13 let od 11.září 2001

"Všechny (zpravodajské služby) Ameriky a Evropy teď dobře ví, že tento katastrofální útok byl naplánován CIA a Mossadem s cílem obvinit z něho arabské země a přimět západní země, aby se účastnily války v Iráku a Afghánistánu“

Tato slova vzešla z úst bývalého premiéra a prezidenta Itálie Francesca Cossigy pro italský list Coriere della Sera v roce 2007. Co vedlo tohoto dnes již zesnulého politika k publikování názoru, že 11.září bylo operací pod falešnou vlajkou? To se asi již nikdy nedozvíme. Přesto je faktem, že onen muž měl na rozdíl od nás přístup k těm nejtajnějším  zpravodajským informacím. Ve stejném rozhovoru uvedl, že videonahrávka, v níž Usáma bin Ládin hrozí Silviu Berlusconimu, byla vyrobena v Berlusconiho televizních studiích za účelem zvýšení Berlusconiho popularity.

Když se mně někdo zeptá, kdo stál za 11.zářím, řeknu mu, že nevím. Nemám důvěru v oficiální vysvětlení. Zároveň vím, že ani na řadu konspiračních teorií se nejde zcela spolehnout. Část z nich tvoří lidé, kteří usilují jen o publicitu a pro ni jsou ochotni si vymyslet cokoliv. Některé konspirační teorie vytvářejí s vysokou pravděpodobností samotné tajné služby, aby prostřednictvím nich dali těm, kteří nevěří oficiálnímu vysvětlení falešnou stopu. Přesto jistě existují konspirační teorie, které jsou pravdivé.

Ať již si myslíme o tvůrcích útoků 11.září cokoliv, tak na základních faktech se jistě shodneme. Za útoky na New Yorské mrakodrapy stáli lidé vysoce inteligentní bez jakýchkoliv morálních skrupulí. Bez 11.září by zcela jistě nenastalo tažení USA do Afganistánu a Iráku a vše to co bylo poté spojováno s tzv. válkou s terorismem, jak např. tzv. Vlastenecký zákon omezující občanská práva v USA.  

Před pár dny publikoval podobné vyjádření jako bývalý italský premiér i český poslanec Stanislav Huml. Čelil různým pošklebků. Zcela neprávem. Dnes již existují celá řada dokumentů a zpráv, které přinejmenším znevěrohodňují oficiální vysvětlení o akci připravované pouze několika lidmi z Al-Kajdy. Nedůvěra k oficiálnímu vysvětlení 11.září, tak není důsledkem nízké inteligence dotyčného, ale pouze znalosti daných faktů. Mnohdy podepřených expertízami řady technických odborníků.

Pro některé lidi je však důležitější ideologie. USA je zkrátka vzorem, jejíž představitelé by nebyli schopni se dopustit organizování tak ohavného činu. To je jedním z důvodů proč se tak vysmívají tzv. konspirátorům. Tento „zesměšňující postoj“ je zároveň  podporován mediálním mainstreamem a politiky, kteří si nepřejí aby pravda vzešla ve známost.

 Ps. Dnes již dokonce 60% američanů zpochybňuje oficiální verzi, jak o tom píše  článek publikovaný na idnes

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Bajnar | čtvrtek 11.9.2014 17:30 | karma článku: 23,44 | přečteno: 1175x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08