Strana s názvem Number One. Program? Wifi, rovnoprávnost a omezení migrace

Opět nestačím žasnout nad dnešní školou. Projekt „volby“ v občanské nauce je zábavnější a poučnější způsob, jak vychovávat studenty k zodpovědnosti za svůj život nejen soukromý, ale i veřejný. A také nutí přemýšlet. Děti i rodiče.

Pamatuji si hodiny občanské výuky ve škole. V minulém století. I způsob výuky byl jako z roku raz dva. Jen papouškovat. Kdo se to naučí nejlépe nazpaměť, bude mít jedničku. A co z toho? Co dál? Dál bylo většinou jen to, že jedničkáři dostali na vysoké škole červený diplom a v životě pak většinou uspěli trojkaři. Uměli totiž balancovat. Trojka znamená dobře ve slovním hodnocení. A taky je přesně uprostřed. Tihle „trojkaři“ uměli prostě držet rovnováhu mezi školou a zájmy, později mezi prací a svým životem. A také rozlišují podstatné a nepodstatné. Měli a mají život pestřejší.

A tento měsíc je v předmětu Humanities (naše Občanská výchova) projekt VOLBY. Studenti byli rozděleni do skupin po pěti a zakládají politickou stranu. Každá skupinka svou. A každý člen strany má svou agendu. Tobiáš měl na starosti reklamu - grafiku, logo a zpracování letáků. A také vymyslel její název. Number One. Logo veselé, barevné, optimistické. Chvilku si ostatní členové dělali srandu, že strana se bude jmenovat Tobiášova monarchistická strana. Zřejmě chtěli, aby byl král…  

Další člen dělá program, dva jiní mají na starosti veřejný průzkum. I Tobiáš měl své nápady do programu strany a tak tu doma padaly návrhy:

- Wifi do každé lavice                      

- Větší rovnoprávnost – mezi hodinami a přestávkami   

- Omezme migraci – mezi třídami. Zřejmě jim vadí časté stěhování ze třídy do třídy        

Lídr strany prý nedělá nic. Tedy snaží se o to, aby ostatní něco dělali. Jak trefné pojmenování obsahu funkce některých manažerů. Bude však pak vystupovat a prezentovat stranu před voliči. Jen žasnu, jak „otřískaní“ jsou dnešní puberťáci a přehled získávají nejen z novin. A příští volby už z nich budou opravdoví voliči.

Držím jim palce, ať ve volbách uspějí. Možná budou mít v budoucnu hodně práce s opravdovými změnami.

P.S. Moje dítko není jedničkář. Tak snad bude i on umět držet rovnováhu. Ve všem. A nepůjde do politiky.

P.S.S. Najmout do reklamy český surfařský tým a  slečny v červených plavkách z pobřežní hlídky, tak vyhrajou volby na plné čáře. :-) Písničku na youtube už mají. Stačí zadat Number one. 

Autor: Iva Apanasenková | středa 18.10.2017 19:06 | karma článku: 17,38 | přečteno: 1897x