Nákupní orgie místo sexu

Nákupní šílenství začíná právě dnes. Dny Marianne jsou jen jednou do roka. Tržby v maloobchodě musí nutně po tomto víkendu zaznamenat rostoucí trend. Tyto orgie se týkají všech žen, kromě těch právě zamilovaných.

Každý rok jsem již pár týdnů dopředu počítala s tímto víkendem a nic jiného kromě nákupů jsem si na něj neplánovala. Hledala v přehledech, plánovala, které obchody navštívím, co koupím. V posledních letech vám s tím dokonce pomůže i aplikace do mobilu.

Minimálně jeden den z víkendu jsem každý rok strávila po nákupech. Ano, přiznávám, jako šílenec. Nebyla jsem však sama. Doprovázely mě stejně „postižené“ kamarádky a na obličeji měly stejně šťastný výraz jako já, když jsme objevily neskutečně výhodnou koupi. Vrána k vráně sedá. Navíc cestou v obchodech potkáváte davy žen, které mají stejný cíl jako vy. Spřízněné duše. Jak si rozumíme… To muž nikdy nepochopí.

Jen výjimečně jsou ženy doprovázeny na těchto nákupech muži. Prostě tento víkend jsou muži a vztahy vůbec na druhé koleji. Kdyby ne, tak neběháte po obchodech a víkend trávíte na romantickém pobytu se svým přítelem na horách, v lesích, lázních, na chalupě či u moře.

Nákupních orgií se zúčastní téměř všechny ženy. Jediné, které na podobné nákupy nemají čas, jsou ženy právě šťastně zamilované. Ty nezadané, rozvedené a jinak singl ženy nutně potřebují sukýnku, taštičky, botičky, šminky, prádlo s cílem líbit se mužům a zaujmout svého budoucího prince. Zadané či vdané ženy potřebují dovybavit svou domácnost, obléct levně své děti, koupit nový hrnec či nábytek. Po úspěšném lovu si doma odpočinete, zíráte na tu hromadu tašek, věcí a teprve teď přemýšlíte, jestli se vám to vážně ještě vejde do skříně. S úklidem věcí ještě počkáte, musíte se s nimi přeci ještě nějakou dobu pokochat. A také únava po takovém vysilujícím nakupování je nepoměrně vyšší než po celodenní horské túře. Pánové, tento víkend prostě nečekejte od žen žádné výkony v ložnici.

Pokud by proběhl nějaký vědecký pokus, musel by nutně zjistit, že intenzita nákupů přímo úměrně souvisí nejen s výší bankovní konta, ale i mírou spokojenosti ve vztahu, citovou vyprahlostí a neuspokojivým sexuálním životem. To se dá řešit i jinak, ale třeba meditovat neumí každý. Nákupy jsou přeci jen dostupnější zábava.

 Já tento rok časopis ještě ani neotevřela…. Hodně medituju….

P.S. Ale nedá mi to, jdu se přesto podívat na seznam slev. Třeba drogerii nebo kalhoty pro dítě stejně koupit musím. A budu se utěšovat, že tím třeba podpořím tvorbu HDP.

Autor: Iva Apanasenková | pátek 15.9.2017 9:21 | karma článku: 16,97 | přečteno: 1101x