Miloš hraje šachy rád a dobře

Bývalo znakem bohatých a politiků hrát tenis a tento sport byl zaměněn v poslední době za golf. Myslím si, že politikům by spíše prospělo hrát šachy a naučit se trochu strategie, než bezduše mlátit do míčku. Pan prezident je skvělý příklad pro naše bezduché politické  i........

Šachy jsou složité a lze uplatňovat spoustu strategií. Základem je však hrát tzv.  několik tahů dopředu. Tedy tak, aby v první chvíli nebylo patrno o co Vám jde. I začátečníci hrají alespoň dva tahy dopředu, nebo vědí čeho chtějí dosáhnout a jak to maskovat. Takto uvažovat však většina našich politiků není schopna a ani lidé co sledují dění v politice na to nejsou zvyklí v dnešní době, kdy všichni kradou a platí, co je doma to se počítá (přímočará hra).

V této situaci si s nimi prezident hrající šachy může dělat opravdu co chce, neboť oni si dál než na špičku nosu nedohlédnou. Nevím co Miloš má zrovna v plánu, ale jeho úmyslem jistě není v současnosti prosadit úřednickou vládu. Není přeci tajemstvím, že jí z politiků nikdo nechce, takže Miloš ví, že úřednická vláda nemá šanci na život a předčasné volby rozhodně nechce ODS, takže jediná možnost jak jich dosáhnout, je  jmenovat úřednického premiéra a zvednout ze židle Kalouska. Je to v podstatě jeden z mála kroků jak prezident může vyvolat předčasné volby a donutit sněmovnu, aby se rozpustila.

PS: Šachy jsou opravdu úchvatná hra, co figura to možnost strategie, hra jíž desetkrát hrajete stejně a výsledek vždy jiný, záleží na protihráči a těch kvalitních pan prezident Zeman moc nemá.

 

 

 

Autor: Pavel Bacík | pondělí 24.6.2013 20:57 | karma článku: 15,87 | přečteno: 524x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99