Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vláda volá na pomoc agentury

U naší vlády nás už sotva něco překvapí, její výkony hrozí sebedestrukcí a sebezničením a to bez jakéhokoliv přičinění protivné strany, resp. protivných stran (rozuměj stran opozičních).

Vládní reformy jsou protlačovány sněmovnou i díky tomu, že mnozí koaličně-mediální rebelanti, či skupiny rebelantů, či celá jedna koaliční strana, si po odborářské demonstraci a stávce a také po aktuálních výzkumech volebních preferencí uvědomují, že teplé místečko ve sněmovně je jistější a lepší, než značné riziko nezvolení v případě předčasných voleb. A tak po komunikaci či nekomunikaci mezi lídry koalice „ve formátu K9“ nás neudiví, že véčkaři potichu vplují zpět do „svých“ čtyř vládních postů a pojedou dál. Vládní ansámbl sice rozhádaný, ale svorný v držení moci a postů. Vždyť je čeká tendr zvaný ekologický, tendr na armádní stíhačky, nu a takových zajímavých „úkolů“ se přece najde pro tuto vládní sestavu dost a dost.

Mnozí koaliční činitelé se ve vládě, či v parlamentu ošívají, jakže mají svým voličům, takto lidu českému, vysvětlovat vládní kroky, nadneseně nazývané reformami.

Ale mají Nečase, „ten má dobré nápady, strčí štětku do komína a už je to hotový…“ - najme si za státní peníze agentury, které budou lidu českému vysvětlovat reformy. Inu, co na to říci? Lze ještě okatěji přiznat vládně-koaliční neschopnost!? Neschopnost cokoliv vysvětlit? A co tak vysvětlení, že tzv. špatná prezentace vlády pramení z neznalosti vlastních kroků, nechceme-li říci, že z nepochopení „jejich“ reforem? To totiž není tak jednoduché jak tahanice o vládní posty! I když nutno vládní koalici přiznat, že vytvořit flek pro Peak, udržet flek pro Vondru a Kalouska, a co tak flek ne flek pro Bártu a Johna, toť „tvrdá“ práce.

Vláda rozpočtové odpovědnosti bude vyhazovat peníze za agentury a to díky vlastní prezentační, komunikační a mediální neschopnosti! A ty, občane, plať. Budiž naší vládě útěchou, že Radní města Kocourkova by nejednali jinak.

Tato česká vláda aspiruje na titul. Na titul nejhorší vláda od Listopadu 1989. Takovou sestavu jsme -lide český - už dlouho neměli, ba ani v horších „nečasech“.

 

 

 

 

 

Autor: Radek Augustin | pátek 24.6.2011 15:10 | karma článku: 16,20 | přečteno: 962x
  • Další články autora

Radek Augustin

Dopis příteli prof. Valtru Komárkovi

Milý Valtře, je mi velmi líto, že nejen třetí díl tvých krásných pamětí Kronika zoufalství a naděje již nespatří světlo světa, ale hlavně že již nenapíšeš a nevykonáš další řádku ve svém pestrém a poutavém životě.

16.5.2013 v 14:45 | Karma: 33,97 | Přečteno: 2675x | Politika

Radek Augustin

Severní dálnice

V souvislosti s připravovanou rekonstrukcí hlavní silniční tepny v Česku, totiž D1, kterážto rekonstrukce má trvat dle státního ředitelství silnic a dálnic šest let, vytanulo mnohým na mysl, zda bylo možné dopravním komplikacím souvisejícím s výše zmíněnou rekonstrukcí „Dé jedničky“ předejít?

15.5.2013 v 12:18 | Karma: 17,39 | Přečteno: 656x | Politika

Radek Augustin

I dnes "demokracie rozkvétá (Kryl)"

U příležitosti 17. listopadu se letos semlelo v Česku ledacos a mnozí politici i nepolitici se předháněli ve slovních vyjádřeních a hodnoceních. Já jsem raději sáhnul po Krylovi a písničce Demokracie (z roku 1993). Karel Kryl již dlouho není mezi živými, ale jeho text vůbec neztrácí na aktuálnosti. Vybírám jen pár střípků: "Demokracie rozkvétá byť s kosmetickou vadou, Ti, kteří kradli po léta dnes dvojnásobně kradou..." anebo "Brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, Farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky" či třeba "Zaujímáme postoje, místo abychom stáli". Stojí za to, poslechnout si celou píseň Demokracie v podání Karla Kryla: http://www.youtube.com/watch?v=_1qqFvEQ42o

17.11.2012 v 22:56 | Karma: 19,58 | Přečteno: 1093x | Politika

Radek Augustin

Levicový nebo nelevicový Zeman

Přední český novinář a znalec levicových poměrů A. Mitrofanov schovávajíc se obrazně „za fasádu Lidového domu“, opět naslinil svůj brk a dal prostor své nelibosti nad jménem Miloš Zeman (Právo 2.8.2012). Už zase není Zeman levicový politik, to prý je jen ČSSD.

2.8.2012 v 19:56 | Karma: 22,52 | Přečteno: 1237x | Politika

Radek Augustin

Kauza "CASA"

Ministr financí nám ráčil sdělit, že žádost policie o vydání exministryně obrany Parkanové - v současné době poslankyně TOP 09 a místopředsedkyně Sněmovny - k trestnímu stíhání je novodobý hon na čarodějnice. ...

15.6.2012 v 22:31 | Karma: 22,32 | Přečteno: 772x | Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Ruský bombardér havaroval v horách Severní Osetie, posádka zahynula

11. června 2024  7:03

V hornaté oblasti ruské Severní Osetie havaroval ruský bombardér Su-34. Při nehodě zemřeli oba...

Vojáci KLDR se octli na špatné straně hranice. Měli nářadí, zazněly výstřely

11. června 2024  6:32

Severokorejští vojáci v neděli krátce překročili hranice s Jižní Koreou, jejíž armáda na to...

„Všímá si kancléř vůbec, co se děje?“ Jak Německo poznamenal volební šok

11. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Německu Je sečteno. Spíše by se dalo říct zúčtováno. Němci koaliční vládě kancléře Scholze nicnedělání...

Léto plné silničních uzavírek. Přehled, kde v Česku mohou řidiči čekat potíže

11. června 2024

Premium Ani letos při prázdninových toulkách po Česku nemohou lidé doufat v hladký průjezd po tuzemských...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1164x
Radek Augustin, projektový manažer. S oblibou čte knihy a to nejen o historii a politice. Vyznává heslo že slušnost není slabost.

Seznam rubrik