Před osmdesáti lety

1.září 1939 vystoupil Adolf Hitler v Říšském sněmu. Oznámil, že po řadě ozbrojených provokací z polské strany, Německo v časných ranních hodinách palbu opětovalo.

Den před tím přinesly večer rozhlasové stanice zprávu, že Poláci přepadli německou vysílačku v Gliwicích s cílem odvysílat výzvu k válce proti Německu.

Nikdo, ani Adolf Hitler se nikdy neodvážil vstoupit do války, aniž by z jejího rozpoutání neobvinil druhou stranu. Když německá letadla bombardovala Londýn Hitler prohlásil, že nebýt agresivity a válkychtivostí Britů a dalších národů, sám by vstoupil do dějin jako největší mírotvůrce. I útok na Sovětský Svaz roku 1941 byl odůvodněn jako nezbytný krok, který předešel ruské vojenské agresi.

Dnes je pro nás obraz druhé světové války jasný. Německo bylo se svými spojenci agresorem. Protivník se bránil nacistické agresi. Být v těle Němce za války, tak by to většina z nás vnímala jinak. Na frontu bychom nešli s myšlenkou, že ukradneme sousedovi kus území. Naopak, mysleli bychom si, že jdeme bojovat za dobrou věc a uskutečňovat plán boží prozřetelnosti.

Tak tomu věřil i samotný Hitler. Je považován za hlavního viníka a původce konfliktu. Je tomu však skutečně tak? Na konci války našli Rusové v Berlíně mrtvá těla stovek Tibeťanů oblečených v uniformách SS. Dnes je již poměrně známo, že se Hitler a zejména Himmler se intenzivně zajímali o okultismus a také o Tibet, kam poslali  před válkou  vědeckou výpravu. Překvapivý a stále málo známý fakt o tom, že na konci války byly v Berlíně nalezeny v  uniformách elitních jednotek SS těla až stovek Tibeťanů  naznačuje, že kontakty obou zemí byly mnohem bližší, než se všeobecně ví. Můžeme jen spekulovat o roli některých tibetských duchovních bratrstev v těchto kontaktech.

V roce 1945 se Německo ocitlo v troskách. Byl to logický důsledek toho, co šest let před tím rozpoutalo. O pár let později se díky Číně ocitla v troskách Tibet. Tisíciletá kultura Tibetu byla z velké části zničena. Nebyl  i toto důsledkem úpadku duchovna, kdy se v zemi ve velkém rozmohla černá magie, která se mimo jiné dala i do služeb nacistického vůdce na Západě?

Z druhé světové i těch jiných plyne poučení. Každý kdo válku, či jakékoliv zlo rozpoutá, dříve či později nakonec musí sklidit její důsledky. Zákon akce a reakce rozhodně neplatí jen ve fyzice, ale i v osudech lidí, států a celé společnosti.

 

 

Autor: Petr Bajnar | neděle 1.9.2019 10:31 | karma článku: 15,36 | přečteno: 384x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08