Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

-Proti-emigrační nálada se šíří celou Evropou! Přes Finsko(Praví Finové), Rakouskou (FPO) či Madarský (Jobbik). U nás to vypadá, že tuto roli převezme strana pana Okamury. (viz. http://zpravy.idnes.cz/samkova-vydala-prohlaseni-ktere-pripomina-program-nsdap-pen-/domaci.aspx?c=A140129_161828_domaci_hv )

- Docela by mě zajímalo, jaké stanovisko zaujme Labour Party jestli uspějě, protože už prý není taky tak proevropská jak bývala.

0 0
možnosti
ŠM

Na NP Andy psát nebudeš????

0 0
možnosti
AR

Nebudu, píšu sem.:-) NP se, mám ten pocit, poslední dobou uzavřel do takové ulity každodenního hanění EU, eura, klimatických změn a multikulturalismu - v podstatě kterýkoliv den otevřu NP, je tam totéž. To není zrovna inspirativní místo, do kterého bych chtěl psát.

0 0
možnosti
MR

M62i32l15a80n 97R26a39d31e23k

30. 1. 2014 17:19

ja jsem cetl zpravy, je to nekolik tydnu, ze opravdu vzali obcanstvi lidem puvodem z Afriky, kde pak tito lide s britskym pasem pobyvali, a to v blizkosti teroristickych skupin. Nevim jestli doslo k nejakym politicky korektnim prehmatum, je to mozne, ona totiz ta May byla hrozne kritizovana v mediich, ze nechrani tyto "Brity", ale naopak, se jich snazi zbavit. Takze nevim.

Co se tyce predpodelanosti, to je dnes na Zapade bezne, treba na letisti, kdyz nekam jedete a potrebujete viza, tak se dela ze je to opatreni "pro vsechny" a buzeruji se lide od kterych nejde predpokladat ze jsou teroriste, a ti co ano, tak se mhouri oci, aby se nereklo. Kde tomu tak neni, dostavaji pres prsty jako treba Spanelsko.

0 0
možnosti
AR

Právě to je ono - kdyby sebrali občanství "Britům", kteří se na teroristických činech podílejí, neměl bych s tím jediný problém. Mimochodem to je důvod, proč Nizozemí tak rádo nechává lidem dvojí občanství - pokud páchají zločin, není problém jim nizozemské sebrat. To je taktika, skrze kterou například Norsko neprohlédlo a sveřepě trvá, podobně jako ČR, na pozbytí původního občanství při nabytí nového. Ale to, čeho se bojím je, to, co píšete - že bude-li takový proces uzákoněn, pak si svým pasem nebude moci být jistý nikdo. Podezřelý z terorismu můžete být v UK už jenom tím, že odmítnete dát heslo k TrueCryptu na Vašem počítači, pokud si to policie vyžádá. No a teď si představte, že máte na disku načerno stažených 100 GB hudby v MP3 a víte, co vás čeká, když jim to heslo dáte.

0 0
možnosti
MK

Anglie skončila s koncem druhé světové války. Vlastně se dá říci, že vyhrál Hitler, protože jeho snem bylo zničit Britské impérium :-)

3 0
možnosti
OJ

Že stará dobrá Anglie je v trapu, s tím souhlasím. Leč vámi kritizovaný návrh zákona je takovým rozumným, ačkoli chabým pokusem nepříznivé vyhlídky zvrátit.. Pro Anglii pozdě.

0 0
možnosti
AR

Uvědomujete si, oč jde? Nejde o zbavování občanství osob odsouzených z terorismu, pro to bych měl plné pochopení. Jde o zbavování občanství PODEZŘELÝCH z terorismu. Víte, jak jednoduché je být podezřelý z terorismu v dnešní době? Stačí být v nesprávnou dobu na nesprávném místě.

0 0
možnosti
Foto

Paní Theresa Mayová je uznávanou političkou a nevím, kde jste přišel na to, že chce pro podezření z terorismu odebírat občanství. Pokud vím, ona chce snížit příliv emigrantů, kteří přicházejí do země mimo EU. Šanci mají dostat lidi se vzděláním, které budou pro Británii přínosem.  Nedivím se, že jako eurooptimista nazýváte Cameronovu vládu, jako polofašistickou, protože ona jediná neskáče tak jak EU píská a do konce má tu drzost, že chce vyhlásit referendum o vystoupení Británie z EU. Nikde také nevidím nic dobré, co dala Evropská unie, prolezlá korupcí, kde našel uplatnění eurokomisař usvědčený defraudant Jacquesu Barrota, jednotlivým zemím. Jedině tak dluhy a zaostávání.

0 0
možnosti
AR

To je všechno pěkné, ale otázka je, jestli to stojí za systematické pošlapávání lidských práv a lidské důstojnosti. Čína dělá to samé a taky byste mohl říct, že prosperuje, byť po lidské důstojnosti šlape s nonšalancí sobě vlastní. Tak či tak, roste-li Británie, nebo bude-li růst (jak píše DM ve Vašem odkazu), tak tomu bude spíše navzdory Cameronovým "polofašistickým" tendencím, než díky nim.

1 1
možnosti
Foto

J58a16n 76R11ý34z96n56a21r

30. 1. 2014 12:04

Dobrý článek, díky.

Karma.

0 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');