Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Podívej se na mě! Jsem muslimka!!!

Nevím, jestli v Česku se nějak psalo o tom, že švagrová Tonyho Blaira konvertovala k islámu. Lauren Booth je poloviční sestra Cherie Blair, mají stejného otce, herce Tonyho Bootha. Tady v Anglii se to trošičku řešilo, v dnešní době je to tak trošku podivné, ještě že už není Tony Blair u kormidla, ale i tak. Vypadá to divně, angličtí muslimové ji teď budou moci používat jako štít, že ona je také muslimka, švagrová tak známého politika a ona to bude asi? používat jako štít, když teda nastane vláda muslimů, tak bude na správné straně barikády. Teda aspoň takový dojem paní Lauren Booth dělá.

Podívej se na mě!andy watt independent.co.uk

Lauren Booth pracuje pro Press TV pro anglicky mluvící stanici v Iránu. Ano, čtete dobře, v Iránu. Bývalá Sarah Booth, dnes honosně Lauren, v budoucnu možná Aisha či co, která říká, že je aktivistka pro lidská práva, ale to jí nebrání v tom, připojit se k náboženství, kde jsou často základní lidská práva porušena.

 

Moderní kariéristka, která  má dvě děti a říká, že dcery k islámu nutit nebude, že je to na nich. Korán celý nečetla, přiznává, ale líbí se jí být muslimka. To jak nosí šátek, napovídá hodně o její vážnosti k celé věci. Tak nějak modně halabala, spíš jako na šik cestu kabrioletem než úbor zbožné ženy. Přestane pracovat? Ne. Bude dál pracovat.  Bude dál žít svým životem s tím, že dostala VIP Palestinský pas a tvrdě podporuje palestinskou kauzu. Asi teda případ koho chleba jíš, toho píseň zpívej?

 

Proč konvertovala? Byla inspirována návštěvou v mešitě a již nějakou dobu pracuje v muslimském prostředí. Cítila spirituální oslovení v mešite Oom v Iránu, od té doby nejí vepřové, modlí se pětkrát denně, nosí hidžáb, teda její verzi hidžábu ven a čte korán. Už je na straně 60. Tak informoval tisk.

Nebo je to.... Je to její vlastní obava před budoucností v Británii, která má už slušnou muslimskou populaci? Prázdno v životě možná? To jak se jí líbí, jak jsou na ni v "Palestině" milí a jak se k ní chovají? Náhrada vlastní rodiny? Náboženství, které odmítá alkohol musí být jistě sympatické pro někoho, kdo vyrůstal s otcem alkoholikem, musí být sympatické mít náboženství, ve kterém je tak stresována rodina a rodinná pouta. Zvlášť když někdo pochází z takové rodinky jako ona. Dcera herce Tonyho Bootha, který má osm dcer z různých vztahů, který údajně odsoudil její konverzi jako manipulativní krok pro postup v kariéře. Rozená Sarah, matka židovka, otec herec . Hezká telenovela. Jak to bude dál pokračovat?

Co na tom, že si nepřečetla ani  korán, že je to spíš povrchní záležitost. Hlavně že je zajímavá a že jí to pomůže, možná, v práci?

A takových žen přibývá. Někomu vyhovuje rigidní řád islámu, protože pochází z domova, kde řád nebyl a hledají tak rodinu, pevná rodinná pouta, někdo to dělá kvůli muslimskému  manželovi a někdo asi kvůli kariéře, Al Jazeera čeká, milá paní Booth?

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Ashby | neděle 31.10.2010 16:16 | karma článku: 25,77 | přečteno: 2918x
  • Další články autora

Ivana Ashby

Ochutnavka Vina “Texas Style”

Rozhodla jsem se podelit o svoji prvni vinovou ochutnavku v Texasu. Nevedela jsem co od ni zde ocekavat, protoze vse je jine nez v UK i v CR a musim priznat, ze jsem byla jsem velmi mile prekvapena! Vlastne to byla zatim ta nejlepsi ochutnavka, na ktere jsem kdy byla! Texas nezklamal!!

25.10.2012 v 20:17 | Karma: 8,92 | Přečteno: 831x | Diskuse| Ostatní

Ivana Ashby

Po roce v USA - je to lepší než v UK nebo Česku?

Tak už je to přes rok, co bydlíme v Texasu. A musím přiznat, že už jsem si zde zvykla a Texas je můj nový domov. Chtěla bych se podělit o celkem zajímavé? postřehy a porovnání s UK. Za tento rok jsme obdrželi zelenou kartu, tak jsme oficiálně trvalí residenti USA.

16.7.2012 v 10:42 | Karma: 20,03 | Přečteno: 2930x | Diskuse| Ostatní

Ivana Ashby

Levá strana už není ta pravá aneb řízení v USA

Jak už jsem psala v předešlých článcích, před zhruba půl rokem se naše rodina přestěhovala do USA. Než jsme se přestěhovali, tak nám náš právník doporučil, ať si uděláme tzv. mezinárodní řidičský průkaz, protože s britským bychom si vystačili maximálně měsíc. Následovali jsme jeho radu, ale po příjezdu do USA jsme stejně zjistili, že budeme muset udělat americký, protože mezinárodní sebou nesl jisté nevýhody. Ale ani Řím nebyl postaven za den, a tak nám to trvalo déle.

26.9.2011 v 9:58 | Karma: 9,84 | Přečteno: 1361x | Diskuse| Ostatní

Ivana Ashby

Očkování, škola, zdraví a tak různě z USA

Naše děti už zahájily školu. Školní rok tady začíná dřív, většinou v srpnu. Protože jsem donedávna žili v Anglii, museli jsme nechat děti doočkovat, než šly do školy. Narozdíl od Angličanů, Američané očkují na trošku víc nemocí. Teda, očkování v USA povinné není, ale bez potvrzení o všech očkováních není možné přijetí dětí do škol. Kdekoliv je dítě v kolektivu, třeba i v mateřském centru, musí mít očkování. Děti to braly celkem sportovně, jako vše tady. Jsme tady sotva půl roku a za tu dobu si zvykly a už je vidět, jak se z anglických dětí stávají děti americké. Slovník a intonace se mění. Děti jsou vůbec úžasné, jak rychle se přizpůsobí. Nedá se říct, že jim chybí Anglie. Prostě jsme teď doma tady. Další očkování nás čeká za pár let.

29.8.2011 v 10:56 | Karma: 16,49 | Přečteno: 2748x | Diskuse| Ostatní

Ivana Ashby

Lidi s tetováním jsou všichni vyrovnaní a vzdělaní a supr

Musím se omluvit tetovaným a jiným lidem, kteří si zdobí tělo. Ano, omlouvám se moc a moc. Jsem totiž mimo. Já jsem netušila, jak moc skvělí lidé mají tetování. Kolik ředitelů, manažerů. Jak je tetování drahé. Jak si ho nemůže žádná nízká třída dovolit, takže to není jasně záležitost nízké třídy. Tetování je taky decentní. Umělecké. A vůbec neříká nic o lidské psyché. Omlouvám se tedy všem tetovaným, netušila jsem, že ani jeden z nich nemá nízký příjem a nízké sebevědomí. Dokonce jsem se dozvěděla, že trpím neurozou a separačním traumatem a měla bych se léčit. Možná si po terapii nechám udělat i nějaké to tetování. Protože tetovaní lidi jsou fakt skvělí:

25.8.2011 v 7:22 | Karma: 38,93 | Přečteno: 26617x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U Strakonic havarovalo několik aut, letí tam vrtulník. Silnice na Písek je zavřená

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  18:55

U Strakonic na silnici I/4 havarovalo několik vozidel. Vozovka ve směru na Písek je kvůli havárii...

Liberty tvrdí, že uhradila nedoplatky. Podle Stanjury je její plán neudržitelný

7. května 2024  18:46

Hutní společnost Liberty Ostrava tvrdí, že České správě sociálního zabezpečení (ČSSZ) uhradila...

Univerzální politik, který míří do vlády, má zkušenosti ze dvou ministerstev

7. května 2024  13:18,  aktualizováno  18:40

Marek Ženíšek, který se má podle předsednictva TOP 09 stát novým ministrem pro vědu a výzkum, v...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  18:19

Izraelská armáda v úterý zahájila operace ve východních částech Rafáhu na jihu Pásma Gazy. Obsadila...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5296x
Typická ženská, která musí kecat do všeho, proto se rozhodla psát blog