny: ZVEDNOUT odvody na důchody a ZVÝŠIT věk odchodu do důchodu.

https://denikreferendum.cz/clanek/30067-duchodovy-system-je-dlouhodobe-neudrzitelny-vyplyva-ze-zpravy-mpsv

Můžete mi vysvětlit, proč vy v ANO musíte pořád jenom lhát jak Rudé Právo za normalizace?

ZH

V tom druhém článku se dál píše, že Babiš do toho opět hodil vidle a odmítl se o odstropování věku bavit. Tedy stejný přístup jako k současnému pokusu nějakou reformu provést. Což je další důkaz, že Babiše a jeho nohsledy nezajímají otravná fakta, ale jen a pouze vlastní popularita i za cenu, že tu všechno rozloží a zničí.

Cituji:

"Odstropování věku odchodu do penze navíc po pondělním jednání kabinetu odmítl i premiér Babiš. „Na toto téma odmítám jakoukoliv debatu,“ prohlásil předloženým datům navzdory."

Foto

J91i27r80i 38C11i58z

7. 5. 2024 19:14

Vite pani poslankyne co me dost zarazilo po precteni prispevku znamych "diskuteru" a volicu NF? Ze se tavri, jako by nepochybne sedeli na Hrade a byli ucastnici cele te hodinove schuzky se zapisem, ktery oni taky nepodepsali. Tak proc je tam zvali? Aby se nacpali lahudkami na stole? Jine vysvetleni neni, protoze krome svych obvyklych plivancu nic o celem problemu nevi a nejake reseni je zcela mimo jejich inteligenci. Jen totiz sedi u sveho NTB a pri ukusovani bucku a zapijeni pivem maji hned na vse odpoved ve stylu: Za vse muze pan Babis a ANO! Stejne to bylo i pri ekologicke havarii Becvy, kdy jeste ne vsechny ryby uhynuly, ale okamzite jim bylo jasne, ze to zpusobil pan Babis, protoze hodil masny papir od svaciny do Becvy a tim ji dokonale otravil. Omluvit se nekdy za svoje koniny a pomluvy jak je zvykem ve vyspele zapadni civilizaci? Nikdy! Kojzar byl a je jejich velky vzor.

PC

Já už myslel, že se nezasmějeme. Ale je to dobrý, jste tu. Klukům to ukážu až zítra. Neusnuli by.

PR

P89a13v19e34l 80R42u35s14ý

7. 5. 2024 14:40

Já vidím problém trochu jinde. Každý chce prosadit něco, každý má jinou prioritu. A jelikož se nedělá politika, ale politický boj, nejsou schopni všichni hledat takové řešení, které uspokojí maximum priorit napříč politickým spektrem, ale preferují zabránění prosazení priority své konkurence. Pak se dohodnout skutečně nedá a musí se válcovat jednou tam, a podruhé zpět.

Na místě pana prezidenta bych od každé strany chtěl 1-3 priority (ANO 3, ODS, SPD a piráti po dvou, KDU, TOP a STAN po jedné) a vypsal konkurz na návrh důchodové reformy, která by naplnila nejvíc priorit.