Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V bodech:

1* Vždy budou snahy státu chránit si své území a své lidi před přílivem cizinců, určitě by se ti nelíbilo, kdyby tě ve tvé pracovní pozici nahradil cizinec, čili člověk, kdo je v této zemi navíc, je tu jakousi anomálií. Mám mezi známými dost řemeslníků, co jsou naštváni, když jim práci berou levní Ukrajince a jiná imigrace. 

Ano, vytáhneš argumenty typu "Tak bych se zlepšil, abych byl lepší než on." anebo "Imigrace je základ moderního státu.". Ale garantuji, že v kůži někoho, kdo byl nahrazen levnějším imigrantem, bys začal mluvit naprosto jinak. 

A toto není jen projev u Dánů či ČR, do které reješ, někdy i podprahově, jako v tomto článku, že se k cizincům chová tak či onak. I v USA mají vztek na kvanta imigrantů z latinské Ameriky, co berou tuzemským práci. 

2* A co jde o imigranty, lidem nevadí "cizí krev", ale vadí jim horší krev. V Nizozemí a ve Skandinávii, pro samý liberalismus, vznikly části měst, kam se bojí vstoupit i policie, a to je projev přespříliš liberální politiky k imigrantům. Opět namítneš, že to jsou "také lidé" a podobně humanistické fráze, ale ať každý, kdo taková prohlášení propaguje, si vezme do bytu dvacet cizinců, živí a šatí je ze svých zdrojů, a poskytuje jim svůj životní prostor.

Protože |to se přesně děje|, přichází veliké kvantum lidí, za právy a za sociálním zabezpečení, (do detailů - soudím celek a jeho následky - nevidím, ale patří do toho i podpora imigrantů, než si najdou práci a podobně) což logicky dráždí původní obyvatele, kteří nemají podobné výhody. |To se přesně děje|: státy živí a šatí lidi, pomocí daní (zdrojů) původních obyvatel. A nedá se to srovnávat s protičeskými tendencemi při expanzi Schengenského prostoru - Češi hromadně neodešli ze své země, nenalezli do např. Francie, aby na pozemku, co jim nepatří, postavili nelegální ležení. Anebo, aby zaplavily části měst (arabové v Oslu či v Amsterodamu) a neudělali z toho ghetto, kam se jiní bojí vstoupit.  To je ten druh imigrace, ke které mají lidé averzi.

0 0
možnosti

Háček je, že vlády (Norska, UK, Dánska atd...) dělají hony na čarodejnice a snaží se v lidech vyvolávat nenávist právě k lidem z Schengenského prostoru a právě středoevropanům nebo jihoevropanům, kteří obvykle jedou pracovat, přizpůsobit se a chovat se slušně. O Arabech, Romech a Afričanech se mluvit často ani nesmí, policie je přehlíží, vlády je přehlíží, multikulti do nich cpou peníze a nad problémy se zavírají oči. Nenávist lidí je pak obrácena vůči všem imigrantům.

0 0
možnosti

M67i86l18a96n 38R95a47d67e50k

28. 5. 2014 17:55

pripomina to situaci z Nemecka - kdyz NSDAP zacinala, meli z nich obycejni Nemci prcu. Nikdo je nebral vazne. Totez bolsevici. Ale stalo se co se stalo z VLASTNI BLBOSTI. Dvir Versaillska smlouva, ozebraceni Nemecka a Rakouska, naprosta svinarna, dnes blbnuti s pomazankovym maslem, a jeste se to zvelicuje v novinach, misto aby se reklo ze margarinu uz se jen nebude rikat maslo, trestani za nevymachanou hubu kdyz se verejne nekdo nastve na muslimy nebo negry, a v Evrope povstane novy Vudce.

0 0
možnosti

J91a13n 26R94á56ž

28. 5. 2014 13:59

Příčin a ne důsledků je dobré si všímat a o nich diskutovat. Každý je nedůvěřivý k přistěhovalcům. Je to tak a je zbytečné z toho dělat problém. I v zemi, která vlastně přistěhovalectvím vznikla, v USA, ale i v Kanadě (a tam ještě víc), vás "domorodci", čili ti dříve přistěhovaní, (mimo magalopole NewYork, či San Francisko nebo Los Angeles mezi sebe doopravdy přijmou až v druhé generaci. Bratranec žijící v Bostonu o tom může vyprávět dlouho..a to tam dělá lékaře už 30let. Je to nutné respektovat to a když tam chcete žít, tak se přizpůsobit.

Za současný stav skryté váky s každým ne-domácím může, když nám někdo vnucuje názor, že je normální, když přistěhovalci mají jiné kulturní návyky a usíme tolerovat naprosto vše, co dělají, když se místo o Cikánech, kteří kradou a dělají bor...l všude kam přijdou, se mluví jako o nepřizpůsobivých Češích (Bulharech, Rumunech, Slovácích) protože o nich mluvit jako o Cikánech se nesmí, když se muslim chová jako zvíře je to projev jeho kulturní originality, ale domácího za to pošlou do vězení, když v jedné čtvrti se za vajgla na zemi pokutuje a v jiné čtvrti stejného města je normální když se odpadky hází na ulici a z plezíru zapalují auta, či rozbíjejí výlohy.

Příčinou xenofobie a vzrůstajícího rasismu i náboženské nesnášenlivosti, nejsou zakořeněné historicky vzniklé předsudky, ale šílená multikulturní a imigrační politika EU vlád a podivný výklad lidských práv který nám vnucuje zcela pomýlená intelektuální elita Evropy.!

3 0
možnosti

Rád bych podotkl: zrovna v Dánsku se s označováním Romů/Cikánů nikdo nemaže. Tam natvrdo píšou když už ne o Cikánech (Sigöjner - s přeškrtnutým o co idnes neumí), tak aspoň jako o Romech takového a takového původu. To štvaní není kvůli Romům, kteří kradou, ale kvůli lidem ze střední a východní Evropy (to berou jako jeden blok), kteří pracují levněji, než Dánové, což je alfa a omega toho, co jim vyčítají - že konkurují místním. A důsledkem je občas nesnášenlivost docela drsná. Jinak co se týče xenofobních výstřelků vůči lidem z naší části Evropy, tam DF značně sekunduje i dánská sociální demokracie.

1 0
možnosti

Dobrý den, zaujala mě pasáž, kde srovnáváte kriminalitu cizinců s domácími. Mohl byste prosím na příslušnou statistiku odkázat? Děkuji.

1 0
možnosti

J40i63ř33í 68V93i41m41r

28. 5. 2014 9:33

Jasně, bulvár. Bulvár není příčinou, jeho vliv v těchto oblastech  je zase jen důsledkem něčeho. A tohle omlouvání katastrofální politiky místo pokusu napravit co se dá, bude na...pííísk..at stále a stále víc lidí. Začíná se to projevovat po celé Evropě. Jen si hrajte.

1 0
možnosti

J35i76ř66í 35V42i14m74r

28. 5. 2014 9:34

To byla reakce na pana Ruščáka níže. Pardon

1 0
možnosti

J92i63ř10í 26V30i82m37r

28. 5. 2014 9:19

Pěkně jste popsal stav a co takhle se zamyslet nad příčinami.  Proč taková strana dostane tolik hlasů, proč takový vztah cizincům, k EU apod. PROČ to tak je? 

Národ nám zblbnul, měli bychom ho vyměnit, že.

1 0
možnosti

Proč? Protože bulvár zjistil, že se dobře prodává štvaní proti přistěhovalcům a proti EU. Protože ty zprávy znějí senzačně a je to jednoduché "vysvětlení" toho, proč někdo nemá práci. Ne vlastní neschopnost, ale "ti druzí". A v Dánsku rozhodně vysoká nezaměstnanost není, ani nebyla během krize. Jedinou krizi, která v Dánsku byla, si zavinili Dánové sami - realitní bublina, která splaskla.

1 0
možnosti
Foto

Černoch je v češtině ekvivalent slova negr. Nevím, co je na tom špatného.

Jinak onu stranu nazýváte v posledním odstavci sebrankou, přitom se v článku pozastavujete nad různými nešvary, což je jenom jakási věčná "ostražitost" domorodců před vnikem cizinců. Není to nic divného. Myslím ale, že jste neslyšel mnohé Švédy, kteří přestávají být tišší a začínají říkat nahlas co si myslí o přistěhovalectví.

5 1
možnosti

Ale to víte, že slyšel. Jenže to, co se děje v Dánsku je to, že DF jde za nejslabším cílem - lidmi ze střední a východní Evropy, kteří jsou pro Dánsko jednoznačným přínosem. A sebranka jsou, to se na mě nezlobte. To není ostražitost, ale přímo "highway to hell"...

3 0
možnosti
Foto

A já zase znám zemi, kde bych nechtěl být ani po smrti..hádejte kterou?!

1 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');