Jančuro, děkujem!

Vážený pane Jančura, jako pravidelnej uživatel služeb Českých drah Vám velice děkuju. Ta letuška, co teď jezdí v rychlících v jedničce, rozdává noviny i nám, hospodským povalečům v jídeláku. Teda, zatím jen Blesk a MfDnes. Bylo by dobrý, až se ty vaše žlutý expresy rozjedou, že byste tam měl větší výběr, rozhodně i časáky, ať kluci ajznboňácký taky trochu přidaj v nabídce.

Jo, zaznamenávám mírné zlepšení taky u jídeláků, od mojí poslední inspekční zprávy (http://auer.blog.idnes.cz/c/177460/Jidelak-je-kamarad.html) tak o deset procent. Jakože čistý ubrusy a občas dobrá obsluha, tak to si u Vás taky ohlídejte.

Taky se Dráhy dost zlepšily na netu, e-shop, rezervace, platby. Léta to nešlo a najednou, když se blíží žlutá invaze (vy jste vlastně takovej Čingischán, pane Jančura), tak to jde. Akorát v tom jejich systému slev aby se prase vyznalo.

Na těch slevách je vtipný, že vy uznáváte i kartičky na slevu z Českejch drah. A taky, že inzerujete svoje vlaky na plochách na nádraží, který má ve správě RailReklam, dceřinka ČD.  To je jako když barbaři používali k placení římský mince, což asi dělali a pronajímali si od císaře koloseum na akci „Svrhneme císaře!“, což asi nedělali. Protože ani Řím v době úpadku nebyl tak nefunkční moloch jako jsou teď Dráhy. A vy tomu molochu tak hezky přímočaře sdělujete: "Jdu ti sebrat monopol!". A on se pět minut po dvanácté začíná bránit, zlepšuje služby, na který leta kašlal, a my, povaleči z jídeláku, občas dostaneme noviny.

Prostě, pane Jančura, i když asi jen sporadicky využiju Vašich služeb a svezu se žlutými expresy, protože mi nesedí časy, už teď jste mi výrazně zvedl komfort cestování.

Mohl byste, pane Jančura, ještě zavést žlutej plyn a žlutou elektriku? Žlutou banku a žlutýho telefonního operátora. A taky žlutý hospody a restaurace, žlutý řemeslníky. Žlutej finančák a žlutý úřady obecně. Vlastně takovej žlutej stát. Praktickej, výkonnej, efektivní, levnej.

Přijde mi to jako lepší řešení, než ten bílej stát, co po něm volají teď v Okrese na severu.

Autor: Radovan Auer | pondělí 19.9.2011 17:04 | karma článku: 36,62 | přečteno: 2615x
  • Další články autora

Radovan Auer

Zachraň své kino!

3.6.2012 v 20:58 | Karma: 11,13

Radovan Auer

A kolik zaplatí MF Dnes?

22.2.2012 v 10:40 | Karma: 27,65

Radovan Auer

Jídelák je kamarád 2

16.2.2012 v 15:52 | Karma: 14,72

Radovan Auer

Vážený pane prezidente,

19.12.2011 v 23:57 | Karma: 17,96