Taxikáři už by si konečně měli najít jiného koníčka než nadávání, stěžování a stávkování

Už mě to nebaví. Dokonce mě to přímo otravuje. Stávka taxikářů proti Uberu. Jediným logickým důsledkem je a bude zvýšený zájem o Uber a jejich služby. Kdo ještě netušil a nezkusil, ochutná neznámé „ovoce“. Uber má reklamu zdarma.

Včerejším tématem na mé oblíbené kaligrafii bylo SEBEOVLÁDÁNÍ. V zadání učitel upozorňuje u některých tahů – nezastavovat! V kontextu včerejší stávky taxikářů mě okamžitě u tématu napadlo, jak to mají se sebeovládáním právě taxikáři.

Ovládat se všichni učíme již od dětství. Někdo se to naučí dříve, někdo později. Zpočátku se to nelíbí nikomu, pak si zvykneme. Víc nebo míň, ale zvykneme. Chápeme, že nedodržovat pravidla se nám jaksi dříve či později vymstí. Pokud budu jezdit na červenou, velmi brzy se stanu účastníkem dopravní nehody. A můžu přijít o život. To chápe prakticky každý.

Horší už je to třeba pravidly trhu. Někoho prostě láká upravit si pravidla podle svých představ a výhod, jelikož dopady nejsou dlouho vidět. Taxikáři si dlouho ohýbali svou část trhu. Jejich „šikovnost“ se dokonce dostala do mezinárodních průvodců pro turisty. Ani to jim nebylo divný. Nenapovědělo, že je na čase něco změnit. Až přišel zlý Uber a pomalu je začíná probírat z hibernace. A bolí to.

Čím dříve však pochopí, že musí svou pozornost upřít jiným směrem, tím bude změna méně bolestná. No o změnách to platí přeci všeobecně. Málokdo je má rád. Pokud se však zastavíme na místě, budoucnost máme zavřenou.

Taxikáři však pořád nechápou. Zastavují a tvoří kolony. A ještě aby snad kvůli nim přepisovali učebnice marketingu. Ale to zřejmě není cíl, který taxikáři chtěli svým protestem dosáhnout.

P.S. Aplikaci mám už staženou a brzy si udělám registraci. Co kdybych to náhodou někdy potřebovala?

Autor: Iva Apanasenková | úterý 3.10.2017 10:39 | karma článku: 24,88 | přečteno: 842x