Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu. Taky jsem na to zareagoval. Opozice tvrdí, že je něco protiústavní a to silně tlačí médii, ale teď to svým hlasováním stvrdila. Takže opozice protiústavní asi být může. :))

1 0
možnosti
Foto

Přečetl jsem, díky.

0 0
možnosti
Foto

I podle mne vláda postupovala v rozporu s Ústavou a současný nouzový stav je nezákonný. Věřím, že Ústavní soud se vyjádří v tomto smyslu. Zkuste domyslet co všechno může nastat.

Opozici můžete vyčítat hodně a i významných záležitostí, ale okamžitý boj proti nouzovému stavu jí zase tak moc nevyčítám, protože kdyby ho ihned zahájila, tak se něco bude dít až dávno po jeho ukončení. Navíc byste jí mohl, a oprávněně, vyčítat, že ztrácela čas s vyvracením nouzového stavu a neřešila to nejaktuálnější. Ale je to věc názoru.

0 0
možnosti
LC

Není nad to, když člověk natáhne péra a je to ústavně v cajku. Hned má takový lepší pocit.

0 0
možnosti
JP

J78a82n 24P66a23v33l66í42k

18. 2. 2021 16:12

Jestli se opozice zezměšnila nebo ne, je podle mého vedlejší. Důležitý a nepřijatelný je fakt, že protiústavní stav akceptovala. Doufám, že senát tu žalobu k Ústavnímu soudu podá.

1 0
možnosti
Foto

Není-li daný stav nouze způsobilý dosáhnout sledovaného účelu, jde o projev svévole, jenž se považuje za rozporný s principem právního státu Lze-li sledovaného účelu dosáhnout alternativními prostředky, je pak ústavně konformní ten, jenž danou ústavně chráněnou hodnotu omezuje v míře nejmenší . Tolik zákon. Máme 6 měsíců stav nouze. Osobní svobody lidí jsou omezovány, na samou dřeň, ale zlepšení nebylo dosaženo. Pak v tom případě platí, že je nutné zvolit jinou alternativu, která nebude v takové míře omezovat osobní svobody lidí a to je stav nebezpečí a zákon 258/2000 Sb. O ochraně veřejného zdraví.

1 0
možnosti
JP

Pokud ovládáte právo stejně tak, jako matematiku, nebyla bych si jistá, jestli máte tak úplně pravdu.:-/

1 1
možnosti
JF

Malá poznámka - zákon je možné porušit, když to vyžaduje situace. To je základ práva. resp. podřizujete právo podmínkám situace - říká se tomu jednání z vyšší moci ... a na to se může odvolat kdykoliv a i když jde o ústavní zákon. A rovněž Vaše povinnost není se sám sebe přihlásit že jste něco porušil a ani Vy nemusíte hlásit když někdo něco porušil (kromě vraždy a tu právě proto vždy žaluje stát aby bylo zaručeno její žalování). Soudce není bez viníka a tak ani žalujícího a soudce zvažuje i odvolání žalovaného k vyšší moci (tj. k situaci kterou zákon nepředpokládal - např. pokračování pandemie). Resp. zákon (jakýkoliv!!!) není svatá kráva ... a ani nemůže být protože vždy může nastat situace kterou zákon nepředpokládal ...

0 0
možnosti
Foto

Tohle má být vyšší moc? Vyšší moc je náhlá, nepředvídatelná, nezvratitelná a nezaviněná situace, která vylučuje odpovědnost. Ani jedno z toho situace, která nastala s ukončením nouzového stavu, nesplňuje. V situaci, kdy pandemie trvá cca 11 měsíců, rozhodně nejde o neočekávatelné okolnosti. Kromě toho není pravda, že v takovém případě smíte porušovat ústavní zákon. Smíte se dopustit činu, který by byl jinak trestný, pokud odvracíte větší nebezpečí. Pak na zásah vyšší moci pamatuje v některých ustanoveních občanský zákoník. Jenže protiprávní vyhlášení čehokoliv není trestný čin, je to ústavní delikt. Vaše argumentace se mi zdá být bez urážky nesmyslná od samého základu.

1 0
možnosti

Souhlas, i když bych to neviděl tak dramaticky. Určitým zadostiučiněním může být senátní stížnost k Ústavnímu soudu na postup vlády. I když ten rozhodne s křížkem po funuse, bude to precedens do budoucna. Nepochybuji totiž o tom, že postup vlády, kdy nerespektovala vůli Poslanecké sněmovny, prohlásí za protiústavní.

0 0
možnosti
Foto

Já v to též doufám.

0 0
možnosti
Foto

Kvůli neukázněným rodákům jsme druzí nejhorší na světě a za takového stavu, by politici, bez ohledu na barvu vlajky, měli táhnout za jeden provaz ven z toho srabu a zapomenout na kampaň před podzimními volbami. Ta paralela s Únorem nepůsobí děsivě, spíš komicky. Jde jen o hraní se slovíčky. Zruší se nouzový stav a místo něj se zavedou stejná opatření, jaká platila za něj.

2 2
možnosti
PB

P63e83t82r 53B46u37r60i33a20n

18. 2. 2021 14:24

Jediný kdo opatření nedodržují je Zeman, Babiš a spol.

4 0
možnosti
PC

Přesně jste to vystihl! Neznám jedinou politickou stranu, která by měla skutečně zájem PODSTATU už rok trvající, neúnosné situace rešit. Naprosto všechny jsou nedůvěryhodné.

Vám jednoznačně karmaR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 309
  • Celková karma 14,00
  • Průměrná čtenost 1318x
Zdravotní sestra.

Po několika zkušenostech si dovoluji upozornit, že veškeré materiály zde publikované podléhají autorskému zákonu. Užití článků nebo jejich částí tudíž není bez výslovného souhlasu autora možné.