Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zeman není nijak dobrý stratég. Způsob jakým se mu povedlo prohrát první volbu prezidenta v roce 2003 byl hodný šachového začátečníka. Každý průměrný politik by využil tehdejší příznivé složení poslanců ve sněmovně v jasné vítězství už v prvním kole. To bylo bohužel to kolo, kterého se Zeman neúčastnil.  Zeman je solitér, který má potíže při interakci s jinými lidmi. Žádná strategie za jeho rozhodnutími většinou není. Rozhoduje instinktivně. A proto rozhoduje tak často špatně. Oproti Klausovi má samozřejmě mnohem lepší komunikační schopnosti a nechybí mu i jistá schopnost kompromisu. Ale ve srovnání s Klausem má lepší komunikační schopnosti prakticky každý. A nepodceňujte strategii hry zvané golf. Kdo bezduše buší do míčku, ještě v golfu nikdy nic nevyhrál. Většinou vyhrává ten kdo má lepší techniku úderu a kdo zvolí lepší strategii. Síla je důležitá při prvním úderu driverem. Zbytek je výsledkem dobré strategie. Jakou hůl zvolit, aby se hráč dostal na green a ještě co nejblíže jamky? Jak správně přečíst green, aby hráč nepatoval míček do jamky na čtyři pokusy? Byla a je to hra gentlemanů. A ti by přece nehráli hloupou hru založenou na bezduchém mlácení do míčku?

0 1
možnosti
JC

Zeman nemá čuch na lidi a obklopil se takovými, kteří ho při presidentské volbě podtrhli. Prohrál tehdy kvůli poslancům a senátorům z ČSSD!

0 0
možnosti
SN

:-)  Mluvíte,(píšete), mi z duše !   R^R^R^

1 1
možnosti
JR

J24a24n 22R77á87ž

24. 6. 2013 22:10

Miloš Zeman se svěřuje se svými skutečnými záměry jen velmi úzkému okruhu nejbližších přátel. Takže jeho veřejné projevy co chce, např.že je proti předčasným volbám a že je nejlepší řešení úřednická vláda, se musí brát s hodně velkou rezervou.

Spekulativní je tak i úvaha,že jmenování nějaké přechodné vlády složené z jeho dlouhodobých přátel, by jej politicky oslabilo v dalších letech jeho "prezidentování",ale vítězství ČSSD v předčasných volbách ho posílí,protože ČSSD není pro vládnutí připravena  a bude se vnitřními boji o "koryta" značně  a jeho SPO bude posilovat.  Zeman je perfektně informován o osobních nepřekonatelných animozitách panujících mezi jednotlivými mocenskými klany uvnitř strany a ví,že ČSSD je více personálně nekompaktní než je ODS. Zeman je perfektní šachista a ti přemýšlí na hodně tahů dopředu. Co když vědomě chce svými činy dohnat Sněmovnu k seberozpuštění?

1 1
možnosti
AK

Jen aby nechtěl dělat v jedné partii dělat rošádu několikrát a pokaždé na jinou stranu...

1 0
možnosti
AK

Jen aby nechtěl dělat v jedné partii rošádu několikrát a pokaždé na jinou stranu...

0 0
možnosti
MN

Jenom aby pan prezident tu partii nepřekombinoval a nedal sám sobě mat!

1 2
možnosti
PB

P82a98v38e82l 94B71a75c82í85k

24. 6. 2013 21:18

To jedním tahem snad nejde.;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 221
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1342x
Psychologie je mým celoživotním koníčkem a v současnosti se stává i mojí prací. A tak bych se s vámi rád podělil o pár poznatků, které by vám v životě mohli pomoci se zklidnit a uvolnit.

Seznam rubrik