Straní Česká televize Jiřímu Drahošovi?

„V ČT nám fandí, ale nesmím to říci“. Již řadu dní tento výrok paní Drahošové koluje internetovým prostorem. Možná i proto si dala ČT záležet, aby nebyla obviněna, že stojí na straně jednoho kandidáta.

A tak jsme se dočkali skutečně vyvážené diskuze, jejíž moderátorku Světlanu Witowskou za nestrannost ocenil nejen tábor pana Drahoše, ale i sám prezident Zeman, jinak k ČT velmi kritický.

Velmi jsem byl zvědav, zda tato nestrannost bude pokračovat i v dalším průběhu vysílání ČT, ve speciálním vysílání pořadu Události a Komentáře. Jeho součástí byla nejen hodnocení vystoupení obou prezidentských kandidátu pozvanými politology, ale také reportáž ze studia, kde skupina novinářů okamžitě prověřovala pravdivost výroků prezidentských kandidátů vyřčených v debatě.

Po odvysílání této reportáže zaznělo  hodnocení. Vyslechli jsme, že prezident Zeman v debatě několikrát lhal, či alespoň uváděl nepravdivé informace o způsobu připojení Krymu k Ukrajině za Chruščova, o radikalismu muslimů v ČR, o soudním systému v Británii, či o tom, kdy naposledy pronesl výrok, že na rozdíl od běžného života v politice platí presumpce viny.

Doufal jsem, že po tomto hodnocení výroků Miloše Zemana dojde, i na zhodnocení pravdivosti výroků jeho oponenta, pana Jiřího Drahoše. Doufal jsem marně. Možná k němu nedošlo proto, že se v debatě zkrátka žádného nepravdivého, či zavádějícího výroku nedopustil. Ale v tomto případě měla z úst redaktora ČT zaznít věta: „U Pana Drahoše na rozdíl od pana Zemana jsme žádný lživý, či zavádějícího výrok v debatě nenašli“. Nemyslíte?

 

Autor: Petr Bajnar | pátek 26.1.2018 8:22 | karma článku: 40,35 | přečteno: 2742x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08