Úřednická vláda pro voliče nejhorší řešení

Kromě politiků si jí mohou přát jen najivní nevoliči. Protože jediný zisk z ní mají politici.                                                                                                                          

Jen pár námětů k zamyšlení.

Úřednická vláda podle ústavy neexistuje. Někdo jí musí dát důvěru v parlamentu, takže buď její členové nic nedělají nebo jsou loutkami. Pro variantu dvě svědčí například to, že ve funkcích náměstků na ministerstvech zůstávají původní lidé dosazeni politiky.

Otázka zní: Na co nám taková vláda, co nic nedělá, je?

Nám voličům je naprosto na nic.  Fakt,  že volby nás stojí peníze, nepovažuji za argument, protože vláda a parlament co nic nedělá, nás také stojí peníze.

Za to politikům přináší výhody minimálně dvě. Asi nejdůležitější je otupění naší paměti a  možnost vymezování se, či souhlasení s někým, kdo nemůže sebrat v nadcházejících volbách hlasy. Jednoduše řečeno, hlavně jim dává čas na obnovu preferencí. Za druhé úřednická vláda může udělat za politiky rozhodnutí, která mohou být v budoucnu dosti problematická např. dostavba Temelína a výběr jejího dodavatele, ke kterému se jistě příštích deset let nikdo hlásit nebude. 

Výhra ČSSD v příštích volbách asi terno nebude, ale pokud bude po příštích volbách vládnou ODS a TOP09 s kýmkoliv, budu si připadat jako ...........

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Bacík | sobota 22.6.2013 22:48 | karma článku: 15,35 | přečteno: 811x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99