Petice za bezpečnou cestu do Klíčovských sadů

Chodíte do Klíčovských sadů od Kolbenovy ulice? Tak už jste sem nejspíš absolvovali cestu buď ošklivým podchodem nebo přes koleje, kudy si lidé často zkracují cestu. Obě varianty jsou ale nebezpečné, což by si zasloužilo napravit

Alternativou cesty podchodem by mohl být propustek, tj. NOVÝ PODCHOD pod železniční tratí u ulice Strnadových, kde končí protihluková zeď.

Podle vyšlapané cesty, která je vidět na satelitních snímcích, je jasné, že už si tudy přes koleje stejně hodně lidí cestu zkracuje, navíc zřízení propustku není nic složitého. Zvlášť tehdy, kdy už se na místě stejně zvažuje instalace velké roury pro malý potůček, který tudy teče.

Vzhledem k rozsáhlé bytové výstavbě u metra Kolbenova, kam se brzy přestěhuje velké množství nových obyvatel, se dá navíc očekávat, že odtud do Klíčovských sadů jako jediné větší přírodní plochy v okolí bude proudit čím dál tím víc lidí – při zachování stávajícího stavu všichni přes koleje, čímž OHROZÍ NEJEN SEBE, ALE I CESTUJÍCÍ v projíždějících vlacích.

Celé to však má jedno velké ALE. Ačkoliv byla rada Městské části Praha 9 o potřebnosti propustku a možnosti realizovat jej v souvislosti s rekonstrukcí tratě včas informována a mohla vznést na Magistrát hl. m. Prahy požadavek na úpravu projektu v tomto smyslu, neučinila tak.

Teď už by se tedy muselo zasahovat do hotové projektu, který sice ještě pořád upravit jde, ale už nemáme času nazbyt. Radní Prahy 9 by se museli konečně probudit a začít jednat s Magistrátem hl. m. Prahy, aby změnu vyjednal se Správou železnic, která má projekt na starost.

Protože se mnou ale radnice odmítá komunikovat a pražský radní pro dopravu Adam Scheinherr mi v e-mailu potvrdil, že „vzhledem k nečinnosti MČ v dané věci" nám není schopen pomoci, rozhodl jsem se za bezpečnou cestu do Klíčovských sadů sepsat petici.

Ta bude směřována právě Radě Městské části Praha 9 s požadavkem, aby se konečně probudila a začala ohledně propustku s Magistrátem urychleně jednat.

Pokud taky chcete do Klíčovských sadů chodit bez obav, že cestou přijdete k úhoně, PODPOŘTE PROSÍM PETICI svým podpisem.

Jde to online na a zabere vám to asi minutu. Kdybyste zároveň chtěli pomoci se sběrem podpisů ve vašich bytových domech, rád vám pošlu nebo donesu podpisový arch, který se dá u petice vytisknout.

Nemáme sice už moc času, věřím ale, že společně to dáme!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Balahura | neděle 16.1.2022 12:15 | karma článku: 4,80 | přečteno: 125x