Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Problém u nás jsou úzké klikaté silnice bez možnosti předjíždění, třeba v kopci dalším pruhem a k tomu traktory. Tedy dojíždění trvá 2× tolik, tedy dojíždění u nás 50 km je jinde jako dojíždění 100 km.

0 0
možnosti
Foto

něco na tom je, ale taky patřím k naštvaným....současné politiky bych nejraději viděl viset (samozř. myslím jen ty, co jedou v chobotnici). Ta zdejší frustrace není dána životní úrovní, ale fakticlým zhroucením slušné politiky. Šmejdi tu totiš řídí prakticky vše,co je veřejné. A volby?...darmo mluvit. Takže i když s lecčíms souhlasím, myslím, že jste nepochopil dobře podstatu a příčinu českého vzteku a nespokojenosti.

0 0
možnosti
AJ

Součástí grantu, ze kterého žijete, jsou asi publikační výstupy, ne?  Proto nás tu oblažujete skoro každý den rozborem českých poměrů z pohledu světoobčana?;-D

Nebo to máte něco jako nutkavou potřebu? S tím vám v Norsku pomůžou odborníci, snad tam pár doktorů taky máte, ne?

1 3
možnosti
IC

Říkám to nerad, ale Vy jste paní jandová zamindrákovaná k...a

0 0
možnosti
Foto

O14t85a 12L53ö24b60l

8. 10. 2013 10:56

Tak o tom bych mohl též psáti romány. Například město Frankfurt má 700 000 obyvatel a poskytuje 500 000 pracovním míst. Lidé dojiží IC někdy i ze vzdálenosti přes 100 km. Ovšem v Čechách je to také generační problém lidí kteří svůji nejaktivnější dobu života prožili v komunismu. Zvyk je totiž železná košile. Lidské jednání a též názory jsou podmíněny pudy, zvykem a rozumem. A když tyto faktory nejsou vyvážené, tak nutně musí dojít při změně prostředí a společnosti ke konfkliktu.

3 0
možnosti
PN

A chtě nechtě, režim rudý,modrý,zelený...nejhezčí období života je u většiny lidí v době dětství a mládí a pokud lidé toto období prožili za komunismu, tak na něj také mají pěkné vzpomínky a "růžové brýle".

1 0
možnosti
PN

Tady ve Španělsku (v městě o populaci Plzně) nejdete do obchodu aniž nezakopnete o žebráka. Kvete tu šedý obchod tak, že pokud si chcete nechat vydat smlouvu na pronajatí bytu, tak vás považují za blázna. Systém totální neefektivnosti tu funguje tak dokonale, že si občas připadám jako Němec co chce všechno pünktlich (třeba fungující reklamace, různé byrokratické náležitosti nebo prosté turistické informace,kde se diví, když po nich chcete turistickou mapu a jízdní řád). Doprava je kapitola sama o sobě, nejen, že vlaky tu jsou drahé naprosto šíleně a na delší vzdálenosti je lidé využívají opravdu jen sporadicky (Španělé nejsou cestovatelský národ, pokud je teda nevyžene z domu nedostatek práce, ale je normální, že několik kolen rodiny žije v jedné obci), ale zapomeňte na IDOS, zapomeňte na nákup jízdenky s přestupem, zapomeňte, že do každé vesnice jede autobus x-krát denně a zapomeňte na integrovaný systém. Většina obcí v okolí měst je připojena jedním autobusem ráno a druhým večer zpět a vyjímky neexistují. Většina malých dopravců nemá ani webové stránky a jejich nejvyšší propagací je jízdní řád na autobusovém nádraží. A poslední věcí jsou energie, které tu jsou fakt neúměrně drahé a jen za vytápění bytu 2+1 v zimě můžete vysolit za měsíc i přes 200 euro. Ale lidé tu žijí s úsměvem, všem důvěřují (někdy až neskutečně naivně) a nestěžují si prakticky na nic, pokud nejde o demonstraci (je to zvláštní protimluv).Co na tom, že vás drbe operátor za nesmyslné poplatky, které nikde neuvedl, že na poště ve špičce funguje jedno okýnko atd...Nic se neděje, pohoda. Teď nevím jestli to je výhodou nebo ne, nebýt tím Čechem co chce aby všechno bylo hned a pořádně ;-D V ČR se máme třeba proti tomu Španělsku fakt dobře a dá se říct,že máme velmi příjemný život proti některým zemím.Článku R^

2 0
možnosti
MH

Moc pěkný a hlavně pravdivý článek.R^

1 0
možnosti
MP

Bylo by proti rozumu diskutovat o tom, je-li horší nebo lepší tzv. "spolupráce"  plná příkazů, zákazů a omezování, nebo smlouva s volným pohybem osob, volným obchodem atd.

0 0
možnosti
MD

Dobry napad. Vsichni se naucime dokonale anlictinu, problematiku PC a odstehujeme se do Prahy. S vic jak deseti miliony lidi se stane z Prahy konecne trochu poradne mesto.

Co nejake zapadle vesnice po celem Cesku bez prac. prilezitosti s nulovou dopravni obsluhou..

2 2
možnosti
AR

Vezměte si příklad z Poláků - jeden z rodiny jede do Nizozemí/Norska/Německa/kamkoliv jinam, kde je práce a posílá peníze domů. Za pár let našetří tolik, že se vrátí, bude mít na základní kapitál na firmu a začne podnikat. Nebo z peněz, které našetřil, postaví dům. V každém případě se naučí v zahraničí slušně jazyk a pak třeba bude moct najít místním práci pro zahraniční trhy. Znám příklad jedné sklářské firmy, která dělá fantastické věci, ale musela už zavřít dvě továrny ze tří, protože prý "nemá odbyt". V té firmě nikdo neumí anglicky natolik, aby měli webové stránky v angličtině a prodávají nádherné ručně dělané výrobky tak za 1/5 ceny, jakou by jim dali například lidi ve Skandinávii, kde by jim doslova ruce utrhali. Kdyby byl v okolí někdo, kdo umí norsky/švédsky/dánsky a zná zdejší trh, tak by mohl pro ně pracovat a oni by mohli znovuotevřít dvě zavřené továrny a postavit tři další k tomu, jen aby měli výrobní kapacity. A najednou by spousta lidí měla práci. Jenže když nikdo nezvedne ten zadek a do zahraničí nejede. Tady v Norsku je nás Čechů asi 700, Slováků asi 3x tolik, a to jich je o polovinu méně. Čím to asi je?

4 0
možnosti
MC

?"Česká společnost se před volbami silně polarizuje a radikalizuje?" Pokud by tomu tak bylo, jak říkáte tak by neposilovaly hlasy pro falešné altruistické strany. Většinová  Česká společnost je stále socialistická, ČSSD? Pád vlády? To vám imponuje?

0 0
možnosti
AR

Četl jste celý článek? Radikalizuje se, čím dál tím víc lidí vítá právě ty populistické strany, komunisty a podobně - tomu říkám (myslím, že vcelku oprávněně) radikalizace. Samozřejmě, že to, co jste napsal, mi neimponuje, naopak, v minulých volbách jsem volil TOP09 a nejspíše je budu volit zase - až na detaily vládli víceméně tak, jak jsem od nich (realisticky) očekával. Co pravda občas trochu diletanti, ale kdo v té politice diletant není, že...

2 0
možnosti
DD

Nejvíc jsem se pobavil tím z Vašeho článečku, jak byste nejraději některé lidi fackoval. ;-) :-)

Zkuste to nejprve sám u sebe, mladý muži, mám za to, že si to zasloužíte měrou vrchovatou. Když už to tak nějak nedělali Vaši rodičové, což asi měli.;-)

3 9
možnosti
AJ

Pan Ruščák vidí vše černobíle, má trochu zkušeností, ale domnívá se, že rozumí všemu....a chová se jako poraděnko všehomíra.

Jen mu maminka zapomněla (kromě jiného) říci, že "nevyžádaná rada nebývá vítaná". 8-oRv

0 2
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');