Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J80a91r84a 96R40a38n49k

1. 9. 2015 8:25

Vyborne napsaneR^

1 0
možnosti
DS

děkuji za zevrubnou informaci, až uložím mládě, budu studovat ještě jednou, podrobněji. R^:-)

2 0
možnosti
JN

V názvu článku chybí jedno slovo "

Neházejme uprchlíky do jednoho pytle s cikány". Imigrant pracovat chce v EU, cikán ne, ten chce jen ! dávky

1 0
možnosti
VV

No, dal jsem vam plus, ale poznal jsem i pracovite cikany.

1 0
možnosti
Foto

Neházejte všechny odpůrce islamizace Evropy do jednoho pytle.

5 0
možnosti
MM

Btw,. co se týká uprchlíků respektive muslimů, tak na D-FENSu vychází výbornej seriál od autora jménem Cover72...  http://www.dfens-cz.com/autori.php?autor=180&kolikata=1

0 0
možnosti
ZB

Karma.Dobře napsáno.Pro někoho asi zbytečně,najde se tady až příliš moc lidí,pro které znamená každý uprchlík nepřítele,kterého je třeba hned na hranici zastřelit..Mnoho lidí má strach i z toho,že pomoc uprchlíkum bude stát hodně peněz.Prý jsme moc chudí a sami nemáme skoro co do ust.Před chvílí jsem četl,že díky zpackané a rozkradené investici v  Rusku odepsala exportní banka investici za 5 miliard...

3 1
možnosti
VM

Pane Ruščáku,já neházím úprchlíky do jednoho pytle.Ale lze všechny odpůrce nekontrolované imigrace nazývat nácky a xenofoby?A pokud jde o Assada a další diktátory,podle mě není na výběr,teď jsou nahrazeni mnohem horšími.Zuří tam válka,vinu mají všichni účastníci,žel bohu umírají i civilisté,aniž bych se chtěl Assada zastávat,proč by vraždil civilisty,přece věděl,že celý svět je proti němu,tak situaci by si zkomplikoval.Když USA nebo Izrael zasáhnou proti teroristům,tak bohužel také umírají civilisté,a to nikomu nevadí,zasáhne-li Rusko nebo proruský režim,už se píše o masových vrazích,tj.jak za minulého režimu,jen obráceně.Válka dělá z lidí zvířata,ať jsou jakékoliv národnosti.

3 0
možnosti
MP

V celku velmi dobře zhodnoceno. Ale jestli tomu dobře rozumím, tak i Syřané prchající do Evropy z uprchlických táborů, jsou ve své podstatě již ekonomickými uprchlíky. V těch táborech (v Turecku, Jordánsku, Libanonu), ať jsou tam podmínky jakkoliv nepříjemné, už jim nehrozí fyzická likvidace, ani pronásledování z důvodů politických nebo náboženských důvodů, což základní kritéria pro klasifikaci skutečného uprchlíka, proto je třeba si toto uvědomit a nazývat věci pravými jmény. Samozřejmě, jako jedni z mála těch všech ekonomických uprchlíků mají za sebou skutečnou válku, což můžeme vzít úvahu. Ale to je stále morálně neopravňuje k tomu se prostě fyzicky sebrat a tam kam chtějí se přesunout, bez ohledu na to, co řeknou místní. Proč nepožádají o udělení azylu v Německu na německé ambasádě v Turecku? Že by ho třeba nedostali, tak radši si ho vydupou osobně přímo v Německu, to je z jejich pohledu velmi pragmatické, upřímně řečeno bych to na jejich místě asi takto zkusil také, ale z našeho pohledu to prostě správné není. Proto by podle mého názoru bylo nejlepší nikoho do Evropy nepouštět (mimo cílený výběr konkrétních osob), kdo už projde, toho vracet, ale Syřanům rozhodně pomoci např. výrazným zlepšením podmínek v uprchlických táborech. Kdyby se všechny peníze, které musely být vydány na řešení imigrantů v Evropě, daly na výstavbu vodovodů, ubytovacích buněk, zdravotnických zařízení a vůbec infrastruktury v uprchlických táborech v okolí Sýrie, nemuseli by mít potřebu prchat někam dále...

4 0
možnosti
PP

Tak podle aktualni zpravy UNHCR Jordansko a Libanon uz nekolik mesicu tezce nezvladaji a zadne dalsi nafukovani a vylepsovani refugee kempu nemuze pomoci zvladnout pocet uprchliku, ktery napr. tvori 25% populace 4 milionoveho Jordanska. Uvedomte si, ze ti co miri do Evropy tvori zlomek tech kdo Syrii opustili. A jak sam pisete, tezko po uprchlicich muzete chtit vic nez cekate sam od sebe.

3 0
možnosti
Foto

K91a26r46e23l 52M63á56d34l11e

31. 8. 2015 11:49

Tohle je asi nejobjektivnější článek od zastánce imigrace, jaký jsem v poslední době četl. Samotnému článku se nedá vytknout nic podstatného, jen by to chtělo v pokračování odpovědět na doplňující otázky.

Pokud se shodneme v názoru, že Syřané jsou většinou umírnění muslimové a po ukončení konfliktu by se rádi vrátili domů, tak zbývá jen jedna podstatná otázka - jaké máme možnosti k odfiltrování bojovníků IS, když ti asi mají věrohodné doklady a naučenou věrohodnou historku?

Pak je tu ještě otázka oddělení ekonomických imigrantů, ale tu asi brzy vyřeší naši vědci. V tom jejich slavném provolání psali o individuálním posouzení, tak předpokládám, že na tom usilovně pracují a brzy nás ohromí vědeckou metodou, jak při přívalu tisíc imigrantů denně spolehlivě individuálně poznají ekonomické imigranty.

9 0
možnosti
AR

Tak co se týče bojovníků IS, tam bych řekl, že je to podobné, jako u agentů KGB - většinu odchytí, někteří projdou a tajné služby je budou muset sledovat. Co se ekonomických imigrantů týče, tak to se týká spíš jiných zemí, nežli Sýrie.

2 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');