Mayův kalendář

Karel May prej kromě Vinnetoua napsal ještě nějakej kalendář, podle kterýho všichni do roka zhebneme. Jakože 2012 bude konec světa.  Já bych to teda nebral tak tragicky. Mayovky jsem v dětství pročet všechny, ty s Old Shatterhandem i s Karou Ben Nemsím  (to je arabsky Karel z Německa a je to taky Old Shatterhand) a o konci světa tam nikde nic nebylo.

Gojko a Dean jako Vinnetou a Old Shatterhand

Navíc Karel May bydlel tady kousek za hranicema, v tom Radebeulu o Drážďan, takže je to normální dederón a nikde v Americe nebyl, protože by musel zdrhnout přes čáru jako Mašíni a na to byl měkkej. I kdyby něco o konci světa napsal, tak to není směroplatný. Všechno si vymyslel, když jezdil trabantem na Rujánu. Jak to na těch panelovejch dálnicích kodrcalo, tak asi nemoh pořádně naladit žádný rádio, tak si vymyslel toho Vinnetoua a jak to diktoval svoji asistentce Gertrudě, tak ta to asi při tom kodrcání špatně zapsala a hned tu máme apokalypsu.

Ono se to tý Trudi vůbec blbě zapisovalo, když v tom bakeliťáku bylo strašně málo místa a oni s sebou vozili nafukovací člun z Gumárne Púchov, co po prvním nafouknutí už nešel vyfouknout a u Berlína ještě nabírali Deana Reeda. Toho strašně štvalo, že Old Shatterhanda nehraje on a tak dycky celou cestu až na Rujánu prudil. Ne že by říkal, že je lepší než Lex Barker, ale šel na to oklikou, že jako Gojko Mitič by byl lepší Vinnetou než Pierre Brice. Dobře věděl, že Gojko by se za něj přimluvil, když byli ti "pokrevní bratři". Dokonce jednou ukecal Karla, aby jeli za Gojkem do Jugošky.

To byla trabantem z Drážďan úplně šílená cesta, na jeden zátah to neměli šanci zmáknout, takže se cestou stavili vykoupat na Plitvickejch jezerech a tam Karel vymyslel Poklad na stříbrným jezeře.

V Bělehradu pak dali s Gojko Mitičem véču, pak Gojko vytáhl rakiji a začali Karla zpracovávat. A fakt ho ukecali, že ráno šel a poslal telegram producentovi: ZRUS LEXE STOP CHCI DEANA STOP. Jenže ten producent si to přebral tak, že chce Jamese Deana a ten byl pro něj drahej, navíc měl blbou pověst, že dělá na place rebelie bez příčiny a ještě navíc zrovna umřel mladej. Takže i kdyby chtěl nakrásně Mayovi vyhovět, tak nemohl a měl sto dobrejch argumentů proč. Aspoň teda angažoval do role staré indiánky – matky od Nšo-či – Deánu Jakubiskovou. Ale to se Mayovi nelíbilo, takže přepsal scénář a tu roli staré indiánky úplně vyškrt.

A tady se dostáváme k tomu, jak to asi bylo s tím koncem světa, že to asi nevzniklo cestou na Rujánu, ale na ty spanilý jízdě do Jugošky. Deánu to totiž hrozně nasralo a protože ty její scény už byly mezitím, co se Karel s Deanem sekli u Gojka s rakijí, natočený, tak přinutila svýho manžela, aby ty záběry šlohl a ustříhal z nich novej biják. A Juraj ten biják pojmenoval Nejasná zpráva o konci světa.

A když se May s Reedem zase vraceli z té Jugošky, tak to zase neměli šanci dát na jeden zátah až do Drážďan, tak se stavili v Praze, že přespí u Vaška Neckáře. Ten měl zrovna na bejváku Jirku Korna S Vildou Čokem a pařili. A jak už byli vylitý, tak se snažili Karlovi vysvětlit svou chabou němčinou že jako „jakubisko…machen…z těch vystřihnutejch pikčr…end of der welt…ja“. A ještě jak Karel May po tom rakijovým šílenství v Bělehradu nemoh chlast ani cejtit, tak si tam u toho Neckáře jenom pořád vařil nějaký čajíčky a Korn s Čokem z toho měli legraci a pokřikovali na něj „ajn, cvaj, draj, Karel nese asi čaj“.

No a když tuhle magořinu pak Karel May doma vyprávěl Trudi, tak ta si zapsala ty čísla z té říkanky blbě jako „cvaj nul ajn cvaj“, zamotala tam toho Jakubiska a teď se může celej svět zvencnout, že podle Maye bude 2012 KONEC SVĚTA.

Ale F.A.Brabec  onehdá natočil o Mayovi životopisnej film a tam to všechno uvedl na pravou míru.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radovan Auer | úterý 11.1.2011 11:59 | karma článku: 14,90 | přečteno: 2230x
  • Další články autora

Radovan Auer

Zachraň své kino!

3.6.2012 v 20:58 | Karma: 11,13

Radovan Auer

A kolik zaplatí MF Dnes?

22.2.2012 v 10:40 | Karma: 27,65

Radovan Auer

Jídelák je kamarád 2

16.2.2012 v 15:52 | Karma: 14,72

Radovan Auer

Vážený pane prezidente,

19.12.2011 v 23:57 | Karma: 17,96