Jsme opravdu tak tupí?

Blíží se bleskové předčasné volby a s nimi se pomalu rozjíždějí předvolební kampaně. Je však smutné, že zrovna pravicové strany mohou mířít svou kampaň jen na tupce.    

Levice nás začala v předvolební kampani zaplavovat sliby co vše  změní abychom se měly jako v ráji. Vezme-li nerozhodnutý volič argumentaci pravicových politiků, že zítra se budeme mít dobře i za jejich vlády, protože dochází ke změně v  ekonomickém cyklu, tak v tom případě může jeho rozhodování ovlivnit zrovna konkrétní slib. Inu kdo by odolal, minimální mzdě 12 tisíc korun, léky levnější o 20 procent či nadále bezplatné vysokoškolské vzdělání. Přidá-li si nerozhodnutý volič jěště argument, že levicová vláda odpojí od korýtek všechny nenažrané pravicové kmotry a trafikanty a tak bude mít na vše dost financí i bez zvyšování daní, tak opravdu nemá nerozhodnutý volič už moc čem uvažovat ani co dávat na váhy.

Neboť argumentace, že Zeman chce jen moc není moc silný argument, když jeho SPOZ je stále na hranici voliotelnosti. Možná účast komunistů ve vládě také mnoha lidem v době 10 procentní nezaměstnanosti při vidině platu 12 000 Kč nepřijde tak strašná. 

Nakonec si kladu otázku, může pravice vůbec něčím než tupým strašením komunisty naplnit svojí předvolební kampaň, když daně se posledních sedm let neustále zvedají a roste státní dluh, stále roste nezaměstnanost a ještě vlivem sociální politiky roste napětí mezi majoritou a romskou menšinou?  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Bacík | sobota 24.8.2013 22:01 | karma článku: 14,54 | přečteno: 773x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99