Česká invaze do Německa. Za kvalitou. Na muslimy však v útratě peněženka nestačí

Kvalita, respektive nekvalita, potravin i drogerie nutí běžného člověka k nákupním výletům, které by si klidně odpustil. V Drážďanech na parkovišti byla většina Čechů. Smutný pohled je ale do košíků českých žen a přistěhovalců. 

Volný den v týdnu prostě vybízí k nějakému výletu, akci či plnění starých restů. A to zvlášť, když jde o státní svátek jako minulý čtvrtek. Navíc když mají obchody dle zákona zavřeno.

Takže výlet do Dráždan je zdůvodněn kvalitou, volným dnem a jen vyrazit. Jenže takový nápad snad měla celá Praha a střední Čechy. Když se často rozhlédnu po obchodních centrech o víkendu, je pak nasnadě, že když je zavřou, kam má takový člověk jít? Komplexy jsou zavřené a tak je nutné najít jiný komplex. (Né že bychom jich každej neměli dost, ale díky těm obchodním nemusíme myslet na ty horší. Na ty uvnitř sebe.)

Po dálnici v Německu je umění potkat Němce, trochu lepší je to na parkovištích. Tam jich je „pouze“ třetina! Češi převažovali i v obchodech a někde zněla čeština i za pokladnami. S přibývajícím odpolednem jste mohli zažít změnu, jakou u nás zatím ne.

Zřejmě přistěhovalí občané z východu nejsou zvyklí vstávat před polednem. A protože do Drážďan jezdím již několik let, sleduji tuto změnu v čase. Nejdřív jsme tam žádné hidžáby nepotkávali. Pár let zpátky jich najednou bylo pár a postupně přibývaly. Teď jich bylo zase méně. Ovšem jen díky tomu, že se začaly dámy přizpůsobovat a šátky nosí většinou jen přes hlavu. Aspoň ty, co potkáváme. Co nás ovšem vždycky spolehlivě naštve, když porovnáme objem nákupu našeho a jejich. Prostě české pracující ženě nestačí peněženka na nákupní sílu přistěhovalců. Vždycky mají z Primarku dvojnásobný či trojnásobný objem tašek.

A ještě k tomu nemuseli vstávat a jet tak daleko!

P.S. Nevím, co tam budou Němci dělat, až Čechům zpoplatní dálnici. Možná si tam pozvou ještě více Arabů….

P.S.S. A ještě se tak trochu bojím toho, až přijdou na to, že platit jim budou Němci a oni svoje dávky budou utrácet o pár kilometrů dál. V Čechách.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Iva Apanasenková | pondělí 2.10.2017 14:19 | karma článku: 40,12 | přečteno: 3078x