Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pochopitelne ze je pristehovalectvi prinos, a nejen kulturni. Ale nesmi se nechat tyto pristehovalce valet se na davkach, a nechat je at necti zakony a zvyky zeme. Ziju v Mexiku, ktere je plne pristehovalcu, a ne jen dnes. Je to zeme pristehovalcu i kdyz se o tom nevi, A jsou vsichni prinosem, a podrzte se, i Cikani jsou prinosem jelikoz VSICHNI makaji, a proc? - davky neexistuji. Zadne extra burty jako ze my se ridime podle jinych zakonu, treba sharia, to neexistuje. Nebo se nenaucime vas jazyk a vy se ucte nas. A pokud tito emigranti v Norsku jsou prinosem, tak tim ze pracuji, to pak by nikdy nikdo nebyl proti nim.

0 0
možnosti

Islám je přínos ????????????????????????????

PROBOHA !!!

1 0
možnosti

P28e37t69r 97M75a18r74e24š

4. 9. 2013 16:14

Ital, co si otevřel v Norsku kavárnu a VIetnamec, co v Čechách prodává drogy je asi sakra rozdíl nemyslíte? Nebo je stejný čech, co dělá ve Mnichově programátora aTurek, co je na dávkách a prodává fet jako vedlejšák???

1 0
možnosti

za A- vetsina Vietnamcu drogy neprodava, ze by byl takovy odbyt? ;-D a za B. prodavat drohy je dnes nezakonne, ale prodavaji je jelikoz je poptavka, tak zasobuji trh. Jako rikat ze ti co varili pivo v dobe prohibice v USA nebyli prospesni. To akorat zakon byl debilni.

0 1
možnosti

Toto je krásně popsáno, jak nejsou všichni lidé stejní. Italové, Islanďané, Češi a jiní Evropané se integrují snadno a představují kulturní obohacení. Cikáni a černoši jsou průser. Prostě lidé si NEJSOU rovni.

1 1
možnosti

Bratranci spolu obvykle vyjdou.

0 0
možnosti

Tak jestli ono to nebude tím, že jsou tam hlavně lidé z Evropy - to znamená kultury jsou si velmi podobné. Docela by mě zajímalo, zda by jste jásal, kdyby kromě popsaných národností ve vašem městečku žila početná komunita Romů, Arabů vyznávajících islám, Pákistánců, Somálců.... to co jste popsal multikultu podle mě není.

1 1
možnosti

Pokud jsem se s turisty z Norska u nás bavil na toto téma, tak velké nadšení z nich nevyzařovalo, spíš opak. Podle mne těch neevropských je tam také hodně, co třeba na rozdíl od Čechů mají s asimilací "problémy" až neřešitelné. Výhodou Norska je, že je strašně drahé a kdo nemá dobrou práci tak .....

A jak už tady někdo napsal, je rozdíl první a další generace. První generace Turků v Německu spíše makala ale ta další chce žít jako Němci za málo práce nebo i bez ní. A asimilace, darmo mluvit.

1 0
možnosti

Moc pěkně píšete o přistěhovaných menšinách .

A jak to Norsko kulturně obohatí . Moc hezké .

To jste zatím ale nepoznali obohacení Cikánskou menšinou.

Také by vás obohatili, nestačili by se v Norsku divit.

Milují zpěv , tance , ale práce je pro ně FUJ .

Vyzkoušejte je taky. A připravte si plný měšec peněz , hned se k vám pohrnou ;-D

1 0
možnosti

No pokud tam lidé přišli za prací a prací se živí, proč ne. Pokud si dělaj svoje  jídla a vozej si potraviny a nevnucují ho ho násilím a nezakazují Norům jíst jejich jídlo, proč ne. Pokud uznávají tradiční norské hodnoty a norský způsob života, proč ne. Pokud dojde k asimilaci s původní obyvateli, proč ne. Dotyční budou Italové, Poláci, Švédové atd. jen podle jména. Ve skutečnosti budou Norové, byť si třeba budou pochutnávat na italském pressu.

1 1
možnosti

4. 9. 2013 10:53

A vsichni jezdi na nakupy do Strömstadu.......

1 0
možnosti

A kolik že tam máte arabů?

3 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');