#2 Jaké signály ženského těla rozhodně nepodceňovat

a co je příčinou mnoha ženských chorob.  Pokračování tematického cyklu Zdraví ženy. „Zdraví se nedá koupit – zdravím můžeme jen zaplatit.“  

Co je příčinou mnoha ženských onemocnění

? Příčinou mnoha ženských chorob je narušení vaginální mikroflóry, která poskytuje ochranu našim reprodukčním orgánům.

? Normální mikroflóra se na 90 % skládá z laktobacilů, které produkují kyselinu mléčnou. Normální prostředí ve vagině je kyselé (pH 3,3). Kyselé prostředí zabraňuje pronikání veškerých patogenů a omezuje většinu nejnebezpečnějších bakterií. Proto je hodně důležité i to, co používáme na mytí na intimní hygienu, v době menstruačního krvácení i co si zavádíme do pochvy.

? Pokud z nějakého důvodu (např. z důvodu dlouhodobého užívání silných antibiotik) se počet laktobacilů snižuje, je volné místo obsazeno jinými mikroorganizmy, které způsobují:
bakteriální vaginózu - je způsobena přemnožením bakterií v důsledku nevyvážené poševní mikroflóry. Vyznačuje se šedobílým či šedým výtokem, který je doprovázen „rybím“ zápachem. Tento výtok je vodnatý. Ale jsou i případy, kdy projevy nejsou takto znatelné, proto se doporučují pravidelné preventivní prohlídky u gynekologa.

Bakteriální infekce se často projevuje u těhotných žen. Pokud máte na toto onemocnění podezření, navštivte svého gynekologa, protože neléčený zánět může ohrozit těhotenství.

Dále způsobuje kandidózu - je to plísňová infekce vyvolaná kvasinkou (houbou) jménem Candida albicans, která se v těle rozmnožila z důvodů nesprávného stravování, cukrovky, léčby širokospektrálními antibiotiky a podobně.

? Příčinou narušení vaginální mikroflóry může být také obyčejné oslabení imunity, které pomyslně otevírá bránu infekcím a může vést k rozvoji různých zánětlivých procesů, a dokonce i rakoviny děložního čípku. Velice důležitá je podpora imunity organizmu.

 

Jaké signály těla bychom rozhodně neměly podceňovat, abychom se vyhnuly zdravotním problémům?

? svědění pochvy, pálení, výtok nebo zápach

? nepravidelná, dlouhá, bolestivá menstruace

? výskyt nadměrného ochlupení

? prudký nárůst hmotnosti o 8-10 kg

? bolest v podbřišku

 

Co pro vás znamená zdravý život? 

Zajímavá otázka, kterou si můžete dámy položit je: "Co pro vás znamená „zdravý život“? Jaké jsou hlavní pilíře vašeho zdravého života? Jaké aktivity, činnosti máte spojené se zdravým životem?

A kolikrát se těmto aktivitám nemůžete věnovat jenom proto, že vás zrovna trápí PMS, pálení, svědění, inkontinence…

Zdraví – to je aktivní život, kreativita, energie a potenciál, které nám pomáhají dosahovat cíle a plnit si své sny.

 

Trochu statistiky. Podle Světové zdravotnické organizace naše zdraví závisí na těchto ukazatelích:

55% tvoří životní styl,

18% tvoří dědičnost, i když my se umíme dost často vymlouvat, nebo zdůvodňovat své nemoci právě dědičností a říkáme: to měla moje maminka, nebo moje babička – tak já to budu mít určitě taky…. Tak toto je akorát programování naší mysle. Mějme na paměti, že dědičnost tvoří pouze 18 %.

17% prostředí

10 % zdravotní péče

 

Velice důležitá je prevence, tzn. důležitější je zdraví si udržet, než se zabývat léčbou.
A přístup ke zdraví jako celku, tzn. nedívat se pouze na jednotlivé orgány, ale zkoumat stav celého organizmu, vnitřní vztahy, harmonie energií a působení na samotnou příčinu onemocnění, nikoliv pouze na jeho projevy. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Anna Bartošová | úterý 2.8.2022 13:50 | karma článku: 6,04 | přečteno: 386x
  • Další články autora

Anna Bartošová

Dýchejte a usmívejte se.

1.1.2022 v 21:45 | Karma: 10,70

Anna Bartošová

VNITŘNÍ ŽENA

13.2.2019 v 15:58 | Karma: 5,85