Putinovi se nelze divit

V současné době se často mluví o studené válce, kdy spolu bojoval východní se západním blokem. Otevřeni si musíme přiznat, že východní blok v podstatě není a z těch co zůstali Rusku loajální nemají boje schopnou armádu   viz. stav Ukrajinské armády.

A teď si představte, že ostrov Krym, kde má Rusko Černomořskou flotilu se na druhé straně tyčí raketová základna a Černomořská flotila Ukrajiny, která vstupuje do Evropské unie a do NATO. Vzhledem k toku, že v Turecku mělo USA také rakety včetně těch s atomovými hlavicemi, tak to Rusko může ty lodě v Sevastopolu rovnou potopit samo.

Z druhé strany je Ukrajina poslední val,  před pro většinu Rusů nedosažitelným evropským stylem života, který si Rusko nemůže dovolit. Jsem přesvědčen, že Putin obsadí ještě celou východní část Ukrajiny a žádná světová velmoc proti tomu nezasáhne, protože nikdo nemá zájem na politických změnách v Rusku stejně tak jako nikdo ani v současnosti nezasáhne sebemenší restrikcí  proti obsazení Tibetu Čínou či porušování lidských práv.

A dále se podívejte proti komu v poslední době spojenci zasáhli. Libye pár předpotopních leteckých vraků, v Iráku to bylo trochu ostřejší, ale na relativně dobře vyzbrojenou Syrskou armádu to radši ani neplánovali. Takže proti Ruský armádě je to teprve nesmysl.

Obsazením části Ukrajiny se totiž nemění geopolitické uspořádání v regionu, ale právě zůstane zachováno.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Bacík | úterý 11.3.2014 19:37 | karma článku: 15,56 | přečteno: 725x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99