Podívej se na mě! Jsem muslimka!!!

Nevím, jestli v Česku se nějak psalo o tom, že švagrová Tonyho Blaira konvertovala k islámu. Lauren Booth je poloviční sestra Cherie Blair, mají stejného otce, herce Tonyho Bootha. Tady v Anglii se to trošičku řešilo, v dnešní době je to tak trošku podivné, ještě že už není Tony Blair u kormidla, ale i tak. Vypadá to divně, angličtí muslimové ji teď budou moci používat jako štít, že ona je také muslimka, švagrová tak známého politika a ona to bude asi? používat jako štít, když teda nastane vláda muslimů, tak bude na správné straně barikády. Teda aspoň takový dojem paní Lauren Booth dělá.

Podívej se na mě!andy watt independent.co.uk

Lauren Booth pracuje pro Press TV pro anglicky mluvící stanici v Iránu. Ano, čtete dobře, v Iránu. Bývalá Sarah Booth, dnes honosně Lauren, v budoucnu možná Aisha či co, která říká, že je aktivistka pro lidská práva, ale to jí nebrání v tom, připojit se k náboženství, kde jsou často základní lidská práva porušena.

 

Moderní kariéristka, která  má dvě děti a říká, že dcery k islámu nutit nebude, že je to na nich. Korán celý nečetla, přiznává, ale líbí se jí být muslimka. To jak nosí šátek, napovídá hodně o její vážnosti k celé věci. Tak nějak modně halabala, spíš jako na šik cestu kabrioletem než úbor zbožné ženy. Přestane pracovat? Ne. Bude dál pracovat.  Bude dál žít svým životem s tím, že dostala VIP Palestinský pas a tvrdě podporuje palestinskou kauzu. Asi teda případ koho chleba jíš, toho píseň zpívej?

 

Proč konvertovala? Byla inspirována návštěvou v mešitě a již nějakou dobu pracuje v muslimském prostředí. Cítila spirituální oslovení v mešite Oom v Iránu, od té doby nejí vepřové, modlí se pětkrát denně, nosí hidžáb, teda její verzi hidžábu ven a čte korán. Už je na straně 60. Tak informoval tisk.

Nebo je to.... Je to její vlastní obava před budoucností v Británii, která má už slušnou muslimskou populaci? Prázdno v životě možná? To jak se jí líbí, jak jsou na ni v "Palestině" milí a jak se k ní chovají? Náhrada vlastní rodiny? Náboženství, které odmítá alkohol musí být jistě sympatické pro někoho, kdo vyrůstal s otcem alkoholikem, musí být sympatické mít náboženství, ve kterém je tak stresována rodina a rodinná pouta. Zvlášť když někdo pochází z takové rodinky jako ona. Dcera herce Tonyho Bootha, který má osm dcer z různých vztahů, který údajně odsoudil její konverzi jako manipulativní krok pro postup v kariéře. Rozená Sarah, matka židovka, otec herec . Hezká telenovela. Jak to bude dál pokračovat?

Co na tom, že si nepřečetla ani  korán, že je to spíš povrchní záležitost. Hlavně že je zajímavá a že jí to pomůže, možná, v práci?

A takových žen přibývá. Někomu vyhovuje rigidní řád islámu, protože pochází z domova, kde řád nebyl a hledají tak rodinu, pevná rodinná pouta, někdo to dělá kvůli muslimskému  manželovi a někdo asi kvůli kariéře, Al Jazeera čeká, milá paní Booth?

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivana Ashby | neděle 31.10.2010 16:16 | karma článku: 25,77 | přečteno: 2918x