Aviou Amerikou 2017 - Posádka se představuje.

V předchozích článcích jsme se Vám snažili trochu představit naší Avii - Amálku a její cesty a nyní přišel čas, abychom Vás seznámili se složením lidské posádky. To se měnilo ještě tři dny před odletem, až se konečně ustálilo.

"Jak dlouho se znáte a cestujete spolu?" To je dobrá a poměrně častá otázka. Odpověď zní, že jsme se poprvé všichni potkali 13. ledna 2017 v Montevideu v hostelu. Někteří z nás už se společně zúčastnili jiných výprav, další jsou známí známých a my ostatní jsme odpověděli na facebookový inzerát.

 

A tohle jsme my, banda většinou nezaměstnaných bezdomovců ve čtyřicet let starém obytňáku:

Honza (dle místních Žán)

Majitel našeho domu na kolečkách, Amálky. Na výpravě zastává funkci hlavního řidiče a druhého technika. Vyznačuje se především tím, že za něj místo slov mluví činy a přísloví o zlatých českých ručičkách o něm platí na 100%. Mimo to je postrachem nás všech ve hře BANG!

 

 

 

 

 

 

Vojta (Tyran)

Manažer přes posádku a vrchní plánovač. Ten, který může za to, že jsme tam, kde jsme. Neustále má v ruce mapu, průvodce a GPSku (ideálně všechno naráz) a vymýšlí, jak v krátkém čase vidět co nejvíc. Pokud posádka neposlouchá, neváhá použít bič (naštěstí zatím jen virtuální). Mimo to měl hlavní slovo při nakládání a vykládání Amálky v přístavu.

 

 

 

 

Jack

Jack

Druhý řidič a třetí technik, který se s Amálkou proháněl už po Mongolsku. Tichý pozorovatel , kterému nic neunikne a pro nás (a brzo i pro Vás) zapisovatel nejlepšího cestovního deníku všech dob. Vzhledem k ledovému klidu, někdy lehce hraničícímu s flegmatismem, ideální společník do krizových situací.

 

 

 

 

 

Kuba (Avokádo)

Pod drsnou slupkou se ukrývá muž mnoha talentů. Během tří dnů se naučil tři akordy na ukulele a nyní nám neustále "zpříjemňuje" večery i dlouhé přejezdy pustinou. Důsledně dbá na udržování pořádku a čistoty v Amálce a zachraňuje veškeré zbylé jídlo před jakýmkoliv plýtváním.

 

 

 

 

 

 

František (Okoun, Žebírko)

Do posády se přidal 3 dny před plánovaným odletem díky tomu, že rychleji jedná než přemýšlí. Třetí řidič a první technik, který po celou dobu opravuje drobné mušky i velké mouchy na Amálce a v mezičase se prohání v mačkách po ledovcích a vybíhá na přilehlé kopečky během 140 minut s dvaceti minutami na focení. Cestou, kterou Vám on vybere, rozhodně nechcete jít.

 

 

 

 

 

Vendy

Drsná cérka z Valašska. Honzova drahá polovička, která ho dokonale doplňuje. Skupinové dění pozoruje spíše z povzdálí, ale o to trefněji jej pak komentuje a rozhodně neskazí žádnou legraci. Na výpravě zastává funkci zdravotnice a správkyně zdravotnického materiálu.

 

 

 

 

 

 

Lucka (Lucia)

Optimistka výpravy s prořízlou pusou, která neustále vymýšlí nějaké aktivity, takže se s ní rozhodně člověk nenudí. Vzhledem ke svojí zálibě ve vaření dokáže i s minimem surovin vytvářet kulinářské perly. Kamarádka, kterou chcete mít vedle sebe za všech okolností. Jen v případě, že netoužíte po radikální změně účesu, nepouštějte jí k nůžkám.

 

 

 

 

 

 

Lucia

Ivča (Šerif)

Nepostradatelná žena bez které bychom pravděpodobně nevyjeli z Montevidea. Neustále přetéká energií i ve chvílích, kdy my smrtelníci tiše umíráme na vyčerpání. Jako jediná mluví španělsky, což jí i nám otevírá nejedny dveře. Díky své komunikativnosti (a nádhernému zpěvu) si snadno získává přátele po celém světě.

 

 

 

 

Klára

Klára

Horalka amatérka, která si na divoký terén rychle zvykla. Občas potřebuje povzbudit, ale jinak je to holka, kterou jen tak něco neporazí. Moc hezky o nás pečuje nejen jako záchranářka, ale i jako kuchařka - šlichtařka. Amálku by nejraději přestavěla na sanitku a všem nám napíchala glukózy, které tajně propašovala už přes tři hraniční přechody. A v mezičase pořizuje kompromitující videomateriál.

 

 

 

 

Teď už nás všechny znáte a můžete se těšit na záznam našeho společného dobrodružství z cesty Aviou - Jižní Amerikou.

Aviou - Amerikou!

Za Aviou společnými silami sepsali Klára, Jack a Avokádo.

 

Autor: Vojtěch Wertich | středa 1.2.2017 13:53 | karma článku: 20,72 | přečteno: 1945x